Gość Szymeq Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie mozna zakładać 100% przezroczystości - jak kolega pisał fabryczne szyby - zielonkawe lub brązowawe mają już 25% przyciemnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grabarz Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ale ja nie mówię o nowych samochodach. W starych szyby nie były przyciemniane (tzn. były, ale nie we wszystkich), a chcę przyjąć takie założenie, żeby wiedzieć przy jakiej przezroczystości widać, że szyby są ciemniejsze, ale też nie za mocno. 50% to dużo? Bo rzecz w tym, że kolega myśli o przyciemnieniu wszystkich szyb (poza przednią) taką samą folią, ale jak efekt ma być niezauważalny to szkoda pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ale ja nie mówię o nowych samochodach. W starych szyby nie były przyciemniane (tzn. były, ale nie we wszystkich) To prawda,że nie we wszystkich, bo w Corsie mam białe. 50% to jest bardzo dużo i na pewno możecie liczyć się z zabraniem dowodu. Najlepiej jak podjedziecie do zakładu i tam weźmiecie próbki i sami ocenicie, bo jedna folia inaczej zaciemni jedno auto a inaczej drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ale ja nie mówię o nowych samochodach. W starych szyby nie były przyciemniane (tzn. były, ale nie we wszystkich), a chcę przyjąć takie założenie, żeby wiedzieć przy jakiej przezroczystości widać, że szyby są ciemniejsze, ale też nie za mocno. 50% to dużo?Bo rzecz w tym, że kolega myśli o przyciemnieniu wszystkich szyb (poza przednią) taką samą folią, ale jak efekt ma być niezauważalny to szkoda pieniędzy. 50% ?????????? foto polowki moich rodzicow , tam 30% jest. polowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 czarne auto czarne szyby według mnie dobra kompozycja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgadzam sie z lukas.nis'em. Co do szybek to kazda jest inna i najlepiej najpierw zrobic pomiar przepuszczalnosci a pozniej myslec co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 W praktyce jeśli masz bardzo jasno przyciemnione Mrozu, a procentowo to ile mniejwięcej? Zakładając, że szyba ma 100% przezroczystości. a widziałeś żeby szyba miała 100% przepuszczalności? oryginalnie lekko ściemnione, zielonkawe lub brazowe szyby mają jakieś 80% moje po naklejeniu średniej grafitowej folii mają po zmierzeniu przepuszczalność coś ponad 30% a wcale nie są takie ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Są białe szyby, tylko niedoskonałość szkła sprawia, że nigdy nie uzyska 100% przepuszczalności. Temat rzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 cornholio78, No właśnie, Ale nie rozumie po co przyciemniać szyby, przecież po zmroku widac 30%. A że mieszkam blisko granicy Uraińskiej to u nich teraz taka moda, są cofnięci z 10 lat, wiec jak widze auto z czarnymi szybami to patrze na rejestracje zaraz, bo 70% to Ukrainka. No ale jeśli ktoś bardzo chce to nie tylko czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksuszek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 szukam firmy ktora przyciemnia szybki-taniej i solidnej. mozecie mi cos polecic?interesuje mnie ciemny niebieski kolorek szybek albo granatowy.slyszalem ze w Radomiu jest pare ale czy wiecie cos konkretnie? szukam w oklicy lublina i radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Przed przyciemnieniem szyb zastanowiłbym się kilka razy. Mam to w mojej Primerze. I mam problem, gdyż gdy jest ciemno, manewr cofania nie należy do przyjemnych. Uważam to za wielki i znaczący MINUS przyciemniania szyb. Nie sądzę, aby zamontowanie dodatkowej lampy cofania coś pomogło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Przed przyciemnieniem szyb zastanowiłbym się kilka razy. Mam to w mojej Primerze. I mam problem, gdyż gdy jest ciemno, manewr cofania nie należy do przyjemnych. Uważam to za wielki i znaczący MINUS przyciemniania szyb. Nie sądzę, aby zamontowanie dodatkowej lampy cofania coś pomogło. pozdrawiam Zapomniałeś dodać, że masz szybki przyciemnione folią. W przypadku przydymki ten efekt nie występuje. