Gość Aniaa Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 ...wczorajszy nabytek alfabox0266 ja mam sentyment do takich K10 A felgi bardzo mi się podobają ...Całkiem inaczej autko się prezentuje z takimi kółkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 '08Aniaa wiem co i jak Żonka mimiera Aniaa, ,nie wiedziałem że Michała żonka też jest w klubie.Bardzo mi miło Ciebie poznać.Do zobaczenia w Borsku Wiem ,że masz sentyment do K10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aniaa Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Aniaa, ,nie wiedziałem że Michała żonka też jest w klubie.Bardzo mi miło Ciebie poznać.Do zobaczenia w Borsku :) Wiem ,że masz sentyment do K10 No a ja Cię znam, bo masz mikrunie Z braku czasu jestem mniej aktywna na forum, ale mimier lux nadrabia Do zobaczonka na zlocie Do maja troszkę czasu, więc szykuj autko...Będę napewno oglądać Ps.sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 mimier, a co powiesz na takie coś u mnie??wczorajszy nabytek nie no koparka mi opadła :galy: takie jak moje... taki wzór felg super pasuje do K10 i fajnie, że się na takie zdecydowałeś :one: No i nareszcie jest kolejna fota twojego microlota, bo jednak jedna to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axela szczecin Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 hehhe rzeczywiscie moje to OZ polaris dopiero teraz sprawdzilam ze w sklepach stoja 15' za okolo 400-450zl za sztuke ( ja mam 14) ale jestem dumna bo wyczailam je na allegro za 750zl w stanie prawie idealnym maja 2 sezony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Gratulacje :one: Czekam na foty jak się OZ-ki prezentują na autku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam Kolegów, Proszę poradźcie mi jakie mam szukać aluski do swojej Micry K11 po lifcie (98 rok). Najlepiej wolałbym 14", ale chodzi mi o dokładny typ felg z rozmiarem opon letnich. Jestem w tym zielony, a na allegro pojawiają się różne rozmiary i piszą że do micry K11. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam, Zacznę od tego że mam nadzieję że nie otrzymam takiej odpowiedzi jak kolega powyżej Wiosenka już za pasem, trochę kasy się odłożyło i nagle zapragnąłem kupić felgi Mój microlot to K11 '96 a więc przed liftem. Chciałbym 14'' Problem w tym, że nie wiem jak będzie z kapciami. Jeśli standard jest 135x70x13 jak dobrze pamiętam, to jaka będzie guma na nie aby nie stracić kopa (tego co zostało po 12 latach z tych 54 koni xD )? No i ważna kwestia. Jeśli przy obecnej wielkości koła mam duży prześwit między oponą a błotnikiem to jak to będzie w ogóle wyglądać? Obniżać auta nie będę... Trzeba dać większe? Poza tym mam pytanie dość ogólne. W małych autkach fajnie wyglądają felgi które osadzone są głęboko, z wystającym rantem. Nie wiem jak to opisać. Na allegro znalazłem coś podobnego: http://moto.allegro.pl/item342312571_centr...pojedyncza.html lub http://moto.allegro.pl/item343989798_alufe...x100_1szt_.html Pytanie moje jak takie felgi się nazywają. Jakiś typ, marka, model, cokolwiek. Bo nie mogę nic znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Buddha, Nikon, przeczytajcie sobie dokladