karolus32 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem mojej Almerki n15 rocznik 96 poj,1.6. rano,na zimnym silniku. Wygląda to tak jakby ssanie przestało działać. Odpala na lekko wciśniętym gazie i dopóki sie silnik nie nagrzeje to gasnie. Na ciepłym pali na dotyk :)Sprawdzałem zworką i nie pokazuje żadnego błędu.Czujnik temperatury wymieniłem i też nic nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Może kable trzeba by sprawdzić i ew wymienić. Na zimnym silniku (po nocce) przeleć je suszarką, a następnie odpal silnik - zobaczysz, czy to w tym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolus32 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Może kable trzeba by sprawdzić i ew wymienić. Na zimnym silniku (po nocce) przeleć je suszarką, a następnie odpal silnik - zobaczysz, czy to w tym rzecz. No niestety zabieg z suszarka nie pomógł, dalej trzeba na gazie zapalać,chociaż jeden plus tej akcji jest, jeden przewód miał przebicie,Wymieniłem go, ale zapala dalej ciężko. To musi być cos z temperaturą silnika.Tylko co??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 No niestety zabieg z suszarka nie pomógł, dalej trzeba na gazie zapalać,chociaż jeden plus tej akcji jest, jeden przewód miał przebicie,Wymieniłem go, ale zapala dalej ciężko. To musi być cos z temperaturą silnika.Tylko co??? Filtr paliwa czysty ?? Świece wymienione / wyczyszczone ?? Poprzednio 16 lat ujeżdżałem N15 i startowała, jak tylko dotknąłem kluczykiem stacyjki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem mojej Almerki n15 rocznik 96 poj,1.6. rano,na zimnym silniku. Wygląda to tak jakby ssanie przestało działać. Odpala na lekko wciśniętym gazie i dopóki sie silnik nie nagrzeje to gasnie. Na ciepłym pali na dotyk :)Sprawdzałem zworką i nie pokazuje żadnego błędu.Czujnik temperatury wymieniłem i też nic nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? miałem kiedyś podobny problem w P11, też silnik 1,6 , pomogło wyczyszczenie kopułki, bo był tam wielki brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolus32 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 miałem kiedyś podobny problem w P11, też silnik 1,6 , pomogło wyczyszczenie kopułki, bo był tam wielki brud Jakiej kopułki? Świece są ok, filtr paliwa też, zresztą próbowałem odpalać od razu na gazie i objawy te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 kopułka rozdzielacza zapłonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolus32 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Alleluja problem rozwiązany. Wyczyściłem przepustnice i te dwa druciki od przepływomierza, odpaliłem dziś rano,lekka przegazówka i obroty trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.