manix Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dobrze, że jak widzę podchodzisz zdroworozsądkowo. Polecam jeszcze jazdę tucsonem, w realu w wersji Comfort (ma wszystko co trzeba) z 1.6 gdi co ważne wolnossącym, zapłacisz ok.85k już z metalikiem i oponami. Są podatni na negocjacje. Nie jest demonem szybkości ale do normalnej jazdy wystarcza. Miejsca na Full i bagażnik 500l do tego kompletnie bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dobrze, że jak widzę podchodzisz zdroworozsądkowo. Polecam jeszcze jazdę tucsonem, w realu w wersji Comfort (ma wszystko co trzeba) z 1.6 gdi co ważne wolnossącym, zapłacisz ok.85k już z metalikiem i oponami. Są podatni na negocjacje. Nie jest demonem szybkości ale do normalnej jazdy wystarcza. Miejsca na Full i bagażnik 500l do tego kompletnie bezproblemowy. podoba mi się, muszę rozważyć, choć nie wiem czy nie za duży będzie dla małżonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ale hybryda sporo kosztuje ponad 100 kPLN i nie wiem czy ktoś tak chętnie to kiedyś odkupić, bo ja osobiście nie chciałbym auta z CVT jak to się posypie bo to finansowo zabije. Nie CVT tylko E-cvt. Poza tym jak kupujesz nowe to masz gwarancję więc argument średnio trafiony nie słyszałem jeszcze aby w hybrydzie padła skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 podoba mi się, muszę rozważyć, choć nie wiem czy nie za duży będzie dla małżonki.Kobiety lubią duże Nie CVT tylko E-cvt. Poza tym jak kupujesz nowe to masz gwarancję więc argument średnio trafiony nie słyszałem jeszcze aby w hybrydzie padła skrzynia.To są już bardzo dopracowane i bezproblemowe skrzynie. Wiem bo mam "tam" kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Nie CVT tylko E-cvt. Poza tym jak kupujesz nowe to masz gwarancję więc argument średnio trafiony nie słyszałem jeszcze aby w hybrydzie padła skrzynia. nie wiem czy hybrydy tak cieszą się na rynku wtórnym a 12 tysi za wynalazek wiecej płacić ??? jeszcze jest jedno auto nad ktorym się zastanawiam jest to mitsubishi eclipce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 nie wiem czy hybrydy tak cieszą się na rynku wtórnym a 12 tysi za wynalazek wiecej płacić ??? jeszcze jest jedno auto nad ktorym się zastanawiam jest to mitsubishi eclipce Pamiętaj, że hybryda w mieście dużo mniej pali - a to przecież też dość istotny czynnik zakupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) p Pamiętaj, że hybryda w mieście dużo mniej pali - a to przecież też dość istotny czynnik zakupowy przy przelocie tego auta w okolicach 8 kkm rocznie za 18 tysi różnicy to nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Dzisiaj oglądałem jeszcze koreańczyka mniejszego od kaśki KIA STONIC i powiem szczerze za 65 kPLN po rabacie za 1,4 100 PS jest z wyposażeniem prawie jak N-tec a cena kusząca. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez biner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 przy przelocie tego auta w okolicach 8 kkm rocznie za 18 tysi różnicy to nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Dzisiaj oglądałem jeszcze koreańczyka mniejszego od kaśki KIA STONIC i powiem szczerze za 65 kPLN po rabacie za 1,4 100 PS jest z wyposażeniem prawie jak N-tec a cena kusząca. Kolego, ale wymiarowo to chyba dwa różne samochody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 kupiec przyszły tak a kupujący nowke nie Uważam że acenta tez szybko pójdzie za 3 lata bo będzie tańsza na wtórnym a ja mniej stracę Co do wersji Accenta, to mamy Teknę którą użytkuje żona. Pytałem ją ostatnio gdyby miała zmienić auto to z jakiego elementu wyposażenia by nie zrezygnowała. Odpowiedziała bez wahania, że z kamer i dostępu bezkluczykowego. Może ewentualnie jeszcze z grzanych foteli. To tak gwoli podpowiedzi co kręci nasze panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 U mnie z kolei to wyposażenie podstawowe Tekna Tekna ale N-Tec wydaje się być rozsądnym kompromisem ale z automatu odpadają nam ledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Właśnie dla mnie acenta w zupełności by wystarczyła ale musiałbym mieć czujniki lub kamerę cofania ledy to byłoby już bajka ale 13 kPLN różnicy za kamerkę i kilka innych niepotrzebnych bajerów nie bardzo mi się usmiecha. Mam w moim mondeo prawie wszystkie te nowinki a tak naprawde wogole z nich nie korzystam, dlatego teraz chce wziac to co jest naprawde potrzebne, a nie bez sensu wywalac kase na cos, czego nie uzywam.Gdyby ta Visa miala lepsza tapicerkę to w cenie acenty mialbym silnik 1.6 kupilby ładne alu i śmigał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ja mam w rodzinie dwie wersje Tekna i Acenta, ale doposażona w pakiet bezpieczeństwa oraz Navi i jak mam obiektywnie porównywać to ta druga wersja w zupełności mi wystarcza. W Teknie nie korzystam z połowy tych bajerów, felgi 19 też nie są mi potrzebne, jedynie co to może brak mi full ledów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ja mam w rodzinie dwie wersje Tekna i Acenta, ale doposażona w pakiet bezpieczeństwa oraz Navi i jak mam obiektywnie porównywać to ta druga wersja w zupełności mi wystarcza. W Teknie nie korzystam z połowy tych bajerów, felgi 19 też nie są mi potrzebne, jedynie co to może brak mi full ledów. Wszystko byłoby super tylko w Acenta w cenniku nie ma pakietu bezpieczeństwa do Visa jest a do Acenty nie, co to za polityka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Wszystko byłoby super tylko w Acenta w cenniku nie ma pakietu bezpieczeństwa do Visa jest a do Acenty nie, co to za polityka. Hmm to do tej wersji po lifcie już nie ma takiej opcji ? Nawet nie wiedziałem. Może specjalnie to zrobili bo doposażeniu samochodu w te dwa pakiety można było uzyskać naprawdę fajne auto. W ogóle w tym QQ po lifcie są już w standardzie czujniki cofania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 ... W ogóle w tym QQ po lifcie są już w standardzie czujniki cofania ? Czy tak trudno wejść na stronę Nissana i zerknąć w specyfikację ? Ktoś udzielając Ci odpowiedzi się "walnie", ty nie sprawdzając informacji zamówisz, .... a przy odbiorze "zdziwko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Hmm to do tej wersji po lifcie już nie ma takiej opcji ? Nawet nie wiedziałem. Może specjalnie to zrobili bo doposażeniu samochodu w te dwa pakiety można było uzyskać naprawdę fajne auto. W ogóle w tym QQ po lifcie są już w standardzie czujniki cofania ? Od NC w górę... Można dokompletować(Czujniki parkowania tyłem KE511-99902 658 zł Czujniki parkowania przodem – zestaw główny KE512-99905 867 zł + montaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie wiem jak podchodzi do tego Nissan ale np takie dokładane czujniki pakietowe nie są zakładane w fabryce tylko na placu centralnym w Mszczonowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Czyli te czujniki to bedzie rzeźba, a orientuje się ktos czy te czujniki to tylko akustyka czy jest jeszcze wizualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie wiem czy rzeźba. Napisałem jak jest w Toyocie. Ja mam fabryczne w teknie i pokazuje tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biner Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Tak to jest super ale jak to wygląda w tych dołożonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Tak to jest super ale jak to wygląda w tych dołożonych U mnie w lewym rogu przed szybą umieścili dodatkowy ekranik na którym pokazuje odległości od czujników w cm (przód i tył) oraz pika i mówi jaka odległość,tyle tylko,że po angielsku.Pikanie albo mówienie można wyłączyć albo może być to i to,jutro zrobię zdjęcie jak to wygląda. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez tz1609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Panowie! QASHQAI J11 a inne modele,oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Panowie! QASHQAI J11 a inne modele,oferty No to ja powrócę do tematu zgodnie z zaleceniem Kolegi W związku z ciągłymi problemami z obecnym QQ ( można poczytać w dziale o silniku 1,6 ) zaczynam szukać jakiejś alternatywy - musi to być auto z normalnym benzynowym silnikiem , bez turbin i żadnych udziwnień - wyboru za dużego nie ma i praktycznie wszyscy kandydaci to Japończyki : Toyota RAV4 Mazda CX5 lub 6 Ostatnio miałem okazję pooglądać i pojeździć Outlanderem 2.0 CVT - silnik 150 KM muł jak cholera w porównaniu do 1,6 z QQ ale auto tak spokojne i proste , że mnie urzekło - podobno auto praktycznie bezawaryjne - czy ktoś z Was miał może coś więcej do czynienia z Mitsubishi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Bez turbiny to jeszcze Subaru Forester i Honda CRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Bez turbiny to jeszcze Subaru Forester i Honda CRV. Fakt Honda CRV też oglądałem ale automat 5 biegów a nowa będzie 1,5 turbo CVT - ale za Subaru wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi