robi173 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 a znacie może jakąś opcję bagażnika na dach dla QQ bez relingów? Ostatnio widziałem na ulicy J10 z belkami zamocowanymi bezpośrednio na dachu, jest takie cuś do J11?Są, przymierzałem się do Thula, ale pewnie inni producenci też mają, popatrz w necie, albo podjedź do jakiegoś sklepu z bagażnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciu Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 a znacie może jakąś opcję bagażnika na dach dla QQ bez relingów? Ostatnio widziałem na ulicy J10 z belkami zamocowanymi bezpośrednio na dachu, jest takie cuś do J11? W katalogu orginalnych akcesorii Nissan masz belki do montaży bezpośrednio na dachu. http://www.nissan.pl/PL/pl/tool/brochure/qashqai.html BAGAŻNIKI I AKCESORIA UŻYTKOWE ZEWNĘTRZNE (104) Poprzeczki dachowe aluminiowe KE730-4E510 (105) Poprzeczki dachowe stalowe KE730-4E500 (106) Poprzeczki dachowe do relingów KE732-4E510 (107) Uchwyt mocowania roweru aluminiowy KE738-80010 (108) Uchwyt mocowania roweru stalowy KE738-80100 (109) Uchwyt do nart, 6 pary / uchwyt do snowboardu KE738-99996 (110) Uchwyt do nart, 3 pary / uchwyt do snowboardu KE738-50001 (111) Uchwyt do nart, 4 pary / uchwyt do snowboardu KE738-50002 (112) Adapter T-track dla uchwytu do nart KE737-99932 (113) Stopień na koło KE930-0013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 W katalogu orginalnych akcesorii Nissan masz belki do montaży bezpośrednio na dachu. http://www.nissan.pl/PL/pl/tool/brochure/qashqai.html BAGAŻNIKI I AKCESORIA UŻYTKOWE ZEWNĘTRZNE (104) Poprzeczki dachowe aluminiowe KE730-4E510 (105) Poprzeczki dachowe stalowe KE730-4E500 (106) Poprzeczki dachowe do relingów KE732-4E510 (107) Uchwyt mocowania roweru aluminiowy KE738-80010 (108) Uchwyt mocowania roweru stalowy KE738-80100 (109) Uchwyt do nart, 6 pary / uchwyt do snowboardu KE738-99996 (110) Uchwyt do nart, 3 pary / uchwyt do snowboardu KE738-50001 (111) Uchwyt do nart, 4 pary / uchwyt do snowboardu KE738-50002 (112) Adapter T-track dla uchwytu do nart KE737-99932 (113) Stopień na koło KE930-0013 witaj kolego piciu zastanawiam się nad zakupem takich jak ty relingów bez wiercenia które mają w ofercie za 649 zł w Krakowie firma Top Tun . Moje obawy hamują zakup ponieważ chciałbym wozić na nich box dachowy co ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Poszukaj na allegro,można kupić nowe ze Swarzędza,można też kupić na Aliexpres,wiem ,że niektóre mają do 70 kg obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 No niestety Strid,nie jesteś w tym mniemaniu odosobniony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgadzam się. Jak już BOX na relingach, to wiercić. Wzmocnienia dachu pewno są standardem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ostatnim trzem kolegom komentującym pocisnąłem po punkciku , bo też nie wyobrażam sobie jak box dachowy miałby trzymać się na taśmie klejącej o całkowitej powierzchni styku 80cm2 ??? 8X10 cm , a może nawet mniej . Ludzie trochę wyobraźni ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie żebym się chwalił albo liczył na plusa, ale co sądzę o mocowaniu relingów na przysłowiowy "super glue" pisałem już na początku tego tematu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam panowie pisałem o relingach nie na taśmę lecz system mocowania na kolki orginalnie wystające z dachu, te co są pod listwami ozdobnymi .Reling wizualnie wygląda jak orginał. Jednak zdecydowałem się na otwory i montaż orginału jestem zadowolony teraz tylko został mi do sprzedana orginał bazowy bagażnik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam panowie Jednak zdecydowałem się na otwory i montaż orginału Bravo TY , nie ma druciarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam panowie pisałem o relingach nie na taśmę lecz system mocowania na kolki orginalnie wystające z dachu, te co są pod listwami ozdobnymi .Reling wizualnie wygląda jak orginał. Jednak zdecydowałem się na otwory i montaż orginału jestem zadowolony teraz tylko został mi do sprzedana orginał bazowy bagażnik Zamontowałeś oryginały,opisz co i jak z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 No i chyba nie dowiemy się jak to Pedro zamontował. Sam jestem ciekawy bo od dawna chodziło mi to po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam panowie montaż jest bardzo prosty, ale nie ukrywam ze przymierzałem się bardzo spokojnie do tego,ponieważ w servisie koleś wprowadzl mnie w błąd ze modele bez relingów nie są wyposażone w wzmocnienia w dachu.Nieprawda dach jest taki sam jak w modelach z relingami z tym ze TEKNA i N-TEC posiadają panoramę.Porównałem dach i miejsca montażu z innymi dachami od strony wewnętrznej. Ważne jest to wtedy jeżeli uda wam się kupić relingi wraz z listwami bo przymierzenie do wiercenia otworów będzie bardzo proste, ja miałem farta bo za komplet orginału używanych z demontażu zapłaciłem na allegro 650zł z listwami. Demontaż starych listew-pikuś- trzeba podważyć i schodzą .Jeżeli chodzi o wnętrze, podsufitka też jest do zdemontowania ,spokojnie niema obaw trzeba ściągnąć wszystkie słupki na zatrzaskach i rączki na podsufitce rączkę jak się odchyli w pozycje jakbyśmy chcieli ją trzymać w trakcie podróży wsuwamy płaski śrubokręt i podważamy plastik wysuwając go z zabezpieczenia, 3- kołki na tyle i osłonki słońca z przodu przykręcone śrubką na krzyżak - podsufitka sama opadnie . Ważne przy wierceniu otworów założyć dystans na wiertło albo zabezpieczyć w inny sposób tak żeby nie uszkodzić Airbag - kurtyny. Na otwory użyć dobrego silikonu, a otwory zabezpieczyć farbą na rdze ja nie miałem farby i nie zabezpieczyłem czyli będę musiał chyba wszystko kiedyś jeszcze raz rozebrać. To chyba na tyle krótko i zwięźle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Masz super plusa ,za odkrycie wzmocnień w dachu.Chyba nam wszystkim wmawiano,ze dach nie jest przystosowany do montażu! Czyli jak nie ma listew to te które są to trzeba przewiercić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Na otwory użyć dobrego silikonu, a otwory zabezpieczyć farbą na rdze ja nie miałem farby i nie zabezpieczyłem czyli będę musiał chyba wszystko kiedyś jeszcze raz rozebrać. Ja bym tak zrobił. Szkoda, że nie zrobiłeś od razu, nawet innym lakierem (tego i tak nie widać), bo tak podwójna robota Cię czeka, ale może lubisz "grzebać" przy aucie i mieć powód do wyjścia z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ja bym tak zrobił. Szkoda, że nie zrobiłeś od razu, nawet innym lakierem (tego i tak nie widać), bo tak podwójna robota Cię czeka, ale może lubisz "grzebać" przy aucie i mieć powód do wyjścia z domu masz racje zawsze lubię grzebać przy aucie ,ale to nie znaczy ze lubię popełniać błędy a tak przy okazji to jak by ktoś chciał założyć orurowanie boczne to niech się nie boi kupić orginału nissana od J10 a można czasem dostać w dobrej cenie pasuje na ogrinalne otwory wiem bo tak też zrobiłem oczywiście po uprzednim sprawdzeniu podłogi w J10 i J11 Masz super plusa ,za odkrycie wzmocnień w dachu.Chyba nam wszystkim wmawiano,ze dach nie jest przystosowany do montażu! Czyli jak nie ma listew to te które są to trzeba przewiercić??? listwy te które masz orginalnie musiałbyś wykonać podłużne otwory bo reling na całej długości tam gdzie są śruby muszą być osadzone w listwie . Szczerze wolałbym napewno kupić z listwami jest łatwiejszy montaż ale niemartw sie jak zepsujesz swoje listwy to odsprzedam ci moje bo mi zostały orginały masz racje zawsze lubię grzebać przy aucie ,ale to nie znaczy ze lubię popełniać błędy a tak przy okazji to jak by ktoś chciał założyć orurowanie boczne to niech się nie boi kupić orginału nissana od J10 a można czasem dostać w dobrej cenie pasuje na ogrinalne otwory wiem bo tak też zrobiłem oczywiście po uprzednim sprawdzeniu podłogi w J10 i J11 listwy te które masz orginalnie musiałbyś wykonać podłużne otwory bo reling na całej długości tam gdzie są śruby muszą być osadzone w listwie . Szczerze wolałbym napewno kupić z listwami jest łatwiejszy montaż ale niemartw sie jak zepsujesz swoje listwy to odsprzedam ci moje bo mi zostały orginały co do wzmocnień ,poprosiłem pana który sprzedawał dach rozebrany po relingach i wykonał mi po gorącej prośbie zdjęcia otworów o dołu dokładnie gdzie były zamontowane relingi i porównałem u siebie po odchyleniu przedniego słupka pod tapicerką i tylnego i wszystko było jasne dla mnie dachy są takie same tylko otworów u mnie było brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Super Pedro No i właśnie mnie się trafiły oryginalne z listwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Super Pedro No i właśnie mnie się trafiły oryginalne z listwami Brawo widziałem, wczoraj kupiłeś od tego samego gościa co ja powodzenia z montażem tylko powoli i spokojnie uważaj podczas wiercenia na kurtyny powietrzne Brawo widziałem, wczoraj kupiłeś od tego samego gościa co ja powodzenia z montażem tylko powoli i spokojnie uważaj podczas wiercenia na kurtyny powietrzne zdemontuj stare listwy zamontuj nowe i przymierz nowe relingi odznacz punkty wiercenia i nawierć najcieńszym wiertłem wtedy zobaczysz czy żaden otwór ci nie uciekł a jest ich 4 na reling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 No te rury to bardzo mi się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 No te rury to bardzo mi się podobają... wspominałem ze rury pasują od J10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Brawo widziałem, wczoraj kupiłeś od tego samego gościa co ja powodzenia z montażem tylko powoli i spokojnie uważaj podczas wiercenia na kurtyny powietrzne zdemontuj stare listwy zamontuj nowe i przymierz nowe relingi odznacz punkty wiercenia i nawierć najcieńszym wiertłem wtedy zobaczysz czy żaden otwór ci nie uciekł a jest ich 4 na reling Stary ślusarz zastosuje się do rad pana psora Hah!!! I tym właśnie sposobem zostałem dziesięciotysięcznikiem!!! Dziesięć tysięcy postów...kiedy to zleciało!? Pedro,robi się tak: Zakładam listwy na dach Przymierzam relingi i odznaczam w jakiej pozycji będą leżały Robię podwójny szablon z otworami na kształt wycięcia w listwach,jeden z otworami na 2.5mm a drugi według niego z otworami na śruby relingów.Jeżeli otwory będą dobrze rozmieszczone to: Umieszczam szablon w listwie i wiercę w dachu wiertłem 2.5mm i poprawiam 6,2 Bo w relingach chyba są 6mm Tak to się robi bez pośpiechu z odpowiednim przygotowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Jacko, jeszcze kątówka i okno dachowe tuż tuż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Tego kątówką się nie robi.Od tego jest kątówka mimośrodowa,tzw ucinak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro609 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Tego kątówką się nie robi.Od tego jest kątówka mimośrodowa,tzw ucinak pochwal się jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Montaż dopiero przede mną.Będzie tutoriał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi