Yanekoktagon Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 bardzo fajny efekt, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Postaram się coś zredagować, mam jeszcze trochę zdjęć, ale jak już wcześniej pisałem, nie za bardzo udało mi się zawiązać końcowe przeszycie, bo supeł mi się rozwiązywał (taka jest ta nić). Ratowałem się jak mogłem i mam nadzieję, że nie rozwiąże się to z biegiem czasu Yanekoktagon, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Nic nie stoi na przeszkodzie wyjąć skórę spod ramienia , odwinąć nić jeśli zrobiła się za krótka ,dowiązać kawałek (odciąć za supłem i przypalić ) i poprawić szycie raz jeszcze ? Szyłeś nicią pojedynczą czy podwójną ? A następnie ułożyć szew za pomocą cienkiego śrubokręta . Gdy będziesz wklejać zdjęcia użyj forum naszego ! obok czarnego "NAPISZ" masz białe "WIĘCEJ OPCJI" Olej Imageshack czy Fotosik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam,Czy ktoś zetknął sie już z takim oto tematem -W moim QQ 2011/przebieg ok.65000km zaczęła się wycierać kierownica i proces ten jakby zaczyna postępować coraz to szybciej. Auto ma zaledwie 3,5 roku.Niestety nie zwróciłem na to uwagi w czasie gwarancji, wtedy jedynie zauważyłem wytarcie gałki biegów i to zgłosiłem i wymieniono mi na gwarancji. Ale na kierownicę nie zwróciłem specjalnie uwagi - pewnie jeszcze nie była zbyt wytarta,a teraz wygląda tak jak na zdjęciu.Zdaje się, że tak teraz auta robią.Jak by miało byc już zupełnie paskudnie to będę musiał pomyśleć o obszyciu skórą (od 150zł) albo o wymianie na nową (widzę na allegro za 300zł nową). Ale nie wiem czy taką kierownicę daje się łatwo odkręcić, ktoś może wie jak to się w praktyce robi i czy samodzielnie można do tego podejść, czy raczej zapomnieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Podobnie miałem w Note,szukałem oryginału ze skóry ale były o wiele droższe od obszycia.Za obszycie zapłaciłem 200zet i miałem to pieknie zrobione,Co do zdjęcia kierownicy nie jest to trudne,ale wymaga wyczucia i niestety kombinacji lub wprawy.Z tyłu są wejścia na odblokowanie zaczepów od poduchy i tititki Jak to zdejmiesz to pozostaje tylko odkręcić nabę kierownicy i wymienić kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarski Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Jesteś pewny że tego nie doczyścisz? Miałem podobne ślady na swojej kierownicy, wydaje mi się że to po prostu złuszczony naskórek z rąk. Kilka nasączonych szmatek do kurzu z biedronki w moim przypadku załatwiło sprawę. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez Dziarski Henk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Raczej to schodząca farba. Można oczyścić i pomalować, ale efekt będzie krótkotrwały. Lub lepiej dać do obszycia. Są zakłady kompleksowo wykonujące tego typu usługi, łącznie z demontażem i montażem kierownicy, a jakość jest często lepsza niż z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Każdy z nas ma inną kwasowość potu, a niektórzy także nadpotliwość. To powoduje, że u jednego lico skóry niszczy się po 100 kkm a u innego wygląda dobrze po 200 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ale ogólnie musi być kiepska jakość materiałów jak po 65.kkm tak wygląda , moja ma 350. w skórze przejechana i wygląda dużo lepiej . Ja bym dał do obszycia , oni sami zdejmą i zamontują kierownice jak nie czujesz się na siłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Pewnie, że obszyć nową prawdziwą skórą... skoro oryginalna taka kiepska. Ktoś kiedyś wrzucił na forum ,zdjęcie takiej kiery po "renowacji" czyli obszyciu - baardzo elegancko to wyglądało, dużo lepiej niż oryg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dziękuję za odpowiedzi.Sprawdziłem - to jednak nie zabrudzenia tylko wytarcia.I jeszcze w uzupełnieniu - moja kierownica nie jest skórzana, tylko taki piankowy plastik ( to jest wersja Visia ).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Co nie zmienia faktu, że i taką Ci elegancko obszyją. I będziesz miał nawet lepszą niż w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Masakra. Auto mam 2x starsze od twojego i przebieg niemalże x3. Jedyne na kierze to malutki zadzior od pierścionak i to napewno żony bo moja obrączka przecież tego nie zeobiła Edytowane 11 Czerwca 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Problem ten już był opisywany w temacie; " Skórzana kierownica w Qashqai 1,6 z 2008 " poczytaj sobie i zobacz jak ładnie to zrobili koledzy Fergul11 i Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqtico Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Każdy z nas ma inną kwasowość potu, a niektórzy także nadpotliwość. To powoduje, że u jednego lico skóry niszczy się po 100 kkm a u innego wygląda dobrze po 200 kkm. Nie ważne ile kilometrów tylko to co napisał kolega wyżej. Dodam widziałem identyczną sytuację w thali po niecałych 60 tyś. gdy bym nie wiedział że z salonu nie uwierzył bym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Problem nie dotyczy tylko "obszytych" kierownic. Takę te bez obszycia u jednych strasznie się wycierają po 2 latach a u innych wyglądają jak nowe po 5. Wszystko zależy do potu i od tego, czy kierownica jest sukcesywnie podgrzewana przez słońce. W autach garażowanych degradacja postępuje wyraźnie wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autorze a jaką wersje auta masz? Czy porównywał ktos organoleptycznie kiere z golaska a tą z Tekny? W audi A6 w zależności od wyposażenia była inna kierownica (4 rodzaje bodajże) Bo ta kwasowość to jakoś śmiesznie brzmi, juz przedzej bym to słońce obstawiał tylko ze Polska to nie chociażby Włochy i 3 lata to trochę mało żeby słonko kiere tak zmęczyło. Kiedyś sie mówiło ze ogólnie kiera meczy sie szybciej jak auta sa w miastach użytkowane a te z tras mimo wyższych km wyglądają jakoś lepiej, ale widac teorie sie zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To też możliwe. W trasie kierownica jest wyraźnie mniej "obłapiana" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 ta kwasowość to jakoś śmiesznie brzmi, Może i śmiesznie, ale nie dla tych, których dotyczy ta przypadłość. Miałem kumpla, który miał ten problem. Pal licho kierę, ale co ten chłop przeżywał prywatnie i towarzysko. Nie do pozazdroszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Masakra to wyglada... Wiem ,ze BMW miało rożne wersje skory czy to kierownica czy fotele.... Noże i tutaj tez tak jest? Ja przy 75000km nie mam śladu .. Możliwe, ze to kwestia tego potu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor postu dodał "sprostowanie" - że to NIE SKÓRA .... tylko "piankowy plastik". To chyba troszkę wyjaśnia dlaczego kierownica wygląda jak wygląda.Tak czy siak - badziew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dokładnie,to piankowy plastik,imitacja skóry.U mnie zaczęło obłazić przy 70 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 A u mnie po 5 latach wygląda ja nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 też tak było A później się posypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Sprostowania nie doczytałem. Skyler słusznie zauważył. To nie papa tylko jakiś twór. Stąd efekt, coś pewnie dobrze strzelałem w te wersje wyposażenia Zapewnie jak i w innych markach jest tych różnic więcej. Mimo że koszt obszyciach mniejszy to wolałbym zamienić na oryginał ze skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi