Pavllo Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Godzinę temu, 2pac napisał: Pavllo --> Wersja Acenta. Jakiej poprzecznej belki? Tak jest u mnie. Acenta ma hill holdera? Bo myślałem, że to może czujnik "poziomu" Edytowane 2 Września 2018 przez Pavllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Według specyfikacji ma hill start assist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 krótkie pytanko - moze ktos robił Dzis tylne drzwii lekko zarysowałem na długosci 25 cm i jakies 4 cm szerokosci. Rysa wyczuwalna do bialego na przetloczeniu. Ile kosztuje w ASO (i czemu tak drogo? ). A moze lepiej niezalezny warsztat? (tyle ze na gwarancji jeszcze jest). Srebrny metalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redsalamander Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Hej prufpaket na niemieckim przeglądzie w książce serwisowej nissana czy ktoś wie co wchodzi w jego skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, JackSet napisał: krótkie pytanko - moze ktos robił Dzis tylne drzwii lekko zarysowałem na długosci 25 cm i jakies 4 cm szerokosci. Rysa wyczuwalna do bialego na przetloczeniu. Ile kosztuje w ASO (i czemu tak drogo? ). A moze lepiej niezalezny warsztat? (tyle ze na gwarancji jeszcze jest). Srebrny metalik. Ja robiłem w ASO i niestety z auto casco jak się ktoś pod sklepem przytulił. Edytowane 3 Września 2018 przez drds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 7 godzin temu, JackSet napisał: krótkie pytanko - moze ktos robił Dzis tylne drzwii lekko zarysowałem na długosci 25 cm i jakies 4 cm szerokosci. Rysa wyczuwalna do bialego na przetloczeniu. Ile kosztuje w ASO (i czemu tak drogo? ). A moze lepiej niezalezny warsztat? (tyle ze na gwarancji jeszcze jest). Srebrny metalik. Mnie zaśpiewali za obtarte drzwi przód 6000 netto plus jakieś materiały które wyjdą podczas roboty???. U magika zapłaciłem 350 złoty. Podjedź do magików co usuwają wgniecenia bez malowania. Jak zobaczą czy ta rysa jest do usunięcia to Ci powiedzą. U mnie to wyglądało tak jak na zdjęciu tylko że tam nie widać 4 wgnieceń które były. Po jednym dniu auto jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 U mnie nawet wgniecenia brak. Tylko rysy. Jutro podjade do aso zeby powiedzieli ile biora. Jak wiecej niz pincet to biore magika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 29 minut temu, rafsty napisał: Mnie zaśpiewali za obtarte drzwi przód 6000 netto plus jakieś materiały które wyjdą podczas roboty???. U magika zapłaciłem 350 złoty. Podjedź do magików co usuwają wgniecenia bez malowania. Jak zobaczą czy ta rysa jest do usunięcia to Ci powiedzą. U mnie to wyglądało tak jak na zdjęciu tylko że tam nie widać 4 wgnieceń które były. Po jednym dniu auto jak nowe I za to chcieli 6 tys??? Chyba razem z pozłoceniem ??? Mysleli,że na idiotę trafili??? Nowe drzwi w całości pewnie są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 No właśnie,daliby nowe drzwi z malowaniem,dla tego taka cena.Wiecie jak usuwa się głębokie rysy,bez wgnieceń?Należy zaopatrzyć się we właściwy lakier i wykałaczkę...namacza się wykałaczkę w lakierze i nakłada lakier warstwami w rysę,tak by nie mógł sciekac,a wypełnił całkowicie rysę.Nastepnie po wysuszeniu traktuje się to papierem wodnym 1000 na twardym równym klocku i cierpliwie głaska kontrolując postępy.Po starciu nadmiaru lakieru,daje się pastę polerską i heja...Robiłem tak w Note,robiłem tak w Micrze...po rysach nie ma śladu.Jedynie ważna jest cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 45 minut temu, drds napisał: I za to chcieli 6 tys??? Chyba razem z pozłoceniem ??? Mysleli,że na idiotę trafili??? Nowe drzwi w całości pewnie są tańsze. Nowe drzwi 2050 netto a i jeszcze zapominałem dodać że do tej ceny należy doliczyć koszt lakierowania wierzchniego błotnika przedniego oraz drzwi tylnych Debile i tyle. 29 minut temu, JACKO29 napisał: No właśnie,daliby nowe drzwi z malowaniem,dla tego taka cena. Jacku nowe drzwi jak napisałem wyżej to najmniejszy koszt w tym wszystkim. A żeby było zabawniej to u jednych magików ta nissanowska blacharnia dała dyplom z podziękowaniami i referencjami dla tej firmy bo tak wspaniale im się współpracuje z nimi!!! Czyli tak wymieniają drzwi że dają do magików oni to robią za 500 złotych a ASO kasuje 8000 zł !!! I jak się kapniesz że drzwi nie są nowe skoro nawet lakier oryginalny jest a biznes się kręci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) 13 godzin temu, JACKO29 napisał: No właśnie,daliby nowe drzwi z malowaniem,dla tego taka cena.Wiecie jak usuwa się głębokie rysy,bez wgnieceń?Należy zaopatrzyć się we właściwy lakier i wykałaczkę...namacza się wykałaczkę w lakierze i nakłada lakier warstwami w rysę,tak by nie mógł sciekac,a wypełnił całkowicie rysę.Nastepnie po wysuszeniu traktuje się to papierem wodnym 1000 na twardym równym klocku i cierpliwie głaska kontrolując postępy.Po starciu nadmiaru lakieru,daje się pastę polerską i heja...Robiłem tak w Note,robiłem tak w Micrze...po rysach nie ma śladu.Jedynie ważna jest cierpliwość. dzieki Mam nawet lakier + bezbarwny (2 fiolki) bo robiłem odpryski na zderzaku. Czyli kolejno ? 1) wykałaczka lakier -> papier wodny -> pasta polerska -> lakier bezbarwny czy ? 2) wykałaczka lakier -> lakier bezbarwny -> papier wodny -> pasta polerska ~J ps. lakiernia ASO wyceniła na 1500 bo lakier wodny srebrny metalic jest trudny do cieniowania i trzeba na sąsiednim elemencie gubić (cytuję) - czyli zgodnie ze sztuką/ Ew. mogę zgłosic z AC (ze niby na parkingu dostałem) a to bedzie mnie kosztowało +10% zwyzki przez 2 lata, co oznaczać bedzie + ca 500 PLN łacznie przez 2 lata. Edytowane 4 Września 2018 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Ja nie robiłem bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Pooglądaj filmik łysego jak to się robi.On to robił bardziej na odczep,samemu niestety musisz dokładniej się przyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Światła mijania QQ j11, żarówki h7 czy h11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibek1 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Szybkie pytanie witam jestem po przeglądzie w stacji diagnostycznej, diagnosta wyłapał ze na lewym tylnim amortyzatorze jest spadek właściwości. jest tylko 61% gdzie z przodu i stylu na reszcie jest 80% czy ktoś już miał podobny problem ? 2 godziny temu, 2pac napisał: Światła mijania QQ j11, żarówki h7 czy h11? H11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 H11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 heja Może w dzisiejszych czasach mniej do samochodu - bardziej do kosiarki: Jaki kanister ok 4-5 L macie w garażu? Chińczyk czy jakaś marka? PS przepraszam z góry z prymitywne pytanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Kupilem za ~ 25 pln w Castoramie. Z tym ze nie do kosiarki a do jachtu ale tez dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parassite Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Czy przedłużenie gwarancji na 4 i 5 rok (ubezpieczenie kosztów naprawy) obliguje mnie do przeglądów w ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Wg mnie to podstawa.Za co mają co dać gwarancję?Skoro ktoś inny p naprawia twoje auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 W warunkach gwarancji jest taki punkt 7.2 wylaczenia. Radze przeczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 W dniu 4.09.2018 o 12:40, JACKO29 napisał: Pooglądaj filmik łysego jak to się robi.On to robił bardziej na odczep,samemu niestety musisz dokładniej się przyłożyć. Dzieki za filmik. Troszke "zwulgaryzowalem" metode ale przydal sie pogladowo. Dzis 5 warstw lakieru aby wypelnic zaglebienie. Jutro dam bezbarwny a potem polerka. Ale juz jestem zadowolony Lakier fabryczny z aplikatorem wart swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parassite Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 5 godzin temu, Brzyk napisał: Wg mnie to podstawa. Za co mają co dać gwarancję? Skoro ktoś inny p naprawia twoje auto. Wymiana oleju i filtrów to nie naprawa, nie podlega przedłużonej gwarancji i jest odpłatna. Jakby ktoś inny naprawiał mi auto i bym za to płacił to po co by mi była przedłużona gwarancja. 3 godziny temu, JackSet napisał: W warunkach gwarancji jest taki punkt 7.2 wylaczenia. Radze przeczytac. Znam wyłączenia. Przedłużona gwarancja pozwoliła mi zaoszczędzić ponad 3 tysie. Przy tak awaryjnym aucie jej wykupienie to obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Jakby się czepiać to masz napisane że musisz zastosować oryginalny filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 13 godzin temu, Parassite napisał: Przedłużona gwarancja pozwoliła mi zaoszczędzić ponad 3 tysie. Przy tak awaryjnym aucie jej wykupienie to obowiązek. Cale szczescie ze dostalem ją w prezencie od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi