Ostek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Monitorowanie silnika non stop w 300zx!!!!!!!!! http://www.cardomain.com/ride/358260 niezły patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 wszedłęm na ich stronę i faktycznie ktoś rżnie cudze pomysły i lipnie to robi; lepiej poczekać z zakupami aż ktoś się skusi i coś zakupi :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 panowie juz poskladalem ten fejsik tylko jest teraz problem z podlaczeniem tego do auta zeby to sprawdzic mam laptoba tylko z wyjsciami USB:( chyba bede musial kogos poszukac z garazem zeby podlaczyc normalnego PCta:) zaraz jak bede cos wiecej wiedzial to naspisze:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 niech moc będzie z Tobą i czemkamy na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 panowie juz poskladalem ten fejsik tylko jest teraz problem z podlaczeniem tego do auta zeby to sprawdzic mam laptoba tylko z wyjsciami USB:( chyba bede musial kogos poszukac z garazem zeby podlaczyc normalnego PCta:) zaraz jak bede cos wiecej wiedzial to naspisze:) pozdrawiam a moze przejsciowke com>usb ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 nie bede kombinowal z przejsciowkami wiem jak one dzialaja:) wrecz do d*py!!! bynajmnie z telefonami dziala to bardzo kiepsko:( zawsze mam problemy z komunikacja:( musze normalnie sie podlaczyc pod coma:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 nie bede kombinowal z przejsciowkami wiem jak one dzialaja:) wrecz do d*py!!! bynajmnie z telefonami dziala to bardzo kiepsko:( zawsze mam problemy z komunikacja:( musze normalnie sie podlaczyc pod coma:) pozdrawiam Nie jest to tak, jak mówisz, jak chcesz to poszukam dokładnie jakiego typu ma być ta przejściówka (kiedyś znalazłem z jakim testowali interfejs consult ) konkretnie nazwę firmy i na jakich podzespołach. "jest tylko jeden model z jakim działał fejs" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 JAk jesteś z Wawy to zapraszam do swojego garage, zaltwie Kompa i prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 JAk jesteś z Wawy to zapraszam do swojego garage, zaltwie Kompa i prąd Właśnie chodzi o to, ze sashxxx jest z łodzi. Jeśli dasz rade przyjechać to ja mam Laptopa nontop, tylko bateria słaba, wiec muszę mieć dostęp do sieci Można by sie wtedy umowic u Kuby :?: PS. Sorry Sashxxx że odpowiedziałem w twoim imieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ja mam lapa z rs232 i dobrą baterią, ale niestety też w wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 hmmm... dzieki za zaproszenia ale ja codziennie pracuje do 19:( postaram sie ten fesik do konca tygodnia sprawdzic jak tylko cos bede wiedzial dam znac:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 A jak wam się podoba taka wtyczka dostępna jest juz za 44,00zł!!!! Jest to sama wtyczka, oczywiście trzeba dopasować układ do niej PS. Sashxxx udało Ci się sprawdzić fejsik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okolook Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Panowie interfejs conzul mam wykonany i przetestowany. Beta testy wyszły pozytywnie (ostatni warszawski zlot) :wink: W środku tygodnia zostanie wykonana wersja ostateczna mieszcząca się we wtyczce j.w. Pracuję obecnie nad interfejsem na usb. (Wszystko w jednej wtyczce). :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Panowie interfejs conzul mam wykonany i przetestowany. Beta testy wyszły pozytywnie (ostatni warszawski zlot) :wink: W środku tygodnia zostanie wykonana wersja ostateczna mieszcząca się we wtyczce j.w. Pracuję obecnie nad interfejsem na usb. (Wszystko w jednej wtyczce). :idea: =D> =D> =D> =D> =D> A jakie koszty budowy, sashxxx mówił że części ok 14zł, + wtyczka( można w hurtowej cenie kupić po ok 36zł) + robocizna, a i czy jesteś w stanie zrobić więcej fejsów?? Wszystko na temat budowy dostępne jest tutaj schematy i porady Uwaga po rosyjsku http://www.ganc-cefiro.nm.ru/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okolook Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Fajna cena wtyczek, ja kupiłem już parę rzeczy z tego sklepu http://sklep.gsmphone.pl/index.php/pl_PL,.html ostatnio sześć wtyczek i cena 44 x 6 + 17 kurier (jak zostawię 1000 PLN to będą rabaty). :? Koszt interfejsu dla klubowiczów to kwota rzędu 130 – 150 PLN. Interfejs z kabelkiem 2 m zakończony wtykiem db9 (rs232). Urządzenie wykonane na laminacie obustronnym (bardzo profesjonalnie). Za kilka dni wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Fajna cena wtyczek, ja kupiłem już parę rzeczy z tego sklepu http://sklep.gsmphone.pl/index.php/pl_PL,.html ostatnio sześć wtyczek i cena 44 x 6 + 17 kurier (jak zostawię 1000 PLN to będą rabaty). :? Koszt interfejsu dla klubowiczów to kwota rzędu 130 – 150 PLN. Interfejs z kabelkiem 2 m zakończony wtykiem db9 (rs232). Urządzenie wykonane na laminacie obustronnym (bardzo profesjonalnie). Za kilka dni wrzucę fotki. A nie móżesz obiżyć kosztów ?? tak aby ze 100 góra kosztowało a drugi tańszy np. zestaw do samodzielnego montażu (przygotować instrukcję montażu i będzie git) Na stronie ganc....ru masz pcb jednostronny i napewno by obniżyło koszt, po co robić 2 stronny. No chyba że robisz na smd?? ale tez da radę na jednostronnej. Cena jest ze ściągniętego cennika hurtowego ze strony http://www.multi-com.pl, ale jak widzę jest to ta sama firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okolook Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 I jest problem, żeby to się zmieściło we wtyku trzeba zminimalizować wymiary, stąd druk obustronny. Wymiary płytki to 38mm. 73mm. Druk projektowałem parę dni i wybrałem najlepsze rozwiązanie, przy druku jednostronnym jest parę mostków i dwie przedłużki z przewodów. Kable z wtyku też są krótkie, dlatego piny muszą być blisko wtyku (nie lubię sztukowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Cena 120zł jak najbardizej do zakceptowania jeszcze oprogramowanie na CD i gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Coobcio ma rację płytka z programem obowiązkowo cna 120 - 150 jest rozsądna pozdrawiam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Ps. Czy do wyboru będzie zrobione to z kabelkiem USB i pod COM ? Dzięki CONSULOWI możliwe jeset do zdjagnozowania co dokladnie wiem tylko o: - obr.silnika - prędkość - działanie sondy lambda - dzialanie czujnika cieczy - wskazania przeplywomierza powietrza - uchylenie przepustnicy gazu I Co tam jeszcze bo jestem bardzo ciekawy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Coobcio ma rację płytka z programem obowiązkowo cna 120 - 150 jest rozsądna pozdrawiam i czekam A ja nadal uważam, że w granicach 120 :?: Ale jeśli okolook mógł by rozważyć tańszą wersję właśnie do samdzielnego montażu + instrukcja, o soft to już nie trzeba się martwić "pełno" tego jest. można by na jakimś ftp-ie wystawić aby obniżyć koszty :wink: Co Wy na to, ja z chęcią bym kupił taki zestaw. Ale wszystko w twojej woli :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IceMan Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 czy ta wtyczka do 200sx będzie pasować ? propunuję też dać znać na forum turbokillersów, powinno się i tam znaleźć kilku chętnych Ja jestem poważnie zainteresowany, w rodzinie mam p11 1.6 i 200sx s14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 bedzie to to pasowac do P11?? cena 120-150 jest OK - przeciez nikt za darmoche tego nie zrobi!! pozdrawiam i czekam na rezultaty - szczegolnie na USB!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 acha - przypomnijcie czy to bedzie diagnozowalo tylko silnik, czy wszystko z ABS wlacznie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 bedzie to to pasowac do P11?? cena 120-150 jest OK - przeciez nikt za darmoche tego nie zrobi!! pozdrawiam i czekam na rezultaty - szczegolnie na USB!! Przecież nie chcę za darmo fejsu, czasami trzeba się podzielić swoją wiedzą i uniejętnościami. Poczytaj na stronie http://www.blazt.biz/ w dziale Tested cars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi