mamutbmw Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Witam, jestem nowy. Przeszukalem forum ale nie znalazłem informacji i mam nadzieję że ktoś mi pomoże. Przymierzam się do kupna Terrano 1 i chciałbym zapytać użytkowników jak jest z dostępnością części zamiennych na dzień dzisiejszyi o ew. Ich koszty? Nie ma problemu ze znalezieniem np. Przegubów, wahaczy czy wtrysków, pompy albo turbiny do już praktycznie zabytkowego auta? Czy silniki 2.4 i 2.7td w terrano 1 i 2 to te same motory? Czy części z jednego pasują do drugiego? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Raczej nie powinno być problemu z dostępnością części, ale to najlepiej poczekać aż się Wężu wypowie. Jżeli chodzi o 2.4 i 2.7 TD. Pierwszy to silnik benzynowy a drugi diesla, więc nie w ząb nic pasować nie będzie. jeżeli chodzi o różnice między generacjami 1 i 2 to 2.4 raczej się nie zmieniło, a 2.7 TD też nie, chyba, w 2.7 TDI, tutaj różnica jest w sterowaniu paliwem, mechaniczna pompa, elekryczny sterownik, zexel i bodajże bosch tutaj jest dużo różnic i mogą nie pasować między sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Z większością części niema żadnych problemów ze znalezienem. Mnustwo na rynku zamennikow. A wszystkie modele terano praktycznie niczym się nie różnią. Ja mam swojego t1 3.0 v6 postawionego na ramię z t2 2.5tdi Przy remącie wszystkie części udało mi się znaleźć na polskim rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamutbmw Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Dziękuję bardzo Panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.