tom.law Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 4 godziny temu, rafsty napisał: Kolego kup sobie jakiś najprostszy skaner diagnostyczny i odczytaj wszystkie błędy i je skasuj. Zobaczysz czy się pojawią z powrotem to raz a dwa będziesz miał pojęcie co tam się w tym aucie dzieje. Wydatek śmieszny a wiele problemów rozwiązuje Jakbyś bliżej mnie mieszkał to bym podjechał odczytać Ci te błędy ale 200 km to troszkę za daleko https://allegro.pl/oferta/skaner-u480-tester-diagnostyczny-obd2-gratis-cd-6797221303?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Takie coś wystarczy czy lepiej zainwestować w coś droższego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W zupełności wystarczy. Najważniejsze ma czyli odczyt podstawowych błędów plus kasowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom.law Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Wracam do tematu. Po wszystkich naprawach, wizytach w serwisach, wymianach świec, wypalaniu dpf, wymianach filtrów paliwa, czujników dpf itd itp i zostawieniu worka pieniędzy auto dalej zachowywało się źle. Raz mniejszy, raz większy ale stukot pozostał... Jedyna opinia serwisu w Łodzi jaka była dobra, to taka żeby wymienić wtryski. I nie mówię tu że trafili z djagnoza ale dzięki temu znalazłem rozwiązanie. Miałem już dość ASO i "mechaników" łódzkich dlatego znalazłem fachowca z Bełchatowa, dokładniej polecił mi go brat ponieważ wymieniał wtryski u niego. Nie dość że facet wymienił mi 1 wtrysk (bo faktycznie jeden miał awarie piezo a nie 2 jak mówiono mi w Łodzi) to znalazł faktyczną usterkę, a był nim przestawiony rozrząd?!! Zaniepokoił się tym że po wymianie wtrysku dalej coś delikatnie klekotalo, przemienial wtryski miejscami aż postanowił sprawdzić pompę w silniku i zauważył przestawiony rozrząd!!! Rozrząd oczywiście wymieniany w ASO w Łodzi (choć obecnie nie mają autoryzacji Nissana, zabrali im) to w wizytach w innych ASO w Łodzi nikt nie wpadł na pomysł że te dziwne dźwięki mogą pochodzić przez rozrząd. Lepiej im było wymieniać pierdoly i mówić że to stare auto więc tak chodzi. Czasem lepszy dobry Magik niż partacze z ASO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi