Jaymz Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam wszystkich Klubowiczów. Niestety i mnie dopadła awaria skrzyni CVT w moim Murano. Czy możecie polecieć jakiś warsztat w okolicach Warszawy, który ma pojęcie o naprawie tych skrzyń. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtrik Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Coś w Józefowie jest z tego co pamiętam. A co i jak się stało dokładnie? Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez qtrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaymz Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Przy 145 tys robiłem wymianę oleju. Po przejechaniu 2 tys auto stanęło podczas jazdy. Po podłączeniu pod komputer wskazuje brak ciśnienia w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtrik Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Jakiś powód wymiany tego oleju? Tego się raczej nie wymienia. Jaki olej zalałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 A jakie murano masz z50 czy z51? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaymz Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Mam Z51. Olej wymieniłem na Ns-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jakiś powód wymiany tego oleju? Tego się raczej nie wymienia. Jaki olej zalałeś? czego się nie wymienia?? oleju w automacie?? przecież to podstawa użytkowania ASB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtrik Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 czego się nie wymienia?? oleju w automacie?? przecież to podstawa użytkowania ASB For vehicles with a CVT; cube®, Murano®, Altima®, Altima coupe, Maxima®, Rogue®, Pathfinder®, Sentra® and Versa®, replace the fluid every 60,000 miles or if the CVT fluid deterioration data is more than 210000. If towing a trailer or if the vehicle is driven on rough or muddy roads, replace the CVT fluid every 30,000 miles or 24 months. Napisałem "raczej", bo wydaje mi się, że tego oleju nie ma sensu zmieniać bez podstaw ku temu. Stąd moje pytanie jaki powód wymiany. A czy do Z51 przypadkiem nie leje się NS-3? czy to prawie samo, tylko inna butelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaymz Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Panowie, schodzimy na temat przyczyny, a nie konkretnej odpowiedzi. Niezależnie co się stało pozostaje pytanie gdzie mogę znaleźć specjalistę, który zajmie się skrzynią i rzetelnie ją naprawi. Nie chcę oddawać samochodu w ręce osoby, która będzie przy niej gmerać pt. "może się udać".Potrzeba fachowca, który zna się na temacie i naprawia właśnie ten model skrzyń.Z góry dziękuje za każdy namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Panowie, schodzimy na temat przyczyny, a nie konkretnej odpowiedzi. Niezależnie co się stało pozostaje pytanie gdzie mogę znaleźć specjalistę, który zajmie się skrzynią i rzetelnie ją naprawi. Nie chcę oddawać samochodu w ręce osoby, która będzie przy niej gmerać pt. "może się udać". Potrzeba fachowca, który zna się na temacie i naprawia właśnie ten model skrzyń. Z góry dziękuje za każdy namiar. Kolega pogadaj z tym gościem, on ma nowe i regenerowane ...... allegro.pl/skrzynia-automatyczna-nissan-murano-regenerowana-i5677241802.html Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez dumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ja bym pojechał do Józefów, to chyba blisko Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaymz Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dziękuję Kolega daj znać co i jak.... tez mam z51.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArchBiP Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 kolego trzymaj się z dala od Józefowa dobrze radze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus75 Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Auto Precyzja - Nadarzyn Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi