Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QASHQAI J11 a inne modele,oferty.

colins
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przewrażliwiony,tylko z doświadczenia wiem,że może się zaraz zacząć niepotrzebna dyskusja,więc wolę wyjść przed szereg.Jeżeli chcecie proszę bardzo ,dyskusja otwarta,ale Wielki Brat patrzy ! :D

Skonfigurowałem sobie Tiguana, żeby był mniej więcej w deseń nowego QQ - wyszło z silnikiem 1.5 manual 138 tys (wersja Comfortline + dodatki - panorama, full LED, koła 18, navi, pakiet zimowy, lakier perła). VW daje naturalnie mniejsze rabaty, więc tak , jak pisałem, cena między 1.6 QQ FL N-Connecta + pakiety wyjdzie ok 30 tysięcy różnicy. 

W dniu 25.10.2017 o 09:20, manix napisał:

VW daje ogromne rabaty, kwestia negocjacji. Mi za Passata ze 138k zeszli do 111k

Takie rabaty tylko chyba z wyprzedaży rocznika,czyli brak możliwości konfiguracji,tylko bierzesz co na placu stoi. 

Ja tylko w ten sposób auta kupuję, a że w UK data rejestracji jest datą produkcji(nie ma w dowodzie rejestracyjnym daty produkcji, jest tylko adnotacja że zarejestrowano jako nowy tego i tego dnia) więc oszczędzamy ok 20% od ceny podstawowej. Problem konfiguracji też odpada ponieważ biorę zawsze top wersję dla wybranego przez nas auta. Poprzednie 4 auta kupiłem w ten sposób, wszystkie były rejestrowane w styczniu.

Rabat pod zamówienie ? 5-8%. Ze stoku może wyjdzie więcej. A niestety trzeba konfigurować, bo stoki Tiguana są raczej mizerne.Qq wziąłem ze stoku, no bo tu jest raczej inna sytuacja, jak to z japońcami. To samo się tyczy zresztą Ateki, w Seacie rabat to max 8%, na demówkę po znajomości można dostać 12-14%. 

W dniu 24.10.2017 o 12:11, aerofan napisał:

Ja do nich nie wrócę, bo mnie kompletnie olali w serwisie wypinając się na naprawy gwarancyjne, a sądzić się nie mam naprawdę czasu. 

No jeżeli tak każdy podchodzi że daruje wszystko to nie dziwię się teraz oburzeniu kierownika serwisu z Dąbrowy Górniczej że gdy upominam się o swoje to straszy mnie zgłoszeniem PRÓBY WYŁUDZENIA....

A propos serwisu - byłem dziś pierwszy raz zgłosić ten niedziałający w moim mniemaniu EIB. Przejechał sie ze mną pan z salonu - EIB nawet raz nie piknął przy dojeżdżaniu do hamującego pojazdu. Zobaczymy, jak się spiszą, we wtorek jadę zostawić auto. 

Po złozeniu reklamacji z tytułu rękojmi owszem naprawił serwis sprzedawcy klimę jednak odmówił zwrotu kosztów dostarczenia samochodu do serwisu  do którego mam prawie 90 km a na bliższe serwisy sprzedawca się nie zgadza. Kierownik serwisu sprzedawcy pomimo iż powołałem sie na art. 561 kodeksu cywilnego odpisał mi "Dalsze roszczenia w tym zakresie będę rozpatrywał w charakterze wyłudzenia"

W dniu 26.10.2017 o 19:11, stasziek napisał:

W koncu udalo sie odebrac samochod :) Mega przyjemnie sie prowadzi :P

Gratuluję Wam i obyś Mężu zazdrosny był tylko o swą małżonkę ;)

A nie mówiłem ... :)

Madzia jest piekna i dopieszczona w każdym calu !

Szczęścia i szerokości ...!!!

• 2 miesiące temu...
Gość Andrzej G
  W dniu 27.12.2017 o 18:55, biner napisał:

Dzięki za info bo już bylem przerażony.Chetnie bym wziął 1,6 ale na trasy mam inne auto i wole wziąć lepiej wyposażonego. Chciałem wziąć acenta ale te felgi po lifcie sa tragiczne i nie ma czujnikow parkowania a moja malzonka musi mieć. Nie wiem jak wyglądają te czujniki z akcesori czy będzie jakaś wizualizacja czy nie. N tec byłby super ale szczerze mówiąc troche za dużo sobe życzą. Oferta acenta biala perla za 74 kpln a n tec 85 kPLN. Musze się zastanowić czy nie kupić innych felg na lato a te brzydkie na zimę i dołożyć czujniki o ile nie będzie to rzeźba i wziąć acente czy n tec i mieć te bajery :)

Bierz N-teca - łatwiej będzie sprzedać później, a żonie kamerki 360 się na pewno przydadzą :) I jeszcze zadowolona będzie :D 

W dniu 28.12.2017 o 06:44, btus napisał:

Bierz N-teca - łatwiej będzie sprzedać później,

Dobre

Ja powiem bez kozery Tecna+ przyszły kupiec będzie jeszcze bardziej uradowany

Gość Andrzej G
  W dniu 28.12.2017 o 08:31, manix napisał:

Dobre

O ile te nissanowskie gadżety dotrwają do chwili odsprzedaży auta ... bo ja na dzień dzisiejszy walczę z kolejnym ASO o reanimację radaru i dzisiaj robię 3-cie podejście. Jak widać w ASO Nissana mają do perfekcji opanowanego ping ponga i wciskanie ludziom kitu, że coś co klientowi nie działa od miesiąca w ich rękach działa. Kiedyś się dziwiłem kolegom, którzy sprzedali swoje Nyski i poszli szukać szczęścia w innych stajniach. Najwidoczniej ASO są zainteresowane wyłącznie czynnościami, które potrafi wykonać byle warsztat, a napraw gwarancyjnych unikają, jak zarazy.

kol. biner - dokładnie przemyśl sprawę. Ja kupując Pulsara miałem bardzo pozytywne doświadczenia z poprzednio ujeżdżanymi Mikrą i Almerą, zarówno pod względem bezawaryjności, jak i jakości obsługi w ASO. Po bieżących doświadczeniach wiem, że jak będę szukał kolejnego auta, na pewno nie odwiedzę salonu Nissana. To już nie Japończyk, a Francuz, natomiast jakość podejścia ASO do zgłaszanych usterek woła o pomstę do nieba.

@andrzej g  Powiem tobie że ogladałem hyundai kona fajny ale plastiki w środku tward jak skała, opel granland X fajny ale w środku też twardo. Zastanawiam się na Peugeotem 3008 ale trochę za drogi bo co do francuzów to mam osobiście niby najgorszego z nich peugeot 307 Hdi i ja osobiście złego słowa nie powiem 170 kkm i oprócz eksploatacji nic nie robiłem .

W dniu 28.12.2017 o 09:36, biner napisał:

@andrzej g Powiem tobie że ogladałem hyundai kona fajny ale plastiki w środku tward jak skała, .

Tak, ale to odpowiednik Juke a tam też różowo nie jest. Te plastiki są twarde ale spasowanie ich, to mistrzostwo świata. Niedługo będzie lift tucsona, jeśli poprawią jakość niektórych plastików i "ujowo" działające automatyczne wycieraczki + inne dysze spryskiwaczy, to następny też będzie tucson. Po kupnie Hyundaia przypomniałem sobie jak to dobrze mi było z Almerą N15.

Sorry za OT. :(

Gość Andrzej G
  W dniu 28.12.2017 o 09:59, manix napisał:

...  przypomniałem sobie jak to dobrze mi było z Almerą N15.

N15 - też mam z tą wersją najmilsze wspomnienia, ale wygląda na to, że to była moja ostatnia miłość ze stajni Nissana.

kol. biner - może Toyota C-HR ?

Mamy to w rodzinie i powiem szczerze, cena nie adekwatna do tego co otrzymujemy. Wolałbym zdecydowanie QQ

Jeśli c- hr to tylko w hybrydzie.

W dniu 28.12.2017 o 08:31, manix napisał:

Dobre

kupiec przyszły tak a kupujący nowke nie :) Uważam że acenta tez szybko pójdzie za 3 lata bo będzie tańsza na wtórnym a ja mniej stracę :)

W dniu 28.12.2017 o 10:08, Andrzej G napisał:

N15 - też mam z tą wersją najmilsze wspomnienia, ale wygląda na to, że to była moja ostatnia miłość ze stajni Nissana.

kol. biner - może Toyota C-HR ?

rozważam cena za 1,2 turbo 82 tysiące. QQ za 84 daje dużo więcej ale ludzie za toyotami na wtórnym się zabijaja.

W dniu 28.12.2017 o 10:23, manix napisał:

Mamy to w rodzinie i powiem szczerze, cena nie adekwatna do tego co otrzymujemy. Wolałbym zdecydowanie QQ

Jeśli c- hr to tylko w hybrydzie.

ale hybryda sporo kosztuje ponad 100 kPLN  i nie wiem czy ktoś  tak chętnie to kiedyś odkupić, bo ja osobiście nie chciałbym auta z CVT jak to się posypie bo to  finansowo zabije.