Czesiek31 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Witam posiadam cudnego nissana z roku 2012 który ma jakaś dziwna wadę która ujawnia się po przekroczeniu magicznej prędkości 80km/h i ginie przy 110km/h dosyć dziwny jednostajny dźwięk ( wyyt wyyt wyyt wyyt ) i przy innych prędkościach tego niema pomóżcie ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Larfen Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Huczy, wyje? Wstępnie stawiam na łożysko, ale które to tylko warsztat Ci powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesiek31 Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Dzięki wielkie za wsparcie. Łożyska sprawdzone , w ościach ( wymienione na wszelki wypadek ) drogi biznes a łożysko podpory wału było wymieniane 2 lata temu, a nadal dźwięk jest, to nawet nie jest wycie jak łożysko . Dźwięk jest jednostajny na dłuższa metę straszne denerwuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Larfen Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 A tył sprawdzałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesiek31 Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Tak wszystkie możliwe łożyska ale ten dziwny dźwięk słychać w przedniej części samochodu i nasila się podczas skręcania ale tylko tak ze słychać trochę głośniej a dźwięk jest cały czas jednostajny Nawet wykluczałem możliwość ze duży protektor opon mam i na lato i na zimę ale nic się niezmienia..... pewnego razu musiałem szybciej cofać ( ostro ) i szarpnięcie było od wału do silnika i na chwilkę ucichło na jakieś 20 km a potem odnowa zaczęło wydawać dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacior_WR Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Miałem podobny objaw. Mechanik szukał dwa tygodnie i okazało sie finalnie, że pękła mała sprężynka na chłodnicy spalin EGR i to powodowało ten pobrzęk. Niestety trzeba było zakupić nowy element i wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesiek31 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Nie mialem czasu odpisać ale to nie te obiawy są .... mam przeczucia ze to jakieś dźwięki i wibracje od skrzyni są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.