lesiak82 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 NISSAN QASHQAI 2010 2.0 benz kod silnika MR20 witam jestem tutaj nowy więc nie wiem czy dobry dział , więc panowie mam problem , wymieniłem silnik, pozbyłem sie LPG , został wycięty.i teraz brak iskry i zasilania na wtryskach auto trochę stało ,kontrolka immo gasnie , nie ma bledow związanych z odpalaniem ,(oprócz 1564 tempomat pewnie taśma, i abs u1130) przedzwonione kable od czujnika wału i czujnika wałka , dodatkowo miał jakis dziwny autoalarm COBRA , tez go wyciąłem zastanawiam się czy jak by miał zły rozrząd i to by nie odcinał komp sygnału, ale błędów żadnych mnie generuje , dodoam że nie chce otwierać silnika , ponieważ jest na gwarancji i sprzedający sie nie zgodził. Napiecie na wiazsce od czujnikow walu i walka prawidlowe 5v , . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 po wycięciu wiązki LPG polutowałeś kable od wtrysków?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiak82 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 tak , ale właśnie znalazłem chyba powód mojego szukania ,w końcu otworzyłem silnik , generalnie rozrząd jest do d*py , łańcuch szmata.oddajemy silnik czekamy na nowy .zobaczymy. Źródłem problemów był słabej kondycji rozrząd w nowym silniku , brak synchro , i też brak pozwolenia na start przez komputer, nowy silnik wszystko hula , temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.