Tomi_St Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Przy okazji zmiany kół na letnie pomierzyłem czasy przyspieszeń: 0-100-km/h 12.4s 60-100km/h III bieg - 8,8s IV - 12,5s V - 19,7s 80-120km/h IV - 14,6s V - 24,7s VI - 39,1s Może sobie ktoś z nowym softem porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Nie chciałbym krakać, ale coś mi to wygląda tak trochę na szukanie po omacku przez Nissana złotego środka. Myślę, że raczej przez Renault 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jakby nie patrzeć...szukają...chyba dlatego olewają zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Przy okazji zmiany kół na letnie pomierzyłem czasy przyspieszeń: 0-100-km/h 12.4s 60-100km/h III bieg - 8,8s IV - 12,5s V - 19,7s 80-120km/h IV - 14,6s V - 24,7s VI - 39,1s Może sobie ktoś z nowym softem porównać. Coś dziwnie mi te wyniki wyglądają. Od razu mówię że w QQ tego nie mierzyłem, ale moje plecy mówią zupełnie co innego. Moje drugie auto z dieslem od 60 do 100 na 4 biegu przyspiesza w ~6,3 sekundy, na piątce (ostatni bieg) 80 - 120 zamyka się w dziesięciu sekundach. No a na pewno trójka w QQ wciska znacznie mocniej niż piątka w dieslu, a zgodnie z pomiarami byłoby prawie podobnie. Nie miałeś czasem pod górkę? EDIT: daleko nie trzeba szukać: http://www.autocentrum.pl/filmy/nasze-nagrania/przyspieszenia/nissan-qashqai-1-2-dig-t-115-km-acceleration-0-100-km-h/#t=0m1s 60 - 100 na czwartym biegu to 9,4 sekundy... pewnie robione na pierwszym sofcie, bo różnica drastyczna na niekorzyść Twojego egzemplarza. A testy robione są na driftbox'ie, więc wyniki "licznikowe" byłyby minimalnie lepsze. Edytowane 28 Marca 2016 przez bamaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wracając do tematu serwisu.Po wczytaniu drugiej wersji softu,stwierdzam,że samochód stał się żwawszy,tak jak pisałem,ale też ma większy apetyt niż na poprzednim programie.Nie jest to wielka róznica może jakieś 0.3l-0.4l na 100km.Czyli wróciłem do dawnego spalania zaraz po kupnie Oleju jeszcze nie sprawdzałem,zrobię to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Czyli tak jak przewidywałem. Jeszcze ze 3 aktualizacje metodą prób i błędów i może coś z tego softu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 jak dla mnie,gdyby nie brał oleju może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wracając do tematu serwisu.Po wczytaniu drugiej wersji softu,stwierdzam,że samochód stał się żwawszy,tak jak pisałem,ale też ma większy apetyt niż na poprzednim programie.Nie jest to wielka róznica może jakieś 0.3l-0.4l na 100km.Czyli wróciłem do dawnego spalania zaraz po kupnie Oleju jeszcze nie sprawdzałem,zrobię to jutro. No to znając moją z**e z takim softem dojdzie do 10l spalanie bez problemu Teraz już średnie z tankowań jak jedzie sama ma równe 9. Ja jak jadę i to nie jak emeryt to do 7,8 maksymalnie dochodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dostałem nareszcie odpowiedź z Nissana...i dalej nic w temacie o który pytałem: Budapeszt, dnia 31 marca 2016 r. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Nr sprawy: 1-640362809 Pan Jacek Ś. jacek0959@interia.pl dot.: samochodu Nissan Qashqai, VIN: Szanowny Panie, W odpowiedzi na Pana kolejne pismo reklamacyjne ninejszym przedstawiamy nasze stanowisko: Z informacji przekazanych nam przez Autoryzowanego Dealera „PGD” w Dąbrowie Górniczej wynika, że dnia 22 marca b.r. serwis wgrał najnowsze oprogramowanie, na skuteg czego silnik w Pańskim samochodzie stał się mocniejszy w zakresie obortów. Serwis ponadto zobowiązał się do sprawdzenia poziomu oleju silnikowego po przebiegu 5000 km. Mamy nadzieję, że na dzień dzisiejszy potwierdzi Pan prawidłowe funkcjonowanie w pracy silnika. W razie dalszych wątpliwości, prosimy o kontakt z naszą infolinią. Z poważaniem, Agnieszka Asztalos Dział Obsługi Klienta Co by nie mówić,podparli się znowu serwisem,ciekawe czy jakbym się nie zgłaszał na wgranie dostałbym odpowiedź??? Ręce mi już opadły,daruję sobie na razie dalszą przepychankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Co by nie mówić,podparli się znowu serwisem,ciekawe czy jakbym się nie zgłaszał na wgranie dostałbym odpowiedź??? To jest zapewne pytanie retoryczne...? i tak jest nieźle - do mnie polska centrala Forda się odezwała, dopiero gdy pożegnałem się z Ford of Europe GmbH w Kolonii parafrazą piosenki Demisa Russosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nie! K***a! Walę łbem w ścianę z rozpaczy ,cóżem najlepszego zrobił!,o ja nieszczęśliwy!Po com jechał!? Chyba tylko po to,żeby się dowiedzieć tego co wiem...a czego nie wiedzieli w Dupapeszcie...Oooo matko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Oczywiście odpowiedź polskiej centrali brzmiała "na drzewo" - i kij, że miałem gwarancję... Goodbye my xxx goodbyeI never will be trueSo kiss me in my ....I will never come back to you! Wpisz w miejsce xxx nazwę marki.... U mnie się przynajmniej pięknie zeszło z rymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A w trzeciej linijce miało być ass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A w trzeciej linijce miało być ass? mądrej głowie dość dwie słowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wierszyk przedni JACKO29 nie załamuj się, może za mądre pytania im zadajesz, niemniej ciśnie się na usta niecenzura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No,olej sprawdzony po nocnym postoju,ubyło od przeglądu(miesiąc,przejechane ok 1200km) ok 1cm na patyku...Nieciekawie to wygląda.Mam zaproszenie do serwisu na uzupełnienie oleju i będzie kontrola od nowa. Dochodzę do tego samego wniosku co część z Was,ani Nissan,ani Renault chyba nie wie tak na prawdę jak się za to zabrać i testują na żywym organizmie. A tu znalazłem coś,tylko nie mogę jeszcze wyszukać czego dotyczy.Mój nr też jest. https://uokik.gov.pl/download.php?plik=15770 Znalazłem....dotyczy haka,którego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie wiedziałem, że nissan qashqai j11 to motocykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No widocznie nawet marka Nissan qq j11 nie nazywa samochodem Moj o włos ....ale jednak na liście nie jest. Ciekawe co to oznacza....może spytam centrale nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie wiedziałem, że nissan qashqai j11 to motocykl No jak to!? Przecież mieści się z pojemnością wśród motocykli ! Pieer,to dotyczyło haków,doszli do wniosku,że potrafiły się same odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 moj po przejechaniu od nowosci 17 000 ma ubytek stopniowy ale maly oleju. Jak go odebrałem olej był tak 3mm poniżej górnego poziomu. teraz jest 13mm niżej od max. Zobaczymy co dalej bedzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Witam po dłuższej przerwie po wgraniu nowego softu minęło ponad 1000 km. Nie bardzo wierzyłem ,ze coś to pomoże na zużycie oleju a jednak.... przestał żłopać całkiem czary mary jedyne co to w międzyczasie kazałem odsiorbać troche, bo po przeglądzie wlali ponad stan - teraz jest na max i wszystko jest ok Co do osiągów : też mi się zdaje, że moment uciekł do góry na jakieś 3 tys obrotów, a mimo to mam odczucia że lepiej ciągnie zużycie paliwa - raczej bez zmian - jednym słowem jestem zadowolony z tego oprogramowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tej Pani też samochód nadmiernie zużywa olej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tej pani to przydałoby się nalać pod czerep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jacko tej Pani to by się przydał Neger z tą trzecią nogą co żeś go wklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 @JACKO29, @rozbef: kojarzycie czy po wgraniu nowego oprogramowania skasowały Wam się liczniki przebiegów (TRIP A, TRIP i np średnie spalania (1,2) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi