Brzyk Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 A jest w którymś prąd?Może podłącze sobie Tam kamerkę a nie prowadzić kabel przez pół auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 9 godzin temu, JACKO29 napisał: Dzisiaj zmieniałem lusterko wewnętrzne na fotochrom,robiłem to już i w Note i wcześniejszej Kaśce i zawsze nurtowało mnie ,dla czego w lusterku jest 5 pinów ,a podpinamy tylko dwa + i - Dziwne, bo w poprzednim aucie mialem 3 piny :+, -, oraz sygnał z wstecznego-wtedy lusterko sie rozjaśnia jak cofasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 A ja mam pytanie odnośnie ciśnienia w kołach.Jak zwykle bardzo ciężki dylemat hehe. Zakladajac że masz załadowane auto 2+ 2 ( dzieci ) czyli można powiedzieć że 2+1 + pełny bagażnik Zwiększyć ciśnienie z tyłu do 2,6 czy zostać na normalnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Jeśli o mnie chodzi pilnuje tylko ciśnienia standardowego, nic nie ruszam Na pokładzie 3 osoby, bagaż i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaliyah Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Warto takze napompowac kola azotem. Mamy wtedy caly czas rowne cisnienie niezaleznie od temperatury. A cisnienie potrafi naprawde wzrosnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 A czy przy podniesieniu ciśnienia np z 2,3 na 2,6 trzeba coś ustawiać w komputerze , kierownicy? Czy się samo wszystko ustawi. ( Czujniki )Czy nie wyskoczą jakieś błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Nic się nie stanie tylko po co ? w czasie jazdy pójdzie ciśnienie jeszcze do góry i będzie twardawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Na autostradzie to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Niekoniecznie, ale skoro tak lubisz nikt nie zabroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) W dniu 27.07.2018 o 09:57, Aaliyah napisał: Warto takze napompowac kola azotem. Mamy wtedy caly czas rowne cisnienie niezaleznie od temperatury. A cisnienie potrafi naprawde wzrosnac A ja mam taką specjalną mieszankę 78 % azotu, 21 % O2, niewielką ilość CO2 - to na lato , do zimówek zmniejszam nieco zawartośc O2 a więcej mam CO2 i trochę lotnych węglowodorów. Jeżdżę na takiej miesance odkąd mam prawo jazdy - ponad 30 lat- i zawsze jest OK . Tak na marginesie zastepowanie tlenu azotem to tylko chwyt marketingowy. Opona i tak zużywa się i utlenia od zewnątrz, a gaz jak to gaz- każdy rozszerza sie pod wpływem temperatury. Czy akurat azot mniej niż mieszanka z 21% dodatkiem tlenu - bardzo wątpię.Jeżeli już to jest to tak minimalna zmiana,że nieodczuwalna. Przeszukałem nawet z ciekawości troche fizyki i co znalazłem??? Rozszerzalność objętościowa azotu wynosi --- 0.003671 K^-1; powietrza 0.003670 K^-1; jest więc nieznacznie WIĘKSZA ( raptem - zmiana na 6 miejscu po przecinku). Zgodne w przybliżeniu z równaniem Clapeyrona pV=nRT. Dla temperatur i ciśnień użytkowania opon odstępstwa od równania są niewielkie, przy czym dla tlenu zmiany ciśnienia są nieco mniejsze niż dla azotu. Reasumując: pompowanie azotem nie zmniejsza tylko zwiększa różnice ciśnień pod wpływem temperatury w porównaniu do powietrza. Jedyny plus azotu w oponach to wolniejsza jego dyfuzja przez mikropory w gumie. Czyli teoretycznie rzadsze pompowanie kół. Na ile rzadsze- no na pewno nie o 21%. Edytowane 28 Lipca 2018 przez drds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Świetnie to ujęte 🤣Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Lepiej na wodorze...może być czasami totalny odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Ostatnio zauważyłem, a właściwie usłyszałem, że na postoju przy wykonaniu ruchu kierownicą w lewo słychać przy samej kierownicy, jakby coś plastikowego luźno latało (jeden dźwięk, nie ciągły)... kojarzy mi się np. z dźwiękiem przycisku on/off na myszce bezprzewodowej, który po podniesieniu myszki i potrząsaniu zazwyczaj "lata" i wydaje dźwięk, jakby w środku coś się przesuwało. Wyjątkowo to usłyszałem w takich okolicznościach, bo słuchałem muzyki z telefonu na NC i po wyłączeniu była cisza i ruszyłem raz kierownicą i takie coś usłyszałem. Nie wiem jak wcześniej. Próbowałem macać plastiki, ale było to dalej, aż wciskałem przy kręceniu kierownicą klawisze od podgłaszania i ściszania i przestał wydobywać się ten dźwięk, raczej. Spotkaliście się z tym? Generalnie sławny na forum, masowy montaż QQjów odbija się w eksploatacji, bo coś zawsze zatrzeszczy, a od nowości czasem w okolicach deski rozdzielczej przy panelu CD (tak mi się wydaje). Nie spotkałem się wcześniej w poprzednich autach tak mocno przeciętnej jakości montażu. Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez memeQQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashtan1.2 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 W dniu 21.08.2018 o 16:47, memeQQ napisał: Ostatnio zauważyłem, a właściwie usłyszałem, że na postoju przy wykonaniu ruchu kierownicą w lewo słychać przy samej kierownicy, jakby coś plastikowego luźno latało (jeden dźwięk, nie ciągły)... kojarzy mi się np. z dźwiękiem przycisku on/off na myszce bezprzewodowej, który po podniesieniu myszki i potrząsaniu zazwyczaj "lata" i wydaje dźwięk, jakby w środku coś się przesuwało. Wyjątkowo to usłyszałem w takich okolicznościach, bo słuchałem muzyki z telefonu na NC i po wyłączeniu była cisza i ruszyłem raz kierownicą i takie coś usłyszałem. Nie wiem jak wcześniej. Próbowałem macać plastiki, ale było to dalej, aż wciskałem przy kręceniu kierownicą klawisze od podgłaszania i ściszania i przestał wydobywać się ten dźwięk, raczej. Spotkaliście się z tym? Generalnie sławny na forum, masowy montaż QQjów odbija się w eksploatacji, bo coś zawsze zatrzeszczy, a od nowości czasem w okolicach deski rozdzielczej przy panelu CD (tak mi się wydaje). Nie spotkałem się wcześniej w poprzednich autach tak mocno przeciętnej jakości montażu. Też to zauważyłem i próbowałem zlokalizować, nie udało się. Podczas normalnego użytkowania jest to jednak niezauważalne i szybko o tym zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Nie zastanawiałeś się co to może być? Obserwowałem to teraz, specjalnie ustawiłem radio w granicach minimalnych lub wyciszone i moje wnioski są takie, że nie występuje to zawsze, a jak występuje to tylko podczas wykonaniu ruchu kierownicą w lewo z centralnego położenia w początkowej fazie, później cisza. Dziwne to dla mnie. Podczas jazdy na niskich parkingowych prędkościach też to słyszałem. W cichych warunkach wcześniej nie jeździłem, więc nie wiem jak wcześniej było, no ale teraz zauważyłem i się zastanawiam, czy zgłosić to, czy potraktować w kategoriach możliwych opcji, że TTTM. Jak znajdę czas to może to nagram i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Czy to trójkątne wytłoczenie między kołem zapasowym a trójkątem ostrzegawczym ma jakieś konkretne przeznaczenie? Inne wytłoczenia(komórki) są zapełnione, a to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Możesz wykorzystać jako schowek, ukryta półeczka.Pomysl ile wytłoczek można zrobić ze 100 takich wypełnień hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redsalamander Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 qq 2009 co to jest za skrzyneczka pod fotelem kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Może ktoś pomoże. Co to za wtyczka w bagażniku tak sobie luźno leży, kabel wychodzi z pod kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redsalamander Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 W dniu 31.08.2018 o 17:01, redsalamander napisał: qq 2009 co to jest za skrzyneczka pod fotelem kierowcy? Oczywiście to napęd DVD dla nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 W dniu 31.08.2018 o 17:01, 2pac napisał: Może ktoś pomoże. Co to za wtyczka w bagażniku tak sobie luźno leży, kabel wychodzi z pod kanapy? Ciekawe... Jak wyciszalem bagażnik to do tej wtyczki podłączony był podłużny czujnik ukryty w styropianie tej poprzecznej belki... Jaka masz wersję qq? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Pavllo --> Wersja Acenta. Jakiej poprzecznej belki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 W bagażniku ,za siedzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Ciekawe do czego czujnik jest zamontowany w tej belce? I może inaczej zapytam. Czy może byc tak, że wtyczka jest wyprowadzona ale do niczego nie podłączona, bo dla wersja wyposażenia jaką mam dang "gadżet" jest jako opcja? Edytowane 2 Września 2018 przez 2pac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Bardzo możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi