Karminadel Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Więc jak Ci padnie i zadzwonisz po Assistance - "dogadaj" się z lawieciarzem by nie odpalał przy użyciu boostera - tylko zawiózł na lawecie. Bo wg regulaminu jak auto przyjedzie na kołach - nie będzie z tytułu assistance samochodu zastępczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Nic nie będę ładować, nie po to dałem za auto stówe, żeby akku ładować... Jak padnie to wymienia, a jak będzie potem problem to podziękuję nissanowi przed końcem 5 letniej gwarancji... I juz mnie nie zobaczą. W Nissanie już płaczą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 4 godziny temu, Pavllo napisał: Nic nie będę ładować, nie po to dałem za auto stówe, żeby akku ładować... Jak padnie to wymienia, a jak będzie potem problem to podziękuję nissanowi przed końcem 5 letniej gwarancji... I juz mnie nie zobaczą. Wolna wola... nie ładuj.Tylko, że los jest złośliwy i może bateria klęknąć w bardzo niedogodnym momencie, i wtedy dopiero Ci krwi napsuje...(Czego Tobie nie życzę)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 No dobra, rozumiem, że wam - wszystkim te akku padły, po kolei ? No bo rozumiem, że każdy qq od jakiegoś rocznika ma ten super system ładowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Wielu. Dodam, że mi akurat w najmniej oczekiwanym momencie - gdy miałem kogoś zawieźć na lotnisko. Żona zawiozła samochodem teściowej - a ja prawie godzinę czekałem na assistance. A potem... okazało się, że samochód zastępczy się nie należy - a ASO zajęło jeden dzień roboczy badanie aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Pytam, bo skoro qq jeździ tyle setek tysięcy czy milion/y to jakby każdemu padł akku to... Byłoby wesoło Wiem, że zawsze awaria jest nie w porę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Pavllo ale Ty masz silnik 1,6 a w tych silnikach tak jak i w dieslach to chyba już problem z aku nie występował. W kosiarkach sporej grupie ludzi padł aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 W 1.6b też padają i to coraz częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 26 minut temu, JACKO29 napisał: W 1.6b też padają i to coraz częściej. czy w nowym egzemplarzu robiłeś już przeróbkę do ładowania akku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jacko Gdzieś pisałeś o trzeszczenie na poduszce silnika.Która to była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 6 godzin temu, Pavllo napisał: czy w nowym egzemplarzu robiłeś już przeróbkę do ładowania akku? Na razie nie,nie pojawiają się na razie objawy z poprzedniej Kaśki 5 godzin temu, Brzyk napisał: Jacko Gdzieś pisałeś o trzeszczenie na poduszce silnika. Która to była? Górna od silnika i nie trzeszczenie a stukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Mój kolega jeździ QQ 1.6 tecna i nigdy nie miał żadnego problemu z akumulatorem czy silnikiem, ale on generalnie ma dopiero 30kkm przez 4 lata. Czytając te wpisy i padających akumulatorach zaczynam myśleć, że Nissan z tym wprowadzaniem innowacji nie przesadza w reklamach. Do tej pory problemy z akumulatorami dopadały ludzi którzy mało jeżdżą albo mają stare aku, lub niesprawne systemy ładowania. Nissan wprowadził system "rozładowywania" aku podczas jazdy. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Ja nie mam na razie żadnych objawów z akku. Ale z ciekawości sprawdzam dzis napięcie akku po przyjezdzie z pracy... 12.26v...myślę, super, powoli sie zaczyna... Ale ide do auta żony (ma w aucie normalne ładowanie + wyłączony na stałe s&s) a tam... 12.27v... Kurde zima? Inne wskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 W zimie to normalne chodź aku wydaje się lekko niedoladowany optymalnie powinno być 2.4 w lecie wyzszeSent from my SM-A530F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 34 minuty temu, Afrance napisał: W zimie to normalne chodź aku wydaje się lekko niedoladowany optymalnie powinno być 2.4 w lecie wyzsze Sent from my SM-A530F using Tapatalk Jednak wyższe... Taki trzeba doładowywać już! ,, Napięcie naładowanego akumulatora na wyłączonym silniku (min. godzinę po zgaszeniu silnika) Powinno wynosić od 12.5V do 12.8V. Jeśli napięcie naszego akumulatora wynosi mniej niż 12.5V to oznacza, że nasz akumulator jest niedoładowany lub zużyty, potrzebne będą pomiary profesjonalnymi urządzeniami które możemy bezpłatnie wykonać w większości sklepów z akumulatorami. Jeśli na mierniku zobaczymy 10.5V i do tego mamy problem z uruchomieniem pojazdu, oznacza to, że nasz akumulator ma najprawdopodobniej zwarcie w celi. Tutaj nie pozostaje nam nic innego jak jego wymiana na nowy.'' Cytat z : https://akustrefa.pl/poradnik-eksperta-2/item/1107-jakie-napiecie-spoczynkowe-powinien-miec-akumulator W łódce mam 10 letnie Delphi Marine. Na pierwszej fotce po tygodniu bezruchu w temperaturze -4C mają takie napięcie, a na drugiej parę minut po uruchomieniu. Na wszelki wypadek mam w rezerwie jeszcze Centrę+ na zapasie. Została po zezłomowanej Astrze. nie ładowałem 3 miesiące, jutro ją sprawdzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Krzysiek Ru 7 min A jeszcze dziś jedno pytanko Po sprawdzeniu VINu pokazuje mi kraj producenta Wielka Brytania a Qashqai z kierownica po lewej stronie wiec rozumiem ze to przekładka czy tak ?? Jedno z pytań dotyczące Qashqaia ,wyłowione z Fb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ja też mam przekładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Wszystkie Kasie są produkowane u Wielkiego Brytana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Nie wszystkie,niektóre produkowane są w St.Petersburgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ale te idą na rynek rosyjski lub na skandynawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Nie wiem czy już było, ale nie potrafię znaleźć tematu dot. mojej sprawy w J11. Mianowicie, gdzie, pod co, macie podłączone kamerki (wideorejstrator) z przodu, tak, by nie angażować wejścia zasilania znajdującego się w tunelu pod radiem? Samochód na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Podłączenie pod zasilanie gniazda w schowku. Po zdjęciu półki dla pasażera. Kabla od lusterka starczyło bez problemu. Dodatkowo zrobiłem to na przetwornicy dla Arduino i dodałem przekaźnik opóźniający załączenie zasilania na 10 sek oraz dwa gniazda USB. Może ktoś powie że niepotrzebnie ale szybkie odłączenie i podłączenie zasilania zawiesza czasami kamerkę. W Nissanie stacyjka nie przerywa gwałtownie zasilania jak w innych markach ale dla spokoju ducha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 4 minuty temu, RAMA napisał: Podłączenie pod zasilanie gniazda w schowku. Po zdjęciu półki dla pasażera. Kabla od lusterka starczyło bez problemu. Dodatkowo zrobiłem to na przetwornicy dla Arduino i dodałem przekaźnik opóźniający załączenie zasilania na 10 sek oraz dwa gniazda USB. Może ktoś powie że niepotrzebnie ale szybkie odłączenie i podłączenie zasilania zawiesza czasami kamerkę. W Nissanie stacyjka nie przerywa gwałtownie zasilania jak w innych markach ale dla spokoju ducha.... Dzieki za podpowiedź! Masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Użyłem złączek do przewodów Jeżeli chcesz użyć oryginalnej ładowarki to dodaj tak gniazdo gniazdo. Jak jak pisałem zrobiłem delikatnego "moda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi