dareq1978 Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Witam serdecznie. Mam problem ze świecącą się kontrolką airbagu w Note 2007r. Na komputerze jest błąd B1049 "poduszka powietrzna kierowcy - przerwa". Zakupiłem dwa zwijaki nowe zamienniki firmy NTY (dopasowane przez sprzedawcę po nr VIN), ilość pinów się zgadzała, wizualnie takie same jak oryginał który został wymontowany z auta. Niestety oba zamienniki okazały się trefne: tzn pierwszy miał źle wyprowadzone piny bo przycisk "i" w kierownicy powodował załączenie klaksonu i wciśnięcie klaksonu powodowało zmiane menu wyświetlania na desce rozdzielczej (błąd poduszki zniknał), natomiast drugi zamiennik działał przez tydzień a potem znowu pojawił się błąd poduszki i dodatkowo po kilku dniach przestały działać niektóre przyciski sterowania w kierownicy. Potem zakupiłem używany oryginał który niestety nie zadziałał (błąd podzuszki nie zniknął). Proszę o poradę czy ktoś z Was się z tym spotkał ? Czy spróbować jeszcze raz z fabrycznie nowym zamiennikiem ? czy szukać znowu używanego oryginału ? A może jest ktoś kto potrafi wymienic samą taśmę w takim zwijaku ? Niestety nowy oryginał kosztuje 1000 zł i wydaje mi się że to zbyto kosztowna akcja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 koledze robili tutaj http://el-cars.pl/onas/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.