JaroSz Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 @aquariusmax - dla wszystkich pragmatyków, malkontentów, niewiernych Tomaszy, zgryźliwców itp. Foto kawałka faktury, która wywołała burzę w szklance wody A tak na marginesie, jest takie piękne, stare hebrajskie przysłowie "Jeżeli trzech ludzi powie ci, że jesteś pijany, nie kłóć się, idź spać" 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 No i po co ci to było? Jeśli chciałeś zaistnieć, powodzić innych za nos, wyreżyserować thriller, a na końcu się poddać, to się udało. Żal. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) @aquariusmax teraz wypadało by, żebyś "odszczekał" wszystkie oskarżenia. Ale na to z pewnością się nie zdobędziesz Zaistnieć to chciałeś Ty, ze swoimi bezsensownymi wpisami, parę osób zwracało Ci na to uwagę łącznie z Administratorem. Nikogo za nos nie wodziłem, napisałem ile zapłaciłem za wymianę oleju i że da się negocjować. Teraz czekam na Twoje wymysły. Może podpowiem "to sfałszowane", "faktura pewnie sprzed 3 albo więcej lat", "to z pewnością nie jest ASO Nissana" ... albo może coś sam wymyślisz Edytowane 11 Marca 2024 przez JaroSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Przeczytaj jeszcze raz wątek i wyszukaj kto kogo i czy oskarżał. Wysnuwasz niewłaściwe wnioski, ja chciałem, abyś pokazał fakturę i to otrzymałem. Dla mnie to było celem w tym aspekcie. Inne kwestie techniczne są dalej otwarte, a niektóre nawet nie mogą być rozstrzygnięte. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Aquarius, pragmatyku, jakie to uczucie wstać w poniedziałek rano i dowiedzieć się, że wyszło sie na durnia? Toja bezczelność jest niesamowita - wprost nazywalws Jarosz zartownisiem a w podtekstach wręcz oskarzales go o kłamstwo. Co do obietnicy Nissana i wyrównaniem ceny. Rozumiem, że jako pragmatyk próbowałeś. Skąd miałeś wycenę i jaki był powód jej zakwestionowania przez kierownika serwisu, na jaką usługę? Edytowane 11 Marca 2024 przez zeke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) 24 minuty temu, aquariusmax napisał: ja chciałem, abyś pokazał fakturę i to otrzymałem Otrzymałeś fakturę ??????? To raczej nie ode mnie ? Rację ma @zeke, Twoja bezczelność jest bezgraniczna. Oskarżasz mnie o kłamstwo, nazywasz "żartownisiem", sugerujesz oszukiwanie, wprost piszesz, że taka wymiana za takie pieniądze jest niemożliwa, wymuszasz dowody ... poczytaj ten wątek, ale ze zrozumieniem i nie wybiórczo. Podpowiem parę pozycji wartych zainteresowania: 1. Michał Chmielecki "Techniki negocjacji i wywierania wpływu" 2.Gerard Nerenberg "Sztuka negocjacji jako metoda osiągania celu" 3. Leszek Cichobłaziński "Techniki negocjacji" 4. Michael Yardney "Dogadaj się. Sztuka codziennych negocjacji" 5. Helen Riess "Siła Empatii. 7 zasad zmieniających życie, pracę i relacje" Edytowane 11 Marca 2024 przez JaroSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) 20 minut temu, JaroSz napisał: ...Oskarżasz mnie o kłamstwo, nazywasz "żartownisiem", sugerujesz oszukiwanie, wprost piszesz, że taka wymiana za takie pieniądze jest niemożliwa, wymuszasz dowody ... poczytaj ten wątek, ale ze zrozumieniem i nie wybiórczo. Jeśli takie jest twoje odczucie, to chyba czas na pozew. Jednak podpowiem, że jak to nazwałeś, sugestie (choć coś takiego nie miało miejsca z mojej strony) oraz moje własne zdanie, a nie ocena, czy coś jest niemożliwe (czego wprost nie stwierdzałem), nie stanowią wystarczającej podstawy. A twoje stwierdzenia, że coś wymuszam i oskarżam, mogą prowadzić do kontrpozwu o bezpodstawne oskarżenia. PS.: Chyba podświadomie wydaje ci się, że słyszysz, co chciałbyś słyszeć. Edytowane 11 Marca 2024 przez aquariusmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Teraz, aquariusmax napisał: A twoje stwierdzenia, że coś wymuszam i oskarżam, mogą prowadzić do kontrpozwu o bezpodstawne oskarżenia. Śmiało. Podać Ci adres mojego prawnika ? Zacytuję piękne słowa z książki "Egipcjanin Sinuhe" - "Mowa twoja jest dla moich uszu jak brzęczenie much" W dniu 7.03.2024 o 12:10, aquariusmax napisał: Olej w ASO kosztuje ok. 110 zł za 1l, więc ponad 5l oleju z wymianą i filtrem nie może kosztować 375 zł. Nieee ???? To chyba Twój wpis ? W dniu 7.03.2024 o 12:24, aquariusmax napisał: Czyli to było dawno i nieprawda. To chyba też Twoje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 @aquariusmax, nie jestem stroną tej dyskusji i patrzę na to chłodnym okiem z boku. Tak szczerze to wypadałoby Ci powiedzieć najzwyklejsze "przepraszam". Zakończyłoby to tą dyskusję na kulturalnym poziomie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Ja nikogo nie obraziłem (co niestety wychodziło ze strony innych), więc nie mam powodu do przeprosin. Takie jest moje zdanie (chodzi o fakty, a nie domniemania lub interpretacje). Jedynie zabiegałem o pokazanie faktury (z sensie części faktury związanej z pozycjami technicznymi) i za to faktycznie mogę finalnie podziękować, bo nastąpiło.@JaroSz dziękuję. Edytowane 11 Marca 2024 przez aquariusmax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcel Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Skończ już chłopie. Już każdy sobie sam wyciągnie wnioski. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 11 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Tak mi się wydaje ,że forum Nissana, jest polem do dyskusji na temat Qashqaia J12,wszystkich spostrzeżeń i porad dotyczących auta ,którym jeździmy. Nie sądziłem ,że zostanie tu założony watek procesowy. Pomińmy ten spór osobisty i dyskutujmy kulturalnie o aucie-taka rada dla uspokojenia emocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 (edytowane) Po 1 tys. mil wymieniłem olej na Elf 5W30 FULL TECH-R RN17 C2/C3 (Zaawansowana Technologia Syntetyczna). Po wymianie silnik pracuje zauważalnie ciszej, nie słuchać już tak mocno dźwięku wiertarki na pierwszym i drugim biegu, a zwłaszcza po porannym odpaleniu. W filtrze i pokrywie filtra było sporo drobnych opiłków aluminiowych. Weszło 5l i stan był ok. 40% miarki. Dolałem 0,3l i mam teraz ok. 70% miarki. 0.3l trzeba zostawić na ceramizer, molibden, leak-stop lub płukankę przed kolejną wymianą. PS.: Jest drobne zapocenie olejem na szarym silikonie o długości 2-3 cm u góry pokrywy zaworów, ale tak małe, że mechanik nie był w stanie tego znaleźć. Edytowane 1 Kwietnia 2024 przez aquariusmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario111 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 7 godzin temu, aquariusmax napisał: Po 1 tys. mil wymieniłem olej na Elf 5W30 FULL TECH-R RN17 C2/C3 (Zaawansowana Technologia Syntetyczna). Po wymianie silnik pracuje zauważalnie ciszej, nie słuchać już tak mocno dźwięku wiertarki na pierwszym i drugim biegu, a zwłaszcza po porannym odpaleniu Robiłeś na własną rękę czy w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Niezależny serwis Renault. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 U mnie dzisiaj pierwsza wymiana po 1600km , na moje pytanie jakii olej zalali odpowiedź była jednoznaczna: "Nissanowski ? a na beczce jest oznaczenie C3" tyle oni wiedzą o tym oleju ? , zapytałem się czy to prawda iż jest on wycofany z produkcji i ponadto niema RN17 niestety nic o tym niewiedzieli, tak więc dalej leją olej"Nissanowski". Przy następnej wymianie przy 10tys kilometrów, będę musiał mieć swój olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Olej z oznaczeniem Nissan, chyba nigdy nie był dostępny w beczkach lub ja o tym nie wiem. Do 1.2 lali RN17, choć powinien być A3/B4. Do 1.3 leją C3 lub nawet C4, choć powinien być RN17 (tak wiem, część norm teoretycznie obejmuje inne). PS.: Sprawdź, czy nie masz żadnych zapoceń na górze silnika, najlepiej wieczorem poświecić latarką. Olej w 1.3 osiąga spokojnie 105 st. C na dole silnika i te ich wzorki silikonowe tego nie wytrzymują pod ciśnieniem na samej górze, gdzie jest pewnie jeszcze ciepłej, a w tym specyficznym miejscu brak jest śruby, bo by przeszkadzała i wychodzi taka wada tego silnika. Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez aquariusmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambos8 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Mi się niedługo zbliża 1500/1600km i chce jechać na wymianę ale teraz nie wiem czy zaufać im niech leją czy jechać ze swoim. W sumie to nie ufam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Znowu zaczynacie osobiste wycieczki.Temat zszedł z wyznaczonego kierunku.Przepychanki z fakturami prowadzą jedynie do słownych wycieczek pod adresem swojego interlokutora.Temat zamykam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi