Mariusz_Rynkiewicz Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Witajcie, od jakiegoś czasu mam problem z ogrzewaniem, a mianowicie włącza się dopiero jak ustawię na min 30 stopni. Nie ma temperatury umiarkowanej, tylko skrajne. Jakiś macher już do tego patrzył, ale nie naprawił tego. Czym to może być spowodowane? Uszkodzony termostat? Dodam, że jest to uciążliwe na dłuższą metę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Sprawdź czujnik temperatury w kabinie. Po prawej stronie kierownicy jest taka mała krateczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 mi słabo grzało i wróciło do normy po wymianie zawalonego filtra kabinowego,którego mi nie wymieniali na przeglądacg gwarancyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_Rynkiewicz Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Odgrzeję kotleta bo nie daje mi to spokoju. Do instrukcji patrzyłem jakby co, ale nic tam nie ma - Wymieniłem filtr kabinowy i jest bez zmian. Wracając do tematu, nie ma pośrednich temperatur. Ustawię np. 24 stopnie to grzeje dość mocno, albo wręcz chłodzi. Dwóch mechaników nie ogarnęło tematu. Jeden z nich podsunął mi myśl (nie wiem, nie wydaje mi się żeby tak było), że w Navarze ustawiamy nie temperaturę nawiewu, tylko temperaturę jaka ma być w kabinie (jak w przypadku klimatyzacji), więc jeśli czasem grzeje, a czasem chłodzi to znaczy, że temperatura w samochodzie jest za niska lub za wysoka. Możliwe, że tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Jak masz klimatronic to.... ma tak działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_Rynkiewicz Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Wtedy by to pasowało, muszę to jeszcze dokładnie przetestować. Swoją drogą lepszy wydaje się start sposób. Chcę średnio ogrzać to tak ma grzać i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.