Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy X-Trail 2022

Smakor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, Smakor napisał:

Japońce doszli do perfekcji w nano warstwach lakieru ;/

Kiedyś jak na podwórku walnąłeś taczką w auto to taczka miała pecha... dzisiaj auto do kasacji ;/

BTW Znajomy w Toyocie za same boczki zderzaków, klamki i coś tam jeszcze zapłacił 3kzł za folię to całe auto i z fotelami i ceramiką - tej wielkości to obstawiam z 30 :)

Ta folia jest taka, że jak się uszkodzi sama sie naprawia? Widziałem kiedyś jak druciakiem rezali po ferrari a potem opalarka i jak nowa :)

Nie no tak źle nie jest coś koło polowy tej kwoty, tak sam się naprawia albo na słońcu albo można podgrzać i się zasklepiają rysy i otarcia, jak zostanie rozerwana to już tylko wymiana.

No i jak przywali kamieni tak na maska to się może wgnieść blacha ale lakier nie pękał, widziałem jak gości kamieniami strzela z procy do maski w połowie z folią pod kątem prostym i wgniotło ale lakier był cały a to szorowanie śrubokrętem, szczotką druciana czy żwirkiem itp. to wytrzymała i pod spodem lakier był nie ruszony. Folia ma 10 lat gwarancji.

Mają taki slogan " Przy dzisiaj malowanych autach nie zastanawiasz się czy zabezpieczyć tylko czym zabezpieczyć"  ?

Edytowane przez JJacek
  • Like 1

13 godzin temu, JJacek napisał:

Ja tez dostałem, bez rabatu nawet nie gadaj, należy Ci się za szkody moralne. ?

A to mój po foliowaniu, ceramika na szyby z przodu i felgi, i zabezpieczone siedzenia. a najlepsze ze to tez mój tylko na dworze.

375A2108.jpg

375A2121.jpg

Na pewno warto. Sąsiad ma co prawda ceramikę na ponad 10 letnim samochodzie, ale lakier wygląda jak nowy. 

Czy chromy na bocznych listwach oklejone inną niż bezbarwna? Bo jakoś tak mniej błyszczące, a może to kwestia oświetlenia. 

Ad. Rabat

Cena końcowa do zapłaty wynosi 189.600 (z lakierem metalizowanym oraz alarmem).

Czyli od obecnej ceny wyjściowej 202.900+3.200+2.000= 208.100 Cena jest niższa o 18.500.

Edytowane przez JackSet

W dniu 20.01.2024 o 08:29, JackSet napisał:

Na pewno warto. Sąsiad ma co prawda ceramikę na ponad 10 letnim samochodzie, ale lakier wygląda jak nowy. 

Czy chromy na bocznych listwach oklejone inną niż bezbarwna? Bo jakoś tak mniej błyszczące, a może to kwestia oświetlenia. 

Ad. Rabat

Cena końcowa do zapłaty wynosi 189.600 (z lakierem metalizowanym oraz alarmem).

Czyli od obecnej ceny wyjściowej 202.900+3.200+2.000= 208.100 Cena jest niższa o 18.500.

I jak wrażenia?

2 godziny temu, JJacek napisał:

I jak wrażenia?

Przyszly tydzień odbiór 

Czy ktoś się orientuje w temacie ceny za przeglądy serwisowe? Dzwoniłem do dwóch i pierwszy przegląd po 15000 lub po roku to koszt w jednym 1280zl a w drugim 1600zl bo ponoć olej do epowera 5 litrów kosztuje 800zl (co to za olej za tyle kasy) Oczywiście pakietu nie ma możliwości wykupienia ?

Edytowane przez Rafal84

Godzinę temu, Rafal84 napisał:

Czy ktoś się orientuje w temacie ceny za przeglądy serwisowe? Dzwoniłem do dwóch i pierwszy przegląd po 15000 lub po roku to koszt w jednym 1280zl a w drugim 1600zl bo ponoć olej do epowera 5 litrów kosztuje 800zl (co to za olej za tyle kasy) Oczywiście pakietu nie ma możliwości wykupienia ?

Jak pytałem w PGD to ok. 1300

Olej 0w20 to na allegro 279 zł za 5 litrów i to pierwszy lepszy do hebryd nissana. 

U mnie 1900 zł ale jaja oni maj 200 zł za litr oleju.

kupię swój olej i im zawiozę 

Edytowane przez JJacek

Zgodnie z instrukcją, nie musisz wcale lać tego oleju. Jest on jedynie "rekomendowany", ale wymieniona jest cała gama innych olejów, które można lać. Oleje "0w" mają sens jeśli wybierasz się środkiem zimy poza koło podbiegunowe. W przeciwnym wypadku niech ci naleją coś tańszego, wciąż zgodnego z wymaganiami samochodu i temperaturami w Polsce panującymi.

Olej do skrzyni dct w moim xtrailu z 2019 t32 kosztuje uwaga.....500zl za litr wchodzi 4 litry

Teraz, ArtM napisał:

Olej do skrzyni dct w moim xtrailu z 2019 t32 kosztuje uwaga.....500zl za litr wchodzi 4 litry

No tak, tylko ile razy zmienisz w skrzyni ten olej? Może 1 raz, może 2.

A że cena chora to inna sprawa.

21 godzin temu, Hetman72 napisał:

No tak, tylko ile razy zmienisz w skrzyni ten olej? Może 1 raz, może 2.

A że cena chora to inna sprawa.

A w naszych to jakiś olej jest? Bo to za bardzo skrzynią biegów nie można nazwać :)

A takie pytanie może ktoś wie? Czy za szybą tylną na wysokości spryskiwacza jest kamera czy mi się wydaje, od wewnątrz.

5 godzin temu, JJacek napisał:

A takie pytanie może ktoś wie? Czy za szybą tylną na wysokości spryskiwacza jest kamera czy mi się wydaje, od wewnątrz.

W którym miejscu? Fotka plis.

W dniu 26.01.2024 o 21:54, JJacek napisał:

A ok.

Pierwsze 23 km. WOW! Ciszaaaaa ?

• Upvote 1

Cisza, cisza, faktycznie. Ale w mieście jak się silnik odpali, to już nie taka cisza. A i czasem lubi pochodzić jak traktor. A czasem jak gaśnie, to potrafi nawet lekko zatrząść autem... Też tak macie?

Edytowane przez RaNo

8 godzin temu, RaNo napisał:

Cisza, cisza, faktycznie. Ale w mieście jak się silnik odpali, to już nie taka cisza. A i czasem lubi pochodzić jak traktor. A czasem jak gaśnie, to potrafi nawet lekko zarząść autem... Też tak macie?

Skupię na tym uwagę. Właśnie zaraz ruszam (7 rano jest) to sprawdzę na zimnym. Zdam raport później

Edit. Genialne. Do sklepu dojechałem 1.1 km i spalanie wyniosło 5.1 potem wracając tylko EV się uruchomil i jakieś 200 m przed garażem włączył się agregat, a na zatrzymaniu spalanie wyniosło 7.

W poprzednim taka sama podróż to było bliżej 10.

Silnik tylko przez jakieś 200-300 trochę głośniej, później w zasadzie niesłyszalny.

?

Edytowane przez JackSet

Gratuluje. Ale pamiętajcie. Że jak wam raz jakiś szmer, brzeczenie wejdzie w ucho następne lata będziecie tego słuchać albo szukać ;)

26 minut temu, Brzyk napisał:

Gratuluje. Ale pamiętajcie. Że jak wam raz jakiś szmer, brzeczenie wejdzie w ucho następne lata będziecie tego słuchać albo szukać ;)

Miałem tak z T32. Cos stukalo z tyłu na nierównościach. Rok szukalem. Okazalo sie roleta na zaczepach na słupkach. Wykleiłem je cienkim filcem i pomogło ?

9 godzin temu, RaNo napisał:

Cisza, cisza, faktycznie. Ale w mieście jak się silnik odpali, to już nie taka cisza. A i czasem lubi pochodzić jak traktor. A czasem jak gaśnie, to potrafi nawet lekko zatrząść autem... Też tak macie?

Jest tak dokładnie.

Najbardziej wkurza jak jest zimno, ze silnik pracuje w trybie ciągłym prawie 5 - 10 minut i tylko się rozgrzewa.

Gdyby miał większą baterię to przynajmniej by ja ładował a tak przepala tylko paliwo.

1 hour ago, JackSet said:

Skupię na tym uwagę. Właśnie zaraz ruszam (7 rano jest) to sprawdzę na zimnym. Zdam raport później

Edit. Genialne. Do sklepu dojechałem 1.1 km i spalanie wyniosło 5.1 potem wracając tylko EV się uruchomil i jakieś 200 m przed garażem włączył się agregat, a na zatrzymaniu spalanie wyniosło 7.

W poprzednim taka sama podróż to było bliżej 10.

Silnik tylko przez jakieś 200-300 trochę głośniej, później w zasadzie niesłyszalny.

?

Kurcze, to ja mam trasę 1.9km ale raczej po mniejszych śródmiejskich ulicach, to tutaj na zimny silnik poniżej 8L/100km nie schodzę (tam i z powrotem). Ty to chyba masz jakąś grubszą prostą szosę z garażu do wspomnianego sklepu? :)

Just now, Hetman72 said:

Jest tak dokładnie.

Najbardziej wkurza jak jest zimno, ze silnik pracuje w trybie ciągłym prawie 5 - 10 minut i tylko się rozgrzewa.

Gdyby miał większą baterię to przynajmniej by ja ładował a tak przepala tylko paliwo.

Ja staram się zawsze wrócić do domu na niemal pustej baterii (tryb EV niestety sam się wyłącza już przy spadku do 25%). Dzięki temu początkowe poranne rozgrzanie silnika nie pracuje na próżno.

• Upvote 1

To co zauważyłem:

- temperatury niższe niż 5 oC - większe zużycie paliwa (0,5l)

- temperatury niższe niż 0 oC - duże zużycie paliwa (1-1.5 l)

- temperatury niższe niż -5 oC - bardzo duże zużycie paliwa (2-3l)

- poniżej -10 oC - to już nic przyjemnego dla portfela.

------------------------

Żeby nie było tylko narzekania, to mimo teoretycznego większego spalania na krótkich odcinkach, mam i tak od nowego (jesień i zima) mniejsze spalanie niż poprzednim samochodzie, który był lżejszy i bardziej oszczędny na krótkich odcinkach, ale potem spalał nadal tyle samo, a NISSAN już wyraźnie mniej - i tu jest przewaga.

• Upvote 2

1 godzinę temu, RaNo napisał:

Kurcze, to ja mam trasę 1.9km ale raczej po mniejszych śródmiejskich ulicach, to tutaj na zimny silnik poniżej 8L/100km nie schodzę (tam i z powrotem). Ty to chyba masz jakąś grubszą prostą szosę z garażu do wspomnianego sklepu? :)

Trasa do sklepu to wyjazd z garażu podziemnego, potem 200 m uliczki osiedlowe, potem ok. 700 m drogi średni traffic (taki poranny normalny), potem skret na parking sklepu średnia prędkość ok. 12km/h pokazało. I powrót podobny.

Całość w jedną stronę 1.100 m

Przy takich samych warunkach 1.6 digt spalał zdecydowanie wiecej.

• Upvote 1

11 godzin temu, RaNo napisał:

Teraz, Ceng napisał:

Mam N-connectę E-power AWD od roku. W miarę upływu czasu silnik trochę ucichł. Teraz na przeglądzie 15000 wgrano mi za darmo jakąś  aktualizację w celu jeszcze cichszej pracy silnika i jest bosko! 

Dostałem kupon na wymianę oleju przy 2.000 km (czyli place tylko za olej).

Czy ktoś korzystał?

23 godziny temu, JackSet napisał:

W którym miejscu? Fotka plis.

Pierwsze 23 km. WOW! Ciszaaaaa ?

centralnie, u góry od środka 

teraz robiłem 200 km w jedną i drugą stronę i spalanie 6.6 wyszło, ja jestem zadowolnu. Na autostradzie tak 110 bo docieram :).

Edytowane przez JJacek

8 godzin temu, JackSet napisał:

Dostałem kupon na wymianę oleju przy 2.000 km (czyli place tylko za olej).

Czy ktoś korzystał?

Pytałem w serwisie czy robić wymianę na 2.000km odpowiedzieli że Nissan ma i tak często przeglądy że nie trzeba. Ale jeśli twój koszt to olej to ja bym zrobił.

• Thanks 1