JACKO29 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Mnie też się nie wydawało,a jednak dwumasa padła.Zmień ASO,żadne sprzęgło nie ma prawa drżeć.To ma płynnie przenosić moment obrotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentium Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 czytam wątki wypowiedzi na forum i dochodzę do takich wniosków, akumulatory padają bo ponoć nie umiemy jeżdzić z systemem odzyskiwania energii hamowania silnikiem, a jak już tak zaczynamy jeżdzić to padają dwumasy bo one nie tolerują hamowania silnikiem na drugim i trzecim biegu.W mieście na dojazdach do skrzyżowań najwięcej hamuje się właśnie na tych biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Ja też mam wrażenie że podczas ruszania jest skokowe ruszanie, jakby szarpanie Ale zazwyczaj jest to tylko na 1-2 pierwszych skrzyżowaniach.Nie udowodnię tego w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Mi nawet w ASO powiedzieli, że na półsprzęgle może drżeć. Nauczyłem się, aby parkować tak, aby na wyższych obrotach trochę ruszyć i od razu wcisnąć sprzęgło. Tak przynajmniej drżenia nie czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 W 1.2 nie było problemy z drżeniem,do przebiegu 17 tys,później się zaczęło,aż do 57 tys gdzie wymieniłem komplet z dociskiem.Okazało się że padła dwumasa. W tym1.6 drżenie występuje praktycznie cały czas,a powolne puszczenie sprzęgła na małym gazie robi kangurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Tzn ja mam jakby minimalny może nie kangurek a ślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjuke Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) U mnie juku 1.5 dci dwumas i sprzęgło po 97 tyś do wymiany. Dwumas zachowywał się jak na filmiku kolegi. Słabe to trochę... Edytowane 21 Lipca 2019 przez Mjuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 W dniu 10.07.2019 o 08:39, Brzyk napisał: Tzn ja mam jakby minimalny może nie kangurek a ślizg To może już tarcza sprzęgła zjechana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
city Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam, u mnie też szarpie i nie jest to słynny kangurek, który zresztą również występuje. Szarpanie wyłącznie przy ruszaniu. Dziwne, objaw nie występuje przy pierwszym ruszaniu po odpaleniu silnika (no może jest minimalny) ale później nie da się już płynnie ruszyć. Szarpanie pojawiło się przy przebiegu ok 30 tys, teraz zdecydowanie nasiliło się a mam obecnie przebieg 60 tys. U nie od samego początku (2016r.) były problemy z poduszką silnika/skrzyni bo na początku przy ruszaniu nie szarpało (oprócz oczywiście kangurka he he) ale telepało i dzwoniło. Serwis oczywiście stwierdził że TTTM, ale po mojej sugestii żeby sprawdzili poduszki z łaską je poprawili i na 3 m-ce pomogło. Potem znowu dzwoniło, telepało i zaczęło szarpać. Kończy mi się gwarancja i tak naprawdę nie wiem co robić, w dodatku w mieście zlikwidowali serwis Nissana a do najbliższego mam 160 km. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Walnięta dwumasa.Miałem to w 1.2.Pojawiło się przy 17 tys a później było już tylko gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 A czy gwarancją na te delikatne dwumasy jakaś obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Różnie bywa,zależy od interpretacji serwisu.Mogą powiedzieć,że uszkodzenie powstało na skutek złej eksploatacji i będzie pełnopłatne.Zazwyczaj śpiewka jest taka,rozbierzemy i sprawdzimy.Jak rozbiorą to pozamiatane,musisz to zrobić u nich.Jedź do nich na diagnozę.Zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 U mnie delikatne szarpanie powstało szybko, od razu po dotarciu, to powiedzieli, że trochę może szarpać. Jak z biegiem czasu się powiększa i zgłoszę, to zrzucą na zużycie eksploatacyjne. Dlatego kazałem to zapisać w zgłoszeniu, będzie ewentualnie na podkładkę na wadę fabryczną. Ciekawe, czy komukolwiek dwumasę uznali na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Mi uznali kiedyś we fiacie na ok 45kkm. Ale gwarancja byla na dwumas. A robota i sprzęgło musiałem zapłacić sam. W QQ na 25kkm zgłosiłem moje pierwsze uderzenia i poszarpywanie i za każdą wizytą to zgłaszam . Ale nie wiem czy uda mi się czy nam potem to wyegzekwować jak przyjdzie kryzys, Na ok 50 tyś chyba zawsze można zrzucić na eksploatację . Obyś miał szczęście albo dobrego przyjmującego w ASO Edytowane 25 Listopada 2019 przez Brzyk błędy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi