Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Qashqai II - wymiana radia na chińczyka z androidem

toporr23
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

@Makrys musisz to mieć tylko może trzeba odblokować consultem? Zazwyczaj auta maja sporo funkcji tylko są powyłączane.

W dniu 29.07.2019 o 19:56, rafsty napisał:

@Makrys musisz to mieć tylko może trzeba odblokować consultem? Zazwyczaj auta maja sporo funkcji tylko są powyłączane.

Rozwiń  

Tylko jak go zdobyć i sprawdzic?

W dniu 29.07.2019 o 18:07, JACKO29 napisał:

Nissan jak mógł tak kombinował...sami chyba już się gubią w tym co wkładają do poszczególnych modeli,ja mam acentę roczną i domykania szyb z pilota nie mam.

Rozwiń  

Moja poprzednia (skradziona ) była dokładnie taka jak Twoja. Produkcja jak pamiętam kwiecień 2018. Domykanie oraz otwieranie szyb miała na wyposażeniu.

Jest domykanie z pilota,sprawdziłem,ale od trzymania guziora palec boli,5-6 sekund! i jak się puści,szyba staje i znowu odcisk na palcu boli...

@JACKO29 mówiłem że jest :D 

@Makrys najlepiej do jakiegoś niezależnego serwisu nissana podjechać oni za kasę zrobią wszystko :) ASO może kręcić nosem żeby klient nie miał za wiele funkcji z wyższych modeli podłączanych :D Spróbuj przytrzymać dłużej guzik na pilocie może tak jak u Jacka trzeba dłużej przytrzymać u mnie ok 3-4 sekundy trzeba trzymać.

Jadę za chwilę  na Zagórze to podjadę może do DG i zapytam,czy tak ma być

Ale jak dla mnie ta funkcja jest do kitu.Powinno być,że po zamknięciu auta system sprawdza sam,czy szyby są otwarte i domyka je,bez trzymania guziora.Tak działają "chińczyki"

W dniu 30.07.2019 o 07:21, JACKO29 napisał:

Rozwiń  

Jak mozesz to zapytaj sie czy jest ta funkcja dostępna u moim aucie. J11 Tekna 2014 rocznik

Nie chcę mieć jednej opcji - auto automatycznie zamyka okna po blokadzie drzwi. Teraz w lecie często pod firmą auto zostawiam z niedomkniętymi szybami.

W dniu 28.07.2019 o 20:59, Makrys napisał:
Rozwiń  

jeżeli kupiłeś wersję MAX6 z DSP to po zamontowaniu radia sprawdź na niskim poziomie głośności czy masz szumy w głośnikach (coś jak piszcząca cewka; bez muzyki lub radia; znika gdy ustawi się głośność na 0). jeżeli tak, to trzeba założyć spór, aby odzyskać przynajmniej część pieniędzy. jestem ciekaw czy wyeliminowali już eten problem.

@otwieranie szyb - w wersji FL n-connecta z pakietem technologia jest otwieranie okien

czy ktoś wie czy dla wersji FL jest już moduł do automatycznego blokowania drzwi?

W dniu 30.07.2019 o 07:38, mahtew napisał:

jeżeli kupiłeś wersję MAX6 z DSP to po zamontowaniu radia sprawdź na niskim poziomie głośności czy masz szumy w głośnikach (coś jak piszcząca cewka; bez muzyki lub radia; znika gdy ustawi się głośność na 0). jeżeli tak, to trzeba założyć spór, aby odzyskać przynajmniej część pieniędzy. jestem ciekaw czy wyeliminowali już eten problem.

@otwieranie szyb - w wersji FL n-connecta z pakietem technologia jest otwieranie okien

czy ktoś wie czy dla wersji FL jest już moduł do automatycznego blokowania drzwi?

Rozwiń  

Ok dzieki za info odnośnie szumów. A ty masz ten sam model?

Edytowane przez Makrys

W dniu 30.07.2019 o 07:38, mahtew napisał:

Rozwiń  

Temat kiedyś już był wałkowany.

Jednak dzwoniąc do serwisu Nissana otrzymałem odpowiedź, że oni nie wiedzą o takiej funkcji

W dniu 30.07.2019 o 07:41, Makrys napisał:

Ok dzieki za info odnośnie szumów. A ty masz ten sam model?

Rozwiń  

tak. szumy w bonusie :) jest pośrednie rozwiązanie ale to dla osób ze wzmacniaczami

a cała reszta to same plusy

W dniu 30.07.2019 o 07:49, Czech napisał:

Temat kiedyś już był wałkowany.

Jednak dzwoniąc do serwisu Nissana otrzymałem odpowiedź, że oni nie wiedzą o takiej funkcji

Rozwiń  

ok. dzięki; chodziło mi o moduł wpinany w OBD (coś takiego jest dla wersji z przed FL).

Ktoś pisał, że po lifcie te moduły nie działają. Ale poszukaj na Ali - Chińczycy dość szybko reagują na takie zmiany.

W dniu 30.07.2019 o 06:56, JACKO29 napisał:

Jest domykanie z pilota,sprawdziłem,ale od trzymania guziora palec boli,5-6 sekund! i jak się puści,szyba staje i znowu odcisk na palcu boli...

Rozwiń  

U mnie to nie działa :mellow:

Bo w 2014 r tego nie było,nie montowali.

Wygląda trochę inaczej jak ten co ja zakupiłem

W dniu 30.07.2019 o 19:52, JACKO29 napisał:

Wygląda trochę inaczej jak ten co ja zakupiłem

Rozwiń  

Podłącza się pod kostki w drzwiach a 2 dodatkowe przewody ( zielony i biały ) trzeba podłączyć się do zamka w klamce.

Tak samo miałem i łączenie z zamkiem nic nie dało,elektronik stwierdził jakąś wadę w układzie.

W dniu 30.07.2019 o 07:21, JACKO29 napisał:

Ale jak dla mnie ta funkcja jest do kitu.Powinno być,że po zamknięciu auta system sprawdza sam,czy szyby są otwarte i domyka je,bez trzymania guziora.Tak działają "chińczyki"

Rozwiń  

Tak miala moja stara Laguna, kiedy stracila kontakt z pilotem 10-15 m zamykala szyby i drzwi automatycznie a Tekna z 2015 roku ani huhu

• 3 tygodnie później...

Po kilku dniach testowania i przejechaniu kilkaset kilometrów stwierdzam że kupno radia to był strzał w 10. Nie żałuje wydanych pieniędzy radio działa rewelacyjnie. Nawet głośniki zaczęły lepiej grać.Chociaż na początku miałem kilka problemów ale dzięki pomocy sklepu z aliexpressu większość  zostały wyeliminowane.  Czekam  jeszcze na nowe przewody i canbusa.  Jeśli ktoś się zastanawia nad zmianą radia to niech nie czeka tylko kupuje  na pewno nie będzie żałował. Oryginale radio to jest bardzo ubogie  ( mam tu na myśli te z roku 2014/2015 nawet te które mają kamery 360 )

Zdjęcia zrobione telefonem

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

• Like 1

Chciałoby się powiedzieć..anie mówiłem! Super!

• Thanks 1