JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Nie skasowały się na pewno,bo zawsze porównuję ile przejechalem ,a ile jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 A mnie się te liczniki kasuja po zdjęciu klemy. No najważniejszy licznik co2 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Po zdjęciu klemy tak,ale do wgrania softu klem nie zdejmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 u mnie po wgraniu nowego softu też nic nie zniknęło . A klemy to pewnie inna bajka ale na razie nie zamierzam ich zdejmować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Po zmianie oleju z 5w 30 na 5 w 40 i wgraniu nowego softu same problemy, - olej pojawił się ostatnio na bagnecie w podziałce max przybyło ????? - silnik pracuje na zimnym nierówno - zawiesza się na obrotach - słychać wyraźnie turbinę wcześniej jej prawie nie było słychać - - Przy redukcji z 5 biegu na 4 , czy z 6 na 5 już przy 3,5 tys obrotów słychać dziwny odgłos strach jechać - żadnej poprawy 120 km 5 bieg i żeby bezpiecznie wyprzedzić trzeba zredukować na 4 żeby mieć trochę zapasu pod nogą inaczej masakra auto w ogóle się nie zbiera. za dwa tygodnie jadę na kontrolę po przejechanych 5 tys po zmianie softu ciekawe co wydumają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Koledze z Bielska też wczytali soft,który tylko namieszał,ale już drugi,nowszy jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Koledze z Bielska też wczytali soft,który tylko namieszał,ale już drugi,nowszy jest dobry. Tak, potwierdzam bo to o mnie mowa. Mam nawet wydruk z informacją jaki miałem (jaką wersję) a jaki mam teraz - jak znajdę to podrzucę na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 U mnie przekodowali dwa razy najpierw, bo mam godziny podane na wydrukach z 237014ED4C na 237014D5A a następnie z 237014ED5A na 237014ED0D . Czy u Ciebie też pojawiła się nadwyżka oleju i tak dziwne zachowanie pracy silnika i turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 U mnie przekodowali dwa razy najpierw, bo mam godziny podane na wydrukach z 237014ED4C na 237014D5A a następnie z 237014ED5A na 237014ED0D . Czy u Ciebie też pojawiła się nadwyżka oleju i tak dziwne zachowanie pracy silnika i turbiny. W sumie nie narzekam na to ale tak - mam niewielką (max 1mm) nadwyżkę oleju ale miałem ją jeszcze przed zmianą oprogramowania, zaraz po wyjeździe z pierwszego przeglądu (założyłem że Panowie w ASO przelali ciutkę olej wlewając go do silnika). Co do turbiny - tak, czasem ją słychać ale tak jak pisałem, mi na razie nie przeszkadza a poza tym wydaje mi się że czasem ją słyszałem przed zmianą oprogramowania a nawet przed pierwszym przeglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Pochwalcie się ile wam oleju wlali do silnika bo u mnie całe 5l. fachowcy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 U mnie trochę nie dolali,jak odstał po nocy to brakowało ok 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Suszara odciągnij sobie nadmiar oleju i po kłopocie !! Tak dla przykładu fachowców to mi chcieli wymieniać pasek klinowy 4 godziny!! to wymieniłem sobie sam w 40min i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 U ciebie nie dolali ,u mnie wręcz przelali na bagnecie dużo poz.max .Przypuszczam kupowałeś ich olej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak,to by mówiło wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Edek olej odciągnięty ,posłuchaj do czego zmierzam przypuszczam na pierwszym przeglądzie zalali tak samo nie byłem dociekliwy aż tak nie sprawdzałem bardzo dokładnie jak teraz ,nadmiar oleju gdzieś musi wylecieć ,teraz mam wyciek na pokrywie rozrządu sprawdzajcie dokładnie stan oleju przed wyjazdem od serwisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 No tak doj...oleju i ciśnienie znalazło najsłabsze ogniwo Dobrze że nie wlali 6 litrów bo by z więcej miejsc ciekło .... Widzisz oni myśleli że ten nadmiar twój silnik szybko skonsumuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 U mnie trochę nie dolali,jak odstał po nocy to brakowało ok 5mm To ile dolałeś oleju żeby uzupełnić te 5mm. Specyfika tego bagnetu jest trochę dziwna,miałem inne auta było to bardziej dokładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jeszcze nie dolewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Kolego Sph3r3 jak możesz podać jaki soft miałeś wcześniej a jaki Ci wgrali obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Aaa sorki zapomniałem, oto foto raportu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A ja mam od nowości soft silnika 1.2 DIG-T "237014ED8C", tylko trzeba zaznaczyć że skrzynia w automacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Z olejem serwisy tak mają zawsze naleją ful albo i ponad i odkąd pamietam we wszystkich wozidłach musiałem odessać,staram się aby było trzy czwarte miarki, w QQ było też troszkę ponad ful a to według mnie nie jest zdrowe,no chyba że to ful złocisty :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 No właśnie ,że nie.U mnie nie dolali ok.5mm (chyba Eneos za drogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 No tak jak zwykle masz farta trochę taki przewrotny on ci jest ale jest i nie musisz łapek strzykawką brudzić :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Obudowa rozrządu uszczelniona, mam nadzieje że teraz będzie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi