Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Proste pytania - Szybkie odpowiedzi

Adriel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim, stoję przed wyborem:

tekna + pakiet premium + dywaniki + powłoka ochronna + dodatkowy rok gwarancji + zniżka na koła zimowe

cdi 1.6 xtronic 

cena 116850 wersja z propilotem

jak sądzicie? Warto?

Witam. Wątki w sumie są na ten temat, ale jakie filtry lepiej zastosować (powietrza, przeciwpyłkowy, oleju) - Mann, knecht czy te co mają w ASO, a może coś innego? 

A ja mam dziś pytanie o opiekę ASO i/lub sprzedawcy nad klientami.

Dotyczy głównie nowych posiadać,y 1-3 .

Czy dostaliście np zaproszenie na przegląd bo zbliża się rocznica zakupu?

Nie zależy mi bo pamiętam jednak ....z uprzejmosci i troski...

Mnie zaprosili do ASO w związku z rocznicą - by zapłacić kolejny rok ubezpieczenia :)

• 4 tygodnie później...

mam pytanko co do ilości płynu chłodzącego ile powinno być w zbiorniczku  bo nie ma  na nim żadnej  kreski odnośnie max -minimal  w moim jest chyba za mało poniżej fotki 

20181009_164751.jpg

20181009_164846.jpg

Nie wiem . Ale jak kupisz niebieski nie wiem np dynazel jak jest niebieski to będzie ok.
Większość płynów teraz jest mieszalna.
Albo jedź do ASO jak masz gwarę to co powinni szklankę dolać. Albo kup liter. Nie będzie to majątek

• Thanks 1

Nie chodzi o kasę za ten litr płynu tylko czy nie narobię bałaganu dolewając coś co nie będzie dobre ale dzięki za zainteresowanie pozdrawiam 

Jasiek,szukaj płynu na dolewkę bezbarwnego.Są takie(np.Auchan) mają do 35st na minusie i są mieszalne ze wszystkimi.Dolewałem do poprzedniej Kaśki.

• Thanks 1

Masz tak ja ją po kupnie.

Max jest na spawie.

Mi dolali w ASO w poniedziałek prawie pod korek ( na ciepłym ).

Więc dolej powyżej spawu i będzie ok.

Broń Boże przed takimi co dolewając pod korek. Ogólnie przy nowym aucie po ułożeniu prawie zawsze spada poniżej min. Średni poziom jest dokladnie na spawie. Jak dobrze sprawdzisz to będziesz miał oznaczenie poziomu min i max tego wymagają rozporządzenia.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I co teraz. Mam wysłać zażalenie na aso? Hehe.
Odciagne i będę miał na dolewkę

Choć znam kilka przypadków z niemieckich ASO vw i opla.
Zawsze było ponad max wlane na przeglądzie. .

a wogole poziom płynu sprawdza sie na zimnym czy na goracym? na goracym jak odkrece korek to zawsze podnosi sie tez poziom plynu...

Witam, wzielem ze soba mojego qashqaia, musze go przystosowac do jazdy w PL wiec swiatla, czy ktos wie jak bez wymieniania  przednich swiatel zrobie je z wersji ang. na wersje pl? wersja tekna wiec xenony, czytalem ze mozna jakos wygiac blaszke, ale moze jest inny sposob? jakos odwrocic soczewke lub komputerowo?

byłem w aso dolali setkę płynu pan stwierdził że na gorącym silniku jest trochę powyżej stanu i to powinno wystarczyć zobaczę jutro jak już silnik będzie zimny