Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Brak ssania

karolus32

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem mojej Almerki n15 rocznik 96 poj,1.6. rano,na zimnym silniku. Wygląda to tak jakby ssanie przestało działać. Odpala na lekko wciśniętym gazie i dopóki sie silnik nie nagrzeje to gasnie. Na ciepłym pali na dotyk :)Sprawdzałem  zworką i nie pokazuje żadnego błędu.Czujnik temperatury wymieniłem i też nic nie pomogło.

Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Gość Andrzej G

Może kable trzeba by sprawdzić i ew wymienić.

Na zimnym silniku (po nocce) przeleć je suszarką, a następnie odpal silnik - zobaczysz, czy to w tym rzecz.

Może kable trzeba by sprawdzić i ew wymienić.

Na zimnym silniku (po nocce) przeleć je suszarką, a następnie odpal silnik - zobaczysz, czy to w tym rzecz.

No niestety zabieg z suszarka nie pomógł, dalej trzeba na gazie zapalać,chociaż jeden plus tej akcji jest, jeden przewód miał przebicie,Wymieniłem go, ale zapala dalej ciężko. To musi być cos z temperaturą silnika.Tylko co??? :bezradny:

Gość Andrzej G

No niestety zabieg z suszarka nie pomógł, dalej trzeba na gazie zapalać,chociaż jeden plus tej akcji jest, jeden przewód miał przebicie,Wymieniłem go, ale zapala dalej ciężko. To musi być cos z temperaturą silnika.Tylko co??? :bezradny:

Filtr paliwa czysty ??

Świece wymienione / wyczyszczone ??

Poprzednio 16 lat ujeżdżałem N15 i startowała, jak tylko dotknąłem kluczykiem stacyjki :dribble:

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem mojej Almerki n15 rocznik 96 poj,1.6. rano,na zimnym silniku. Wygląda to tak jakby ssanie przestało działać. Odpala na lekko wciśniętym gazie i dopóki sie silnik nie nagrzeje to gasnie. Na ciepłym pali na dotyk :)Sprawdzałem  zworką i nie pokazuje żadnego błędu.Czujnik temperatury wymieniłem i też nic nie pomogło.

Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

miałem kiedyś podobny problem w P11, też silnik 1,6 , pomogło wyczyszczenie kopułki, bo był tam wielki brud

miałem kiedyś podobny problem w P11, też silnik 1,6 , pomogło wyczyszczenie kopułki, bo był tam wielki brud

Jakiej kopułki? Świece są ok, filtr paliwa też, zresztą próbowałem odpalać od razu na gazie i objawy te same.

Alleluja problem rozwiązany. Wyczyściłem przepustnice i te dwa druciki od przepływomierza, odpaliłem dziś rano,lekka przegazówka i obroty trzyma :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...