bartekzuczek Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Cześć. Dziś zauważyłem, że moja lewa lampa zaczęła lekko migać a następnie po chwili błysnęła i tak się zdarzyło jeszcze kilka razy. Działo się identycznie z prawą lampą więc w niej wymieniłem przetwornicę i reflektorek hulał nowy, żadnych rozbłysków. Teraz mam dylemat czy kupować kolejną przetwornicę i liczyć, że będzie sprawna czy może pokusić się o przerobienie lamp na żarówki H7 lub wymienić reflektory na zwykłe (co cenowo będzie się równało z wymianą przetwornicy). Moje pytanko... Czy jest jakaś możliwość przerobienia moich lamp na żarówki H7 czy jedynie wchodzi w grę wymiana całych lamp. Jeśli przyszło by do wymiany lamp to czy wtyczka od zasilania będzie pasowała do zwykłej lampy?? Co z samo poziomowaniem, które mam teraz?? Czy będzie działało ze zwykłymi reflektorami. A może ma ktoś jakąś w miarę tanią i sprawną przetwornicę do opchnięcia. Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja robiłem kiedyś taki manewr -> wymiana reflektorów xenonowych na zwykłe. Kupiłem wtedy po prostu nowe reflektory na H7 i przełożyłem silniczki do poziomowania. Wszystko pasuje plug&play. Tylko teraz widzę są droższe te nowe lampy, kiedyś były po 140 zł za sztukę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja robiłem kiedyś taki manewr -> wymiana reflektorów xenonowych na zwykłe. Kupiłem wtedy po prostu nowe reflektory na H7 i przełożyłem silniczki do poziomowania. Wszystko pasuje plug&play. Tylko teraz widzę są droższe te nowe lampy, kiedyś były po 140 zł za sztukę... A zmieniałeś silniczki bo nie pasowały czy z nowymi reflektorami ich nie było?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Z nowymi reflektorami po prostu ich nie ma, trzeba przełożyć stare. Jest to łatwe - wystarczy przekręcić i wychodzi oraz wyczepić kulkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.