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Chcesz powiedzieć, że od sposobu przyciemnienia szyby będziesz widział lepiej lub gorzej I ma to oznaczać, że jak sobie je przydymisz to światło będzie do ciebie docierało lepiej niż jak sobie nakleisz folię - to gorzej???? Zakładam,że przyciemnienie to przyciemnienie. A ponadto, że na szybie nie mam folii. W aucie są wstawione przyciemnione szyby, a nie folia. Stąd też nie rozumiem Twojej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 źródło: www.technicolor.pl Widzisz różnicę? Co do Twojego przypadku to masz najnormalniej w świecie wstawione szybki koloru czarnego. Jak wiemy może być szyba biała(stare auta), zielona(większość aut w tym nissan), niebieska(mercedes).... i czarna. W przypadku czarnego szkła efekt jest taki sam jak przy foliowaniu szyby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Jest tak jak napisał kolega J3. Jeżeli masz auto z fabrycznie czarnymi szybami to efekt zarówno od środka auta jak i w nocy jest taki jak w autach z szybami przyciemnionymi folią natomiast jak masz szyby przyciemniane piecowo to pomimo,że są one ciemne od zewnątrz to w środku są prawie jak fabryczne, do tego możesz zamówić opcje fotochrom która ma za zadanie przyciemniać szybke jak jest dużo światła a rozjaśniać jak jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ...do tego możesz zamówić opcje fotochrom która ma za zadanie przyciemniać szybke jak jest dużo światła a rozjaśniać jak jest mało. Nie zamawiasz dodatkowo opcji FOTOCHROMU!!!! Przydymianie właśnie polega na stworzeniu powłoki fotochromowej:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 No i mamy wszystko wyjaśnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 A ja mam troche inny problem a mianowicie kupilem almerke z przyciemnionymi tylnimi bocznymi szybami i dzisiaj zerwalem te folie jak sie pozbyc pozostalosci po kleju?? benzynka ekstrakcyjna nie daje rady... siedzialem tam 45 min i 1/4 szyby zdrapalem z kleju - pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 A ja mam troche inny problem a mianowicie kupilem almerke z przyciemnionymi tylnimi bocznymi szybami i dzisiaj zerwalem te folie jak sie pozbyc pozostalosci po kleju?? benzynka ekstrakcyjna nie daje rady... siedzialem tam 45 min i 1/4 szyby zdrapalem z kleju - pomocy... najlepiej sie udac do fachowca co przyciemnia szybki, on bedzie wiedzial. mozesz tez sprobowac sprayem wurth do nalepek. ponoc daje rade przy odklejaniu duzych nalepek to moze i da rade. wydaje mi sie tez ze folie zle odklejales :> pewnie zerwales na zimno. a to trzeba dobrze podgrzac wyjeta szybe i dopiero zrywac. a co do tematu ;] dawno go zakladalem... rozne nieprzewidziane wydatki byly po drodze. a jutro jade robic szybki ;] boczne i tylna. na czarno. z czarnym lakierem bedzie fajnie wygladac. jeszcze jak pomaluje sobie zaciski i zaloze letnie kolka to wtedy bedzie cacy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 dalem rade maly szpachelek owiniety w szmatke czesto moczony w benzynce ekstrakcyjnej... i po prawie 3h pracy nie ma sladu na szybach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 mi anjbardziej sie podoba "lustro wenecki" w golfach II haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SQ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 OK, poproszę kontakt do firmy od piecowego przyciemiania szybek. Jaka jest różnica w cenie pomiędzy foliowaniem, a piecowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 OK, poproszę kontakt do firmy od piecowego przyciemiania szybek. Jaka jest różnica w cenie pomiędzy foliowaniem, a piecowym ? godz. 8.00 do 16.00 pod nr 0 603 29 39 91 Zielona Góra cena ? za przyciemnienie piecowe koszt ? zależy jakie auto ,folia ? zależy jaką kupisz czy tą najtańsza czy trochę lepsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SQ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 piecówka do n16 5d, a folia nie najtańsza... solidna, dobra... [ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 23:21 ] jak odpowiedzieć komuś tak, żeby w moim okienku była czyjaś wypowiedź (tego komu chce odpowiedzieć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac_brutek Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 jak odpowiedzieć komuś tak, żeby w moim okienku była czyjaś wypowiedź (tego komu chce odpowiedzieć)? Zaznaczasz tekst i dajesz po prawej stronie "cytowanie selektywne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi