Gość Maciek78 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 N14 mogę ja podrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 OK - podrzucę N14 jutro rano. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Szymeq masz zegary od starego diesla. Ktos ja podmienil bo powinenes miec deske z obrotomierzem. Wskazuje na to rocznik pojazdu, zderzaki, przedni wlot powietrza (atrapa) a takze obudowa deski z przyciskami do swiatel i wycieraczki tylnej.Latwo to sprawdzic. Odchyl tylna kanape z siedzeniem, odchyl dywanik i odkrec pokrywe z dostepem do zbiornika paliwa. Zobacz ile wychodzi Ci przewodow elektrycznych ze zbiornika. Toś mnie teraz chłopie zadziwił ?? Wiedziałem, że poprzedni właściciel przy nim dłubał ale, że aż tak. :evil: Hmm a to w takim przypadku prędkościomierz może kłamać ?? Czy może byc to powodem, że kontrolka od świec gaśnie wcześniej niż słychac pynkięcie przekaźnika?? A może ktoś posiada taką oryginalną ?? To, że atrapa i zderzak jest taka to efekt dzwonka który miał nissan a czy jest to oryginalne to nie mam pojęcia takiego kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zdekoduj numer VIN i bedzie wszystko jasne. Jezeli byl wyprodukowany po 1989 to powinien miec deske z obotomierzem. Co do poprawnosci wskazan licznika to raczej sam licznik nie ma na to wplywu (nie powinien miec). Ale roznie w zyciu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Hmm . coś mi to nie pasuje z VIN wynika że wyprodukowany był w 88 roku ?? czy dobrze czytam ?? VIN JN10RSN13U0200148 Model code RSLN13DFQ Internal color K - CHARCOAL GRAY External color 463 - GRAY METALLIC Production year/mon 8810 Model start year 8606 Model finish year 9010 Model NISSAN SUNNY N13 Description ENGINE - CD17 TYPE ENGINE WHL DRV - 2 WHEEL DRIVE TRANS - 5-SP MANUAL TRANSMISSION GRADE - LX TYPE BODY - 3 DOOR HATCH BACK Czyżby leżakował w magazynach aż dwa lata ?? :shock: W dowodzie mam rok prod 1990 pierwsza rej w 92 . To jaką w końcu mam tą deskę z licznikami dobrą czy nie ?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Chlopaki to nie ten temat!!! :? 8) Hmm... Może troszkę OT ale chodzi mi o odpowiedż czy mam dobrą deskę -> dobre kontrolki bo może niepotrzebnie się denerwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Deske masz na pewno dobra bo wszystko na niej dziala... ale moglbys miec jeszcze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 No to w porządku, co do deski to wiem że mógłbym mieć lepszą np w N16 :wink: Np taka juz miałem: Ale już skończmy bo zaraz Bombel nas zamknie Jutro obiecuje zrobic fotkę deski w N14 dieslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Dobra mam zdjęcie swojej deski z N14 wersja LX 95 rok, benzyna. Wstawiam na razie tutaj bo nie wiem gdzie. Jakby co to można przenieść w "Zrób to sam". A więc: Deska rozdzielcza Opis: 1-Cisnienie oleju 2-Kontrolka niezapiętych pasów 3-Puste lub nie wiem 4-Airbag 5-Rezerwa paliwa 6-Światła drogowe (długie) 7-Puste lub nie wiem 8-Puste lub nie wiem 9-Sygnalizacja otwartych drzwi 10-Sygnalizacja zaciągnietego hamulca ręcznego 11-Ładowanie akumulatora 12-Check engine 13. Kierunkowskazy Podświetlenia przycisków na konsoli środkowej Opis: 1-Ogrzewanie tylnej szyby 2-Światła awaryjne 3-Światła przeciwmgielne tylne 4-Regulacja nawiewów (tylko opisy bez podświetlenia suwaków) 5-Zapalniczka 6-Popielniczka Podświetlenie regulacji wysokości świateł Gdyby czegoś brakowało lub był błąd to walcie śmiało Przy okazji gdyby ktoś miał zaślepkę na konsolę środkową (taka jak ta na zdjęciu z naklejonym św. Krzysztofem) to jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Co do miejsca gdzie to wrzucać, to będzie to tutaj tylko, że wszystkie posty oporócz zdjec opisanych desek wytne Hmm, no tak a jak serwer gdzie teraz leżą te zdjęcia padnie lub nie będe miał juz do niego dostępu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawulon Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 A przylukał toś kontrolkę od płynu do spryskiwaczy bo umnie jest zaraz obok rezerwy i też pomarańczowa... Nissan sunny 16 16V SLX 1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zornica Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 HEJ ja w n-14y10 mam jeszcze kontrolkę niskiego stanu lub braku płynu w zbirniku spryskiwacza POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qubba Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 No i co ?? Mieliście zrobic zdjęcia desek z N14, a tu kiszka. Pozdrawiam a co masz 5 postów wyzej?? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qubba Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Chyba nie chcesz mi wmowic, ze wszystkie N14 mialy deske taka sama i bez obrotomierza?? nic ci wmawiac nie chce :-) ale w moim n14 wyglada identycznie jak ta na fotce u gory, stad tez nie przysylalem juz fotek mimo, iz sie zadeklarowalem ze to uczynie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 A przylukał toś kontrolkę od płynu do spryskiwaczy bo umnie jest zaraz obok rezerwy i też pomarańczowa...Nissan sunny 16 16V SLX 1993 nr. stawiam na kontrolke rezerwy a ta od plynu od spriskiwacza to 3? bo u mnie sie jeszcze nie zapalila :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 A przylukał toś kontrolkę od płynu do spryskiwaczy bo umnie jest zaraz obok rezerwy i też pomarańczowa...Nissan sunny 16 16V SLX 1993 nr.5 stawiam na kontrolke rezerwy a ta od plynu od spriskiwacza to 3? bo u mnie sie jeszcze nie zapalila :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 nie przeglądałem jeszcze dokładnie tego tematu ale mam fotkę licznika (troche przykurzony) nie mam diesla ale interesuje mnie środkowa kontrolka po prawej stronie licznika, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 no trzeba przyznać,że troszkę inna deseczka nie mam diesla ale interesuje mnie środkowa kontrolka po prawej stronie licznika, co to jest? u mnie ta kontolka to jest zdaje sie że pod nr.8 albo 12 musiałbym sprawdzić bo nie pamiętam :oops: ale jest to kontolka "woda w filtrze paliwa " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość motaba Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 zostaje jeszcze przecie kontrolka ABS-u (zaraz pod kontrolkami kierunkowskazów na zdjęciu powyżej) śieci na pomarańczowo i gaśnie po prawidłowym załączeniu sie ABS (przynajmniej u mnie) Licznik ze zdjęcia wyżej pochodzi z N14 wersja SLX DIESEL W wersji benzynowej pod kontrolką stanu paliwa znajduję sie po koleji: 1.rezerwa 2.spryskiwacze 3.otwarte dzwi 4.puste (w DIESLU zapewno świece żarowe) 5. światła drogowe pod kontrolką temperatury: 1. hamulec ręczny (stan płynu hamulcowego) 2. olej 3.puste (w dieslu filtr -chyba) ja mam wersję gaźnikową więć wersja wtryskowa musi mieć jeszcze CHECK ENGINE (zapewno któraś z pustych u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Wczoraj przyjechal do mnie do warsztatu klient N14 Ga16 z 95 r z pytaniem od czego jest kontrolka ANTILOCK. Kontrolka ta znajduje sie między kierunkami. Ja w swoim sunnym tez 1,6 z 95 r czegos takiego nie mam. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość motaba Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 patrz wyżej antilock = ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 ...Licznik ze zdjęcia wyżej pochodzi z N14 wersja SLX DIESELW wersji benzynowej pod kontrolką stanu paliwa znajduję sie po koleji: 1.rezerwa 2.spryskiwacze czy ktoś może ostatecznie rozwiązac (dla mnie :wink: )problem tej kontrolki spryskiwaczy. jest czy nie w wersji benzyna 1,4 LX 95 rok na wtrysku. Nigdy nic takiegomi się nie zapaliło i nie wiem czy w taki razie jest taka kontrolka czy mam przepalona żarówkę na tablicy. jeśli nie ma to nie niechciałbym niepotrzebnie rozbierać konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 [quote name="motabaczy ktoś może ostatecznie rozwiązac (dla mnie :wink: )problem tej kontrolki spryskiwaczy. jest czy nie w wersji benzyna 1' date='4 LX 95 rok na wtrysku. Nigdy nic takiegomi się nie zapaliło i nie wiem czy w taki razie jest taka kontrolka czy mam przepalona żarówkę na tablicy.[/quote] no wlasnie bo u mnie tez nie ma tzn. nigdy sie nie zapalila wiec albo przepalona albo jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Czy ktoś sprawdzał 'organoleptycznie' jakie są żarówki do podświetlania deski w n13 a jakie w n14 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 W N13 i N14 sa takie same zarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi