Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

STACJA MULTIMEDIALNA dla QQ

quna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jak piszesz mam kabel Video który ma w sobie kabel czerwony. I faktycznie do Reverse z radia go się podłącza a na drugim końcu pod światło wsteczne.

Pytanie mam takie:

Czy plastik koło schowka gdzie jest wyłączenie poduszki pasażera jest cały na wcisk ? można go wyszarpać ?

Drugie pytanie

do czego ten kabel PARKING ? pod ręczny czyli na postoju kamera będzie nagrywać ?

Wiem że niektóre kamerki tak mają że robią fotki na ruch no ale to musi byc detektor ruchu. Raczej nagrywać z wyłączonym zapłonem kamera nie będzie?

3 pytanie niektóre kamery mają nagrywanie także z tylnej kamery w czasie rzeczywistym.  Czy można też to zaadoptować. Np zamiast podłaczenenia do wstecznego ?

4 pytanie czy ktoś pod te radio adoptował YANOSIKA. Mam problem z głosem komunikatów? Radio przerywa a komunikatu nie słychać Póki co ustawiłem że komunikaty jako głosnomówiacy ale muszę potestowac tą opcje.

Odnośnie kabelka PARKING .Są radia które są zabezpieczane przed odtwarzaniem plików video w trakcie jazdy.Jak nie zaciągniesz ręcznego nie oglądasz

.

Ad.3

• 2 tygodnie później...

Dzięki, dzięki.

Służę radą wszystkim którzy będą chcieli zamontować takie cudo w swoim qq.

Witaj, właśnie zastanawiam się nad zakupem tego radia i mam pytanie czy dostałeś kable do nissana w komplecie i czy działa Ci sterowanie z kierownicy

Szukaj aukcji gdzie sprzedawca oferuje radio z kablami do nissana. To nic trudnego. Jest dużo ofert.

Sterowanie z kierownicy działa bezproblemowo zarówno w radiu z systemem WinCe jak i android.

• 2 miesiące temu...

Witam, wszystkich. Proszę o pomoc w wyborze stacji multimedialnej do mojego QQ z 2009. Moje preferencje to android oraz dość szybka praca urządzenia. Korzystam z map googla, spotify- ogólnie radio na wypasie. Chciałbym, aby sterowanie w kierownicy pozostało, można było podłączyć kamerę cofania itd. Mój Nissan posiada nad klimatyzacją sygnalizator pasów.

Proszę o sprawdzone linki do aukcji allegro bądź aliexpress z kompletem kabelków itd. Po prostu podłączam, przykręcam i działa :)

Z góry dziękuje za pomoc.

Dziękuję za pomoc. Czy potrzebna jest jakaś dodatkowa ramka? Mam jeszcze prośbę, czy mógłbyś podesłać mi zdjęcia z zamontowanym radyjkiem w QQ. Mój e-mail piotr2405@gmail.com. Z góry dziękuję

Ramki nie będziesz potrzebował. Raczej konieczna będzie rzeźba w panelu (rozszerzenie otworu na radio), bo inaczej nie wejdzie. Bez problemu w warunkach domowych sobie z tym poradzisz.  

• Upvote 1

A co powiecie na to ? Udało się podpiąć cam 360*

Co to za stacja.

Również szukam takiego rozwiązania do J10 2013 r. cam 360. 

Autor nagrania zamieścił link do tego modelu radia jednak adres wygasł, a to, które najbardziej jest podobne to (możliwe że nowszy model): 

https://androidcarauto.com/dvdgps-universales-2-din/1033-android-8-universal-2-din-695-radio-dvd-navegador-multimedia-tactil-hd-gps-wifi-bluetooth-octacore.html

Napisał również (tłumaczenie automatyczne Google):

"Będziesz potrzebował kabla adaptera dla 360. Właściciel wyśle ci kabel i schemat, gdzie powinieneś połączyć niektóre kable. Porozmawiaj z nim"

Na pytanie czy przycisk "Camera" działa manualnie odpowiedział:

"podczas cofania włącza się automatycznie. Jeśli chcesz umieścić widok z przodu, musisz nacisnąć przycisk AV-IN nawigatora i przycisk Kamera samochodu. Po naciśnięciu przycisku można go odwrócić, zmieni się i skarga powróci do obrazu z przodu. Naprawdę przekazuje przedni obraz centrali do wejścia wideo. Naciśnięcie przycisku Kamera służy do włączenia jednostki centralnej i wysłania jej do wejścia AV. Kiedy bieg wsteczny aktywowany jest automatycznie przez kabel, który przechodzi do radia."

Edytowane przez rafalu2000

• 2 miesiące temu...
W dniu 13.04.2018 o 05:50, horte napisał:

czesc, szybkie pytanie.. na alliexpres jest kilka opcji. czym sie roznia? Kamere juz mam zamontowana czyli wybieram bez opcji z kamera czy chodzi o kamere w sensie mozliwosc jej podlaczenia? 

dzieki za odpowiedz

4 godziny temu, horte napisał:

Seryjna kamera nie będzie działać. 

OMG!. Czy tzn, ze kupiles inna kamere i ciagnales kable? 

to po co oni sprzedaja ISO kable do kamery?

Sprzedawca mi napisal, ze opcje na aliexpres oznaczaja roznice tylko w kablach ISO

Edytowane przez Piter

13 godzin temu, horte napisał:

Kamerę podłączyłem po kabelku. Przeciągałam od radia do kamery. 

czy moglbys podac model tej kamery i czy Ci sie uruchamia automatycznie po wlaczeniu biegu wstecznego? 

Kamerę kup najtańsza, najprostszą. Podłączasz do radia i już.... wszystko działa. Oczywiście do radia musisz mieć podłączony przewód ze wstecznego. 

ok, dziekuje. Jak dostane przesylke to  sprawdze co jest nie tak i dlaczego ten ich kabel iso nie pasuje do oryginalnej instalacji/kabla w Nissanie. 

Ja zamontowałem takie coś i hula aż miło.ps wszystko pasuje nie trzeba nic przerabiać 

IMG_20170112_165916.jpg

IMG_20170119_145852.jpg

IMG_20170119_145909.jpg

9 godzin temu, arczi13 napisał:

Ja zamontowałem takie coś i hula aż miło.ps wszystko pasuje nie trzeba nic przerabiać 

IMG_20170112_165916.jpg

IMG_20170119_145852.jpg

IMG_20170119_145909.jpg

czy to jest tez  a androidzie? 

• Upvote 1

Brawo Ty!

8 minut temu, arczi13 napisał:

I co z tego że Bosion ,fajnie gra, wszystko ma  i ładnie wygląda

IMG_20170112_165355.jpg

IMG_20170112_165321.jpg

Ja nie krytykuję tylko odpowiadam na pytanie kolegi powyżej. Sam mam chińczyka i na razie nie żałuję. Też myslałem o zakupie Bosiona na androidzie bo też są o takim samym prawie wyglądzie na windowsie. Ale zależało mi na większej rozdzielczości ekranu