Ciemar Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Witam. Mam pytanie odnośnie działania skrzyni biegów. Mianowicie podczas jazdy na 3 biegu słyszę jej huczenie. Zaobserwowałem to podczas jazdy na rondzie przy puszczonym gazie. Na 2 i 4 tego hałasu nie ma. Czy ktoś może to potwierdzić? Dodatkowo czasami drążek zmiany biegów potrafi zablokować się podczas zmiany z 4 bądź 2 na luz. Teraz jak to sam czytam, to wydaje mi się, że trzeba będzie odwiedzić ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Koniecznie,może potrzebna będzie korekta linek,albo wymiana łożysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Albo pierwsze zalanie olejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 O! Słuszna uwaga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciemar Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Byłem w ASO. Coś tam podobno wyregulowali. Drążek jak na razie się nie przycina ale za to zmiana z 1 na 2 to porażka. Wieloma autami jeździłem, ale do tej skrzyni nie mogę się przyzwyczaić. Niby biegi wchodzą, ale to nie jest normalne. Muszę zmieniać:1- luz- 2. Zawsze zmieniałem bezpośrednio po linii 1-2. Może TTTM? Czy w Waszych skrzyniach też tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Też tak jest,jest delikatne,czasami nawet mocne chrupnięcie.Zależy od tego jak mocno się kierownik do drążka przykłada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciemar Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. Zmiana z 1 na 2 odbywa się dosyć "twardo" ale nic nie zgrzyta. Inne biegi wchodzą lekko. Po prostu muszę się chyba przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dokładnie,nie szarpać drążkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.