colins Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Oj tam, oj tam Grzmocie. Ja tam swoją kierę ledwo trzymię jedną łapką. Właśnie dlatego żeby nie uszkodzić. Zresztą drugą kończyną i tak nie dałbym rady, bo przecie browara czymś trzymać muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Oj tam, oj tam Grzmocie. Ja tam swoją kierę ledwo trzymię jedną łapką. Właśnie dlatego żeby nie uszkodzić. Zresztą drugą kończyną i tak nie dałbym rady, bo przecie browara czymś trzymać muszę. Za brak zestawu samotrzymającego piwo grozi mandat. Więc wiesz Colinsie, piwo trzymasz między kolanami, w nim słomka. Wtedy łapki wolne i mogą spoczywać na kierownicy. Jak nie chcesz zarysować kierownicy trzymaj ją zewnętrzną stroną dłoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Moja kierownica po 192 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Źle nie wygląda.. W moim X-trailu koło kierownicy w części środkowej jest obszyte skorą dziurkowaną(perforowaną)a tu skóra jest inna.. Jak to wyglada w innych Qashqai-jach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 W realu wygląda lepiej niż na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelm Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 u mnie niestety jest obłaz na godzinie 10 i 2 - przebieg 85kkm zdziera się cieniutka warstewka, pomagam jej bo wtedy lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Zapewne zdziera się lakier. Aż ciśnie się na usta z czego ten badziew jest robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvel_2004 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 A ja pokusiłem się o samodzielne obszycie kierownicy. Skóra kupiona na allegro na wymiar kierownicy koszt 40zł. Czas obszywania 1 godzina, mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubisek.g Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Ja zakupiłem pokrowiec na aliexpress. Czekałem ponad miesiąc, ale pokrowiec jest naprawdę dobrze dopasowany i wygląda znacznie lepiej niż wytarta skóra na kierownicy. Przy szyciu, warto jednak zdjąć kierownicę, by wykonać to jak najdokładniej. Kiedyś próbowałem to zrobić na założonej kierownicy i ... nigdy więcej. https://pl.aliexpress.com/item/32237757589.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d445c0fOhSzuM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 O kurcze ciekawie to wygląda.A powiedz kleiłeś ją może do kiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Foto z innego forum .samodzielnie obszywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Rozumiem że to też aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Pytalem wczoraj o obszycie mojej wytartej kierowaji - przebieg 200 000 - powiedzial mi 250-300zl i caly dzien auta nie mam ;-) Gruba robota i nie taka tania jak sie wydaje ;-D Jeszcze sie wstrzymuje - kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Obszywałem kierownicę w Note,jakieś 8 lat temu,płaciłem 150 zł,stawki poszły do góry na pewno....ale kierę miałem obszytą w 3 godziny! Gościu zdjął ją i założył bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ja właśnie też miałem obszywana kierownice bodajże przez gości z Radomia.i po 40tys to wygląda słabo ,bo tam gdzie jest dziurkowana to już pomału zanikają dziurki a płaciłem 150 albo 180 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal.st Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Obszywałem 2 lata temu plastikową kierownicę w żony wozidełku .? A wczoraj odebrałem od tapicera obszyty skórą daszek z qq. :), Ten plastikowy trochę mnie irytował? Edytowane 22 Stycznia 2022 przez wal.st Dodanie zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_GD Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Cześć. W X-trailu t31 miałem podobny problem. Skóra na kierownicy była wytarta i miała powierzchniowe zadziory. Na samodzielne obszywanie kierownicy nie mam ani cierpliwości, ani czasu. Zresztą, ten temat przerabiałem w poprzednim samochodzie i skończyło się żałośnie. Autotapicer w mojej okolicy zarządał za obszycie jakiejś chorej kwoty, i nawet już szukałem nowej kierownicy, ale postanowiłem wykorzystać dostępne preparaty do renowacji skóry.Pierwszym preparatem była szpachla do skóry i farba firmy COLOURPRO. Po umyciu kierownicy, usunięciu zadziorów bardzo drobnym papierem ściernym, nałożyłem farbę.Oczywiście cała procedura odbywała się zgodnie z instrukcją i tutorialami dostępnymi na YouTube. Farba jest kłopotliwa w nakładaniu, bo trzeba ją nakładać równomiernie na całej powierzchni cienkimi warstwami, schnie długo i śmierdzi. Efekt był przyzwoity. Po tygodniu kierownica zaczęła się kleić do rąk, a potem zaczął schodzić lakier zabezpieczający (ostatnia warstwa).Zmyłem farbę, co kosztowało trochę czasu i pracy, ale nie mogłem tego tak zostawić.Drugim preparatem był zestaw do renowacji skór SAPHIR TERRAGO. Tu miałem pewne obawy, bo preparat ma formę pasty w tubce.Pierwsze skojarzenie z pastą do butów budziło obawy o trwałość efektu i brudzenie rąk.Ale SAPHIR generalnie robi dobre produkty do skór, a alternatywą było szukanie innej kierownicy i obawy w jakim stanie uda się ją kupić...Jak się okazało, moje obawy się nie sprawdziły. Po przemyciu skóry zmywaczem z zestawu owinąłem palec bawełnianą szmatką i nałożyłem pastę na kierownicę, tak, jak się pastuje buty. Preparat piękne się wchłonął, poł godziny później przepolerowalem kierownicę bawełnianą szmatką i nałożyłem kolejną warstwę. Kierownica wyszła bardzo ładnie. Preparat ma przyjemny, naturalny zapach, a skóra stała się bardzo miła w dotyku. Wcześniej, po farbie, w dotyku przypominała bardziej lakierowane drewno, niż skórę.Żadnego brudzenia rąk nie zauważyłem.Efekt jest trwały, kierownicę odnawiałem na początku września ubiegłego roku, a dziś wygląda tak samo, jak po nałożeniu preparatu.Jeśli ktoś, tak jak ja, nie ma cierpliwości do samodzielnego obszywania, a drażni go zużyta skóra na kierownicy, to mogę polecić, czystym sumieniem zestaw TERRAGO SAPHIR.Efekty przed i po na zdjęciach Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Efekt Super! A kolor brałeś czarny czy ciemny szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_GD Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Kierownica jest czarna, na zdjęciu może to widać trochę inaczej.Czarne błyszczące powierzchnię niestety tak wychodzą na zdjęciach.Połysk był od początku i tak zostało.Wolałbym mat, ale i tak jestem zadowolony z efektu. Powierzchniowe zadziory i przetarcia lakieru bardzo mi przeszkadzały. Udało mi się je usunąć i jest OKWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchmen Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Gdyby ktoś chciał z okolic Tarnowa zrobić coś wewnątrz swojego samochodziku ,to polecam Tapi-Flock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal.st Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Spróbuję na swojej kierownicy i dam znać Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez wal.st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi