JACKO29 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Może to katapulta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 hmm.... w sumie na ro nie wpadłem Jak kaśka przekroczy 300 km/h to wtedy muszę pierdnąć w siedzenie i się spadochron otwiera To na pewno jest do tego ta trzecia wtyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Zajrzałem ostatnio pod fotele u siebie. i wydedukowałem takie coś: kierowca: 2x sterowanie fotelem (osobno silnik przód-tył całego siedzenia), grzanie fotela , czujnik zapiętego pasa, poduszka boczna pasażer: grzanie fotela, czujnik obecności pasażera, czujnik zapiętego pasa, poduszka boczna, Oraz wtyczka gratis z 12V po zapłonie/na stałe (?) Edytowane 14 Listopada 2018 przez RAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Ta wtyczka jest taka sama jak w fotelu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 może jest jedna wiązka dla wersji EU/UK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Owszem, tak to wygląda JACKO29 , jednak o ile dodanie przewodów do suwania fotela nie jest problemem o tyle w naszej wersji kierownicy nie występuje wtyczka czujnika obecności pasażera (jego ciężaru). Z tego powodu wiązki nie są uniwersalne. Można za to mieć bez problemu fotel regulowany elektrycznie za to z ręcznym przesuwem Edytowane 14 Listopada 2018 przez RAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak może czujnik nie występować,jak moja siada i jak nie zapnie pasa to piszczy...alarm,nie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Piszę z pozycji kierowców. W naszym fotelu, i naszej wiązce czujnika obecności nie ma. Tylko zapięcia pasów. W 99,9999% kierowca jest obecny w ruszającym samochodzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
city Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 W oczekiwaniu na przesyłkę ze stacją multimedialną podłączyłem kamerkę cofania. Do żarówki cofania idą dwa kabelki czarny i zielony, czy zielony to "plus" ? Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Pewnie tak, ale wiesz co city... Lepiej nie zgaduj. Miernik albo zwykła żaróweczka/próbówka prawdę Ci powie. Zawsze wyjdzie taniej od nowej kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 wiekowy jestem - więc używam próbnika żarówki . czyli tradycyjny plus/minus. Jak będziesz w potrzebie - zrobie ci foto czyli schemat wyprodukujesz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Szybkie pytanie: - skręcam koła max w lewo a następnie powoli obracam kierownicą w drugą stronę i przez chwilę w którymś miejscu słyszę strzelanie jakby sprężyny, co to może być? - po wymianie opon w ASO (ja to mam szczęście) podczas hamowania, z tyłu samochodu dochodzi mnie dźwięk szurania, dźwięk znika w moim mniemani po jakimś czasie jak hamulce się nagrzeją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Sprawdź pod pedałami,czasami nakrętki krzyżaka są blokowane blaszką zabezpieczającą przed odkręceniem.Ta blaszka niespodzianie potrafi się odgiąć i haczyć o wykładzinę,strzela sobie po prostu podczas kręcenia kierą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Strzelanie - u mnie "naprawili" to w 10 minut - poluzowało się górne "przykręcenie" amortyzatora. Pan tylko zapytał czy miałem w ramach akcji wymieniane chyba te gumowe fartuchy i już wiedział... kazał po czekać, pojechał autem na halę i wrócił za chwilę, że... już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 strzelanie jakby w sprężynie we fiatach było spowodowane łożyskami na kolumnie amortyzatora przedniego. aLe to nie była naprawa na 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Bo w Nissanie mają sposób...ładują smar,żeby nie strzelało,a po jakimś czasie i tak wymieniają....chyba że klient już gwarancję straci to nie przyjedzie,albo zapłaci kaskę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Kurcze u mnie to stricte odgłos dochodzi jakby to określić ze środka kierownicy Jakby sprężyna w kierownicy coś takiego. No plus z innej beczki dzisiaj obrysowałem cały prawy bok... AC idzie w ruch heh Ciężki dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Jakiś straszny dzień.Ja na szczęście tylko felgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 11 godzin temu, blackpazner napisał: Kurcze u mnie to stricte odgłos dochodzi jakby to określić ze środka kierownicy Jakby sprężyna w kierownicy coś takiego. Popatrz pod kierownicę,czy przypadkiem blaszka zabezpieczająca krzyżak nie odgięła się i haczy o dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Byłem w ASO i jak to oczywiście zawsze bywa, podczas sprawdzania w ASO wszystko było ok nic nie strzelało i na chwilę obecną jest ok :P Chyba się QQ przestraszył wizyty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 To jet podobnie jak u dentysty...przestaje boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Ty też tak masz?Tzn z dentystą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Wiele razy tak miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 W dniu 25.11.2018 o 21:45, blackpazner napisał: Kurcze u mnie to stricte odgłos dochodzi jakby to określić ze środka kierownicy Jakby sprężyna w kierownicy coś takiego. No plus z innej beczki dzisiaj obrysowałem cały prawy bok... AC idzie w ruch heh Ciężki dzień. U mnie też....AC idzie w ruch. Pies zdewastował mi zderzak i...uciekł :-). Dobrze, że jest ubezpieczenie przed utratą zniżek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 U mnie wygląda to trochę inaczej na szczęście też ochrona zniżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi