Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] głuche pukanie Proszę o pomoc

Forest88
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak 3 osoby sprawdzały i stwierdzili zr jest ok wienie jeszcze te poduszki amortyzatorów zobacze može to coś zmieni

Kolego, tarcze wymieniałem we wrześniu ,założyłem całe komplety TRW .

WIĘC MYŚLĘ ,ŻE JEST GIT. Stawiam na  razie na te poduchy mcpersona. Myślałem ,że może piasta krzywa. No ale nie wiem ,już sam myśle ,że przy krzywej piaście to wibracje były by też przy małych prędkościach. I podbicia przy dojeżdżaniu do skrzyżowania może się mylę.ale w ciemno nie   chciałbym  kupować piast, bo to też spore koszta.

Miałem podobnie coś stukało z lewej strony , i też byłem u mechanika i ze coś stuka ale nie wie co aż kolega podpowiedział mi ze miał tak w bmw i nie stukało to hamulce czy zawieszenie , ale drzwi a mianowicie zawias był wybity i to stukało . Wiec zerknij na zawiasy czy nie maja luzu u mnie pomogło

W moim aucie najczęstszą przyczyną stuków było:

1. Belka silnika/sanki - uderza o nią łapa dolnej poduszki - po odkręceniu i prostowaniu pomagało / po każdym krawężniku lub lodowych zimach gdzie brało się towar między koła często się naginało

2. Łączniki stabilizatora - permanentnie je wymieniałem raz na rok

3. Tylna belka luzy w gumie tego poprzecznego ramienia - nie wymieniłem / ale objaw był podobny czasem stukało czasem nie

4. Końcówki rzadko

jeśli gniazda amortyzatorów by stukały??? w dwie osoby za dach rozbujać porządnie auto a trzeci niech z głowa pod maską nasłuchuje stuków na kielichach