Marcin_1998 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Tylko okno weź okno dachowe, jakiś Velux, Fakro.... Tego kątówką się nie robi.Od tego jest kątówka mimośrodowa,tzw ucinak No widzisz.... ja taki laik jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Z roletą dzień-noc Relingi zamontowane! : Raptem coś około godziny spokojnej robótki.Otwory zaprawione lakierem i pod osadzenie podłożony silikon.Niech sobie schnie do rana. Myslałem że wiercąc w dachu muszę się przyłożyć,bo jeszcze wzmocnienia są...a tu kicha.Tylko cieniutki dach a we wzmocnieniach otwory już są. I nawet udało mi się trafić idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 To Z roletą dzień-noc Relingi zamontowane! : Raptem coś około godziny spokojnej robótki.Otwory zaprawione lakierem i pod osadzenie podłożony silikon.Niech sobie schnie do rana. Myslałem że wiercąc w dachu muszę się przyłożyć,bo jeszcze wzmocnienia są...a tu kicha.Tylko cieniutki dach a we wzmocnieniach otwory już są. I nawet udało mi się trafić idealnie To teraz możesz przewozić teściową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Teciową? Zmieściłaby się w schowku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Teciową? Zmieściłaby się w schowku... Myślałem, że lubi wiatr we włosach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jacek, czy chcesz nam powiedzieć, że teściowa mieści się w schowku, bo mieszka z Tobą w formie sproszkowanej w urnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Oraz stoi na TV i przywołuje wspomnienia pysznych zupek Jacko możesz pstryknąć fotkę tych relingow, jak są zamocowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jacek, czy chcesz nam powiedzieć, że teściowa mieści się w schowku, bo mieszka z Tobą w formie sproszkowanej w urnie? Dokładnie....chciałem być bardziej delikatny Bo kobiecina była do rany przyłóż Oraz stoi na TV i przywołuje wspomnienia pysznych zupek Jacko możesz pstryknąć fotkę tych relingow, jak są zamocowane Tzn?Wygląd normalny,jak w wielu Kaśkach. A jeżeli chodzi Ci o elementy montażu,to niestety mogę tylko dokładnie opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Znajomek ma QQ i podpytuje o relingi a z twojego opisu wynika że w sumie tylko odpowiednio szablon zrobić i można zakładać, a pytałem o zdjęcie bo taki niedowiarek i jak mówiłem że wygląd jak fabryczny, to jakoś chyba mi nie wierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Nawet bez szablonu,jak ma trochę sprytu w garści.Generalnie relingi w Qqłce zaczynają się jakieś 4mm od końca uszczelki (mam na myśli tył samochodu) Wystarczy zdjąć uszczelki bez wycięć i założyć oryginały pod relingi i wszystko mamy jak na dłoni.Układa się relingi tak jak pisałem ,4 mm od końca ,ustawia się w wycięciu na dachu znaczy miejsca dotknięcia śrub białym markerem.W miejscach zaznaczonych wierci się cienkim wiertłem,ale co ważne w środku linii wycięcia w uszczelce! To daje nam symetrię.Jedna uwaga,warto wiercąc mieć wcześniej przygotowaną blaszkę lub kawałek listwy drewnianej z wywierconym otworem około 7mm srednicy.Stanowi to dystans,który zapewni nam nietykalność kabli i poduszek pod dachem.reszta to zabawa z tapicerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jacek, a powiedz Ty mi pomysłowy Dobromirze, jak są montowane te plastikowe nakładki na końcu relingów, o których pisałem w innym temacie (wada lakiernicza)? Pytam na okoliczność wymiany czy są na wcisk czy może ich wymiana wiąże się z koniecznością demontażu całych relingów od środka auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Tak,demontaż całości relingów jeżeli chce się to zrobić delikatnie.Nie wiem jakie sposoby ma serwis,ale z tego co widziałem i próbowałem je zdjąć to nie taka prosta sprawa.Są mocowane na wcisk,tzn.Mają zaczep w kształcie grotu strzały,bardzo pasowny i bardzo twardy-sztywny.Tak więc jak się wciśnie osłonę i grot zaskoczy w otworze to umarł w butach,nie ma luzu.Próbowałem ścisnąć szczypcami i szło ale trzeba było mocno ściskać,żeby można było wyjąć osłonę.Dałem sobie spokój bo graniczyło to wręcz z uszkodzeniem zaczepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 No to trochę przeszedł mi zapał do ich wymiany skoro mieliby mi całą podsufitkę wybebeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ale podsufitka to nie problem:D Zdejmuje się uszczelkę drzwi od góry,odpina osłonę słupka,przedniego,uszczelkę drzwi tynych,osłonę środkowego słupka i tylną osłonę okna razem z boczkiem bagażnika.Wszystkiego raptem 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Pourywają mi przy tym pewnie w ASO jakieś spinki i potem będę zmuszony narzekać, że tu albo tam mi dzwoni i nie będę mógł już się przechwalać, że z moim QQ nic się nie dzieje. No nic, na razie i tak czekam na decyzję serwisu i się zobaczy co dalej. Dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miron5 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Może mi ktoś doradzi czy można kupić same relingi bez listew a w istniejących już wyciąć otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 najlepiej kupic stalowe relingi i położyć je na dach a od spodu do podsufitki przyłożyć elektromagnesy podłączone do zapalniczki samochodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Może mi ktoś doradzi czy można kupić same relingi bez listew a w istniejących już wyciąć otwory. Narobisz sobie tylko niepotrzebnej roboty.Jeden mały błąd przy wycinaniu i masz listwy i wygląd w plecy.Cena używanych z listwami nie jest taką dużą,w porównaniu do tych pseudo relingów.Roboty na dwie godziny i masz oryginały na dachu .Zamocowane tak jak fabryka nakazała,bo pod dachem są wzmocnienia montażowe. najlepiej kupic stalowe relingi i położyć je na dach a od spodu do podsufitki przyłożyć elektromagnesy podłączone do zapalniczki samochodowej Mogą zjechać na postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 No fakt nie pomyślałem o tym, jak coś wymyślę lepszego to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepemp Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 dojechało i zamontowane. czas montażu-2h, efekt- super. szczegółowy opis wkrótce. Witam serdecznie , mam pytanko ? co się robi z tym czarną osłoną pod relingirm nawierca się w niej dziury czy skraca ? dziękująę za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 ktoś ma takie relingi : http://toptun.pl/relingi-dachowe-nissan-qashqai-2015-aluminiowe-p31344 wyglądają jak oryginały i montuje się je bez wiercenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Bez wiercenia to chyba tylko bardziej na ozdobę, jeżeli tak, troszkę przydrogo... Chyba bym się nie zdecydował założyć belek i np 4 bagażników rowerowych, na coś co nie jest solidnie przytwierdzone do konstrukcji auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja mam takie,kupione na aliexpresie,ale o wiele taniej,teraz już nie pamiętam ile.Służą tak jak Herson napisał,jako ozdoba.Na pewno nie nadają się do założenia bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Jak bez wiercenia to na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Jak bez wiercenia to na klej? W rynienki wkłada się płaskowniki,które mają śruby rozporowe na boki.Rozkręcając śruby blokują płaskowniki w rynienkach,następnie do tych płaskowników przykręca się relingi.Trzyma się to dosyć mocno,bo łapałem za relingi i bujałem całym samochodem,ale tak jak pisałem wcześniej nie odważyłbym się dać na to boxa czy coś podobnego.Znalazłem przelew,kosztowało mnie to 340 PLN,a wygląda jak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi