Czech Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 W Polsce apteczka nie jest obowiązkowa - Niemcy na pewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Trójkąt i gaśnica. To w samochodzie. Kierowca - kamizelka tylko jak wysiadasz i chodzisz po drodze. Jak siedzisz w aucie albo na poboczu to nie musisz. Apteczka jak chcesz. Mimo wszystko mimo że niby prawie max samochód to dodają tylko trójkąt i zestaw uszczelniający. Zero kamizelki, apteczki, klucza do kół, podnośnika albo nawet głupiej siatki do bagażnika zrobionej ze sznurka do snopowiązałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Rama trochę nie tak. Jak kupujesz auto z kołem zapasowym to otrzymujesz i klucz i lewarek. Jak wersja auta nie przewiduje zapasu to otrzymujesz tylko zastaw naprawczy. Ja od pierwszego posiadanego auta zawsze mam apteczke i dwie kamizelki odblaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Macie czasem syt gdy wciskacie start aby odpalić auto i nie odpala?.Trzeba przycisnąć jesZcze raz?Już kombinowałem że albo krzywo siedzę albo nie docisnalem sprzęgła. Ale nie. Po prostu muszę 2 razy nacisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 11 godzin temu, Brzyk napisał: Macie czasem syt gdy wciskacie start aby odpalić auto i nie odpala?. Trzeba przycisnąć jesZcze raz? Już kombinowałem że albo krzywo siedzę albo nie docisnalem sprzęgła. Ale nie. Po prostu muszę 2 razy nacisnąć. może z raz alb dwa tak miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibek1 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam czy ktoś miał problem ze spryskiwaczami, mialem problem - otóż na początku przecioł mi się przewód od spryskiwacza (przód)zakleilem go wszystko było okej a teraz nie działaja wogole. Tylni natrysk szyby działa słychać silnik płyn leci. Jak próbuje spryskać przód Słychać silniczek płyn nie leci. Proszę o pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zapewne klej jest winny.Wymień przewód. Zapewne dostaniesz nawet na metry. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz166 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Czy ktoś z Was miał taki problem: około 2-3 sek. po odpaleniu silnika słychać stuknięcie/uderzenie z przedniej części samochodu. Czasami jest to jeden dźwięk a czasami dwa. Nie ma znaczenia czy odpalam z wciśniętym sprzęgłem czy hamulcem.Taki sam lub bardo podobny dźwięk pojawia się jeszcze w innych okolicznościach, np. po wrzuceniu 3-go biegu i gdy na dwójce odpuszczę gaz. Niestety podczas przeglądu usterka nie występowała, więc serwis nie mógł zdiagnozować problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kurde,to wszystko się powtarza w wielu Kaśkach i wielu o to pyta....i nikt nie może znaleźć przyczyny...W poprzedniej Kaśce przyczyną takiego metalicznego klepania była wyrobiona poduszka silnika,jak mi ją wymienili problem minął... W obecnej również zaczęło się to pokazywać,założyłem kawałek-pasek gumy 3mm na około poduszki silnika i klepanie ustało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaliyah Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 A u mnie taki przypadek Jadę ostatnio ze stalą prędkością aż tu nagle błąd silnika sie zaświeci. Żadnych oznak ze coś nie tak. Po kilku minutach zgasla. Do dziś nie wiem co mogło być przyczyną. Miał tak ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 a nie byl to czasem błąd radaru? Nadchodzi czas na owy błąd - ciapa na drodze. ja już miałem 2 razy . I także po kilkunastu minutach znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Godzinę temu, Aaliyah napisał: A u mnie taki przypadek Jadę ostatnio ze stalą prędkością aż tu nagle błąd silnika sie zaświeci. Żadnych oznak ze coś nie tak. Po kilku minutach zgasla. Do dziś nie wiem co mogło być przyczyną. Miał tak ktoś? Masz na myśli ten czerwony silniczek w prawym zegarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 A u mnie taki przypadek Jadę ostatnio ze stalą prędkością aż tu nagle błąd silnika sie zaświeci. Żadnych oznak ze coś nie tak. Po kilku minutach zgasla. Do dziś nie wiem co mogło być przyczyną. Miał tak ktoś?Jak byś miał błąd silnika, to pewnie przełączyłby Ci się w tryb awaryjny Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davezg Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Witam forumowiczów. Jestem tutaj nowy,nie wiem czy w odpowiednim miejscu piszę. Jestem od tygodnia posiadaczem j11b tekna+pakiet Premium (narazie nie wiem czy szczesliwym) chodzi mi o pewną rzecz,mianowicie jadąc drogą polną lub asfaltową strasznie walą kamyczki,żwir o spód auta,jest to na tyle głośne że mnie to strasznie irytuje,czy to normalne w tym modelu? Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 39 minut temu, Davezg napisał: Witam forumowiczów. Jestem tutaj nowy,nie wiem czy w odpowiednim miejscu piszę. Jestem od tygodnia posiadaczem j11b tekna+pakiet Premium (narazie nie wiem czy szczesliwym) chodzi mi o pewną rzecz,mianowicie jadąc drogą polną lub asfaltową strasznie walą kamyczki,żwir o spód auta,jest to na tyle głośne że mnie to strasznie irytuje,czy to normalne w tym modelu? Jak jest u Was? jak już cię kamyczki denerwują - oj - to będzie źle. Mnie zdenerwował kamyczek - a potem pajączek .... na szybie ::P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Wina stoi po stronie nadkoli. Trzeba je dodatkowo wygluszyc co da mizerny efekt. Szkoda zachodu trzeba się z tym pogodzić.Sent from my SM-A530F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davezg Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Ciężko będzie się przyzwyczaić,odgłosy są dość mocne,czytałem sporo że w nowym QQ wyciszyli wnętrze,szyby grubsze,uszczelki lepsze a tu taki babol z nadkolami skoro jeśli każdy kamyczek słychać odbijajacy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 11 godzin temu, Davezg napisał: Witam forumowiczów. Jestem tutaj nowy,nie wiem czy w odpowiednim miejscu piszę. Jestem od tygodnia posiadaczem j11b tekna+pakiet Premium (narazie nie wiem czy szczesliwym) chodzi mi o pewną rzecz,mianowicie jadąc drogą polną lub asfaltową strasznie walą kamyczki,żwir o spód auta,jest to na tyle głośne że mnie to strasznie irytuje,czy to normalne w tym modelu? Jak jest u Was? Pod spodem auta znajdują się osłony plastikowe podwozia,to właśnie dzięki nim mamy perkusję w środku.Powstała po prostu puszka rezonansowa i dzięki temu jest jak jest.Lekarstwem na to jest rozebranie wnętrza by dostać się do podłogi ,pokryć ją gumą butylową i na to pianka akustyczna,tylko czy jest to tego warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davezg Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Faktycznie chyba nie jest to warte zachodu. Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaliyah Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W dniu 28.12.2018 o 20:06, Brzyk napisał: a nie byl to czasem błąd radaru? Nadchodzi czas na owy błąd - ciapa na drodze. ja już miałem 2 razy . I także po kilkunastu minutach znika. Nie nie był to błąd radaru. Błąd silnika. Wiem jak wyglada ta ikona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 On 12/30/2018 at 8:28 PM, Aaliyah said: Nie nie był to błąd radaru. Błąd silnika. Wiem jak wyglada ta ikona. ECU monitoruje silnik i osprzęt cały czas, błąd zostaje na stałe na 3 podjeściu.. tzn jeśli się powtórzy 3 razy w jedym cyklu to zostaje na stałe i się świeci permamętnie MIL. Coś ci wysiada powoli... warto by było sprawdzić na Consulcie czy coś nie zostało zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Tak u mnie z akku po 20tys i 8 miesiącach... Pozyje jeszcze dlugo, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Na pewno musisz go doładować. Kontroluj napięcie multimetrem i staraj się utrzymywać napięcie akusa powyżej 12,5 V. A czy pożyje? Kto to wie mojemu zrobiłem taki test na pierwszym przeglądzie i wykazało 85%, bateria miała ok 12,4... W motorówce mam trzy akumulatory( w czerwcu skończą 10 lat jeżeli dożyją) tydzień temu we wtorek monitor naładowania pokazywał od 12,6 V do 12,8 V... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Moja 8l Varta w Ibizie która stoi od 2 m-cy na ogrodzie pokazuje 12,5.Odpala od szlagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 23 godziny temu, Romek_Hel napisał: Na pewno musisz go doładować. Kontroluj napięcie multimetrem i staraj się utrzymywać napięcie akusa powyżej 12,5 V. A czy pożyje? Kto to wie mojemu zrobiłem taki test na pierwszym przeglądzie i wykazało 85%, bateria miała ok 12,4... W motorówce mam trzy akumulatory( w czerwcu skończą 10 lat jeżeli dożyją) tydzień temu we wtorek monitor naładowania pokazywał od 12,6 V do 12,8 V... Nic nie będę ładować, nie po to dałem za auto stówe, żeby akku ładować... Jak padnie to wymienia, a jak będzie potem problem to podziękuję nissanowi przed końcem 5 letniej gwarancji... I juz mnie nie zobaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi