Tomi_St Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nissan Kicks http://motoryzacja.interia.pl/samochody-nowe/premiery/news-nissan-kicks-powtorzy-sukces-qashqaia,nId,2195770 można podpatrzeć na filmiku wnętrze. Znając politykę Nissana to na pewno dokładnie takie samo trafi do QQ po FL. W oczy rzuca sie spory wyświetlacz zamiast obrotomierza, nowy panel sterowania klimatyzacji i NC z innym menu (ładniejsza grafika, troche taka jak w Infiniti) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) No nie wiem Tomi, chyba za dużo zmian wnętrza jak na FL. Może pewne elementy, jak wyświetlacz czy NC znajdą się w J11 po FL. Moim zdaniem jest to zapowiedź tego, że Qq III (nie J11 po FL) znacznie urośnie, bo raczej nie będą robić samochodów co 6 cm, a poza tym rywale (Sportage, Tucson, Tiguan) ostatnio urośli. A w przedostatnim zdaniu ten samuraj mówi, że Kicks będzie nowym kompaktowym crossoverem, czyli jakby zastąpi Qq, który przesunie się trochę wyżej. Takie jest moje odczucie. Edytowane 4 Maja 2016 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Wg mnie skoro Kicks będzie cenowo pomiędzy Jukiem i QQ jest to zapowiedź że QQ trochę podrożeje bo na razie pomijając bazową wersję to jest znacząco tańszy od nowej Sportage I Tucsona. I dostanie w zamian pewnie nowe zegary i nowe NC. A QQ III podobo ma być pierwszym autem autonomicznym więc zmian będzie na pewno sporo i chyba masz racje, że pewnie przy okazji urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 A QQ III podobo ma być pierwszym autem autonomicznym więc zmian będzie na pewno sporo i chyba masz racje, że pewnie przy okazji urośnie. podobno system autonomicznej jazdy ma zadebiutować w obecnym QQ po liftingu tylko ... tylko czy jesteśmy na niego gotowi ? Ilu z Was mających system automatycznego parkowania z niego korzysta np. codziennie ? lub podczas powiedzmy co drugiego parkowania itd. ? czas pokaże ale i tak ceny samochodów pójdą w górę jak tak w górę będzie szybowało Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandraa Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) czas pokaże ale i tak ceny samochodów pójdą w górę jak tak w górę będzie szybowało Euro Prawie zgadłeś, bo to jednak wcześniej funt (brexit) poleciał w dół i ich motoryzacyjny eksport dla Nissana i LR stał się bardziej konkurencyjny. Nie bardzo będzie im się opłaciło teraz tam produkować aut. Edytowane 19 Lipca 2016 przez Aleksandraa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ilu z Was mających system automatycznego parkowania z niego korzysta np. codziennie ? lub podczas powiedzmy co drugiego parkowania itd. ? Ja korzystam za każdym razem jak warunki pozwalają. Niestety nie za często jest okazja. Ale lubię gadżety - i lubię z nich korzystać. Autonomiczna jazda? Chciałbym (jako gadżeciarz) choć wykorzystałbym góra raz/dwa razy w roku jadąc na urlop. Więc dopłacać bym nie dopłacił - ale jak by było w przyszłej Teknie "gratis" - przygarnąłbym. Tak samo jak automatyczne drogowe - dziś ruch jest tak gęsty, że praktycznie nie ma kiedy jechać na długich. Ostatnio wracałem po 22:00 z Warszawy do Katowic, ruch słaby - a automat włączył w ciągu całej trasy może wszystkiego razem góra minut. Były ty 2-3 sekundowe oświetlenia bo albo znów ktoś jechał z na przeciwka, albo to ja kogoś doganiałem. Ale działać - działa. I fajnie, że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Na lokalnych dziala lepiej. Pewnie dlatego, ze ruch duzo mniejszy i czesciej jedzie na dlugich. Poki co - u mnie dziala bezblednie. Nikogo nie odlepiam, a jak nie musze - to nie jade po ciemku. Znaczacy plus Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolek86 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Mi też ostatnio się to przydało jak wyjechałem w drogę z Przemyśla do Kazachstanu. Drogi które wybrałem były mało ruchliwe, a że jestem baardzo zapominalski, to zapewne oślepiał by co drugie auto. Więc taki "gadżet" pomógł mi bardzo Edytowane 27 Lipca 2016 przez Karolek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=dN9-_kfFGtY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQbiac Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) W USA już oficjalnie pokazali facelifting modelu Rogue (wreszcie pozbyli się tych okropnych "leksusów" z tyłu:): Ciekawe, czy nasz europejski X-trail też tak będzie wyglądał, no i przede wszystkim czy takich zmian doczeka się Kaśka? Kierownica mi się podoba. Edytowane 1 Października 2016 przez QQbiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 W USA już oficjalnie pokazali facelifting modelu Rogue (wreszcie pozbyli się tych okropnych "leksusów" z tyłu:): Ciekawe, czy nasz europejski X-trail też tak będzie wyglądał, no i przede wszystkim czy takich zmian doczeka się Kaśka? Kierownica mi się podoba. moim zdaniem tak gdyż pokazana kilka dni temu nowa MICRA jest w tym samym stylu który teraz ma obowiązywać dla samochodów Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Ten europejski nissan to jest jakoś zawsze do tyłu względem USA... :/ Zobaczcie ile tam modeli się sprzedaje, a u nas nie ma nawet ani jednego samochodu takiego typowo flotowego - właściwie to nawet takiego rodzinnego u nas nie ma oprócz X-trail'a, ale van'a nie ma, sedana ani dużego sedana też nie ma. Ale za oceanem QQ nie maja, a my mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 To była tylko kwestia czasu jak chinole wydrukują elektryczne podnoszenie klapy bagażnika: https://pl.aliexpress.com/item/For-Nissan-Qashqai-2016-year-Better-Smart-Auto-Electric-Tail-Gate-Lift-very-good-quality-free/32740199524.html?spm=2114.010208.3.1.FJQjRw&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10056_10065_10068_10055_10054_112_10069_10059_110_111_10073_10017_109_10070_108_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=fe7c4f53-7bff-433e-8b00-95e4b66d666b A tutaj do starszego rocznika J11 https://pl.aliexpress.com/item/Remote-Control-Intelligent-Power-Liftgate-Power-Back-Door-Electric-Trunk-Lid-for-Nissan-Qashqai-2014-2016/32733513866.html?spm=2114.010208.3.9.bXyyrN&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10056_10065_10068_10055_10054_112_10069_10059_110_111_10073_10017_109_10070_108_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=fe7c4f53-7bff-433e-8b00-95e4b66d666b 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke2 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Nissan konsekwentnie przenosi elementy wyposażenia koncepcyjnego Qashqaia, pokazanego w marcu na Motor Show w Genewie, do nowych modeli. Nowa kierownica ze zdjęcia już powędrowała do zmodernizowanego Rogue oraz nowej Micry. Myślę, że na pewno trafi również do zmodernizowanego w 2017 roku Qashqaia. Na zdjęciu dopatrzyłem się również przycisku do elektrycznego otwierania klapy bagażnika (w zespole przycisków po prawej stronie kierownicy, na dole deski rozdzielczej) oraz niebieskiego przycisku pilota trybu autonomicznego na nowej kierownicy. Dodatkowo świeża informacja, że Nissan ma rozpocząć sprzedaż Qashqaia w Ameryce Północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 czy ja wiem??? szału nie robi, z zewnątrz delikatnie zmieniony przód, środek oprócz kierownicy i dwukolorowej tapicerki z obszyciem ze skóry ( albo tego imitacją ), właściwie bez zmian ale ten ostatni element wyszedł najfajniej poza tym, jedyny słuszny kolor, niczym mój Na zdjęciu dopatrzyłem się również przycisku do elektrycznego otwierania klapy bagażnika (w zespole przycisków po prawej stronie kierownicy, na dole deski rozdzielczej) Raczej po lewej i to nie jest nowość, bo w obecnym X też to jest, z czego skrzętnie korzystam Zmiana w automatycznym otwieraniu bagażnika polega na machnięciu stopą pod auto, a nie naciskaniu guzika ( co akurat jest mało przydatne ). Mając zajęte ręce, muszę odstawić bagaż, nacisnąć guzik w klapie lub na pilocie - zwyczajnie poszli po rozum. Ciekawe czy na UE też to dadzą. Ten europejski nissan to jest jakoś zawsze do tyłu względem USA... :/ Zobaczcie ile tam modeli się sprzedaje, a u nas nie ma nawet ani jednego samochodu takiego typowo flotowego - właściwie to nawet takiego rodzinnego u nas nie ma oprócz X-trail'a, ale van'a nie ma, sedana ani dużego sedana też nie ma. Altima , Maxima poza tym Pathfinder, Armada i Titaaaaaan , a z dostawczych fajne pudełko NV . Aktualnie chyba nie mają, ale mieli Rogue który w poprzedniej generacji był Qashqai'em. Obecnie Rogue to X-trail. zamiast QQ, mają odpowiednika w postaci pokraki Rogue Select Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) stare ale dopiero w[adło mi w oczy Edytowane 27 Października 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 nowy QQ będzie w 2018-19 produkowany wciąż w UK tak dla informacji - Nissan dostał bardzo korzystne warunki od rzadu UK na pozostanie i rozwijanie produkcji w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Nowy czyli FL J11? Czy nowy nowy J12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 czy będzie to facelifting czy nowy model tego nie wiem dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOCO88 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Chcę kupić w tym roku qq byłem w salonie oferuja mi rocznik 2016 i mówią że żadnych zmian nie będzie w 2017 . Ale bardziej podoba mi się kierwonica w tym zaprezentowanym modelu concepc w genewie . Czekać czy kupowac ???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Z tego co słyszałem ma się pojawić "pokaz" wersji po FL pod koniec roku, sama produkcja ma ruszyć w okolicach 2 kwartału 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Chcę kupić w tym roku qq byłem w salonie oferuja mi rocznik 2016 i mówią że żadnych zmian nie będzie w 2017 . Ale bardziej podoba mi się kierwonica w tym zaprezentowanym modelu concepc w genewie . Czekać czy kupowac ???/ zdecydowanie czekaj, a jak poczekasz jeszcze trochę ............. to masz J12 i całkiem inna bajka, nowy system multimedialny i nowe silniki, możliwe że nawet ze zmiennym stopniem sprężania - bajka, więc te J11 będzie bardzo przestarzałe już. pamiętaj tylko że przez pierwsze 2 lata J12 będzie miał problemy wieku dziecięcego więc jeszcze przeczekaj te 2 lata, a lepiej od razu na J12 FL, a ku ku....... zbliżać się będzie J13, pomyśl czy warto ............. generalnie szukasz auta może bezawaryjnego to honda i toyota mój znajomy kiedyś kupował tak samo aparat cyfrowy, bo z miesiąca na miesiąc są coraz lepsze i mówi , wiesz za tą samo kasę co ty rok temu, mam już o 2 mega więcej, fajniejsza obudowa, itd..., ja do niego "wiesz jaka jest różnica miedzy naszymi aparatami, te 1000 zdjęć które ja mam przez ten rok zrobione - bezcenne" - nie wiem czy zrozumiał, pokazywał mi zdjęcia z chrzcin wnuka zrobione jeszcze komórką (bo zbierał na porządny), ciężko było rozpoznać co to jest. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Kazik_R52 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Z tego co słyszałem ma się pojawić "pokaz" wersji po FL pod koniec roku, sama produkcja ma ruszyć w okolicach 2 kwartału 2018. to źle słyszałeś po prawdopodobnie samochód po liftingu zostanie zaprezentowany w I kwartale 2017r. i to ma być niespodzianka Nissana na 2017r. ( tak jak to miało miejsce z J10 ) i sprzedaż wersji po liftingu ruszy przed wakacjami ( a raczej dostawy ) podobnie z X-trailem tyle ,że prezentacja gdzieś w wakacje a sprzedaż koniec 2017/początek 2018 A w związku z tym Nissan zdecydował się opóźnić prezentację nowego JUKE na 2018r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 X w nowej wersji??? Jeszcze się ta nie opatrzyła a już zmiana ma byc...lepiej by się wzięli za jakość a nie ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 @Kazik_R52 - hehehe pozamiatałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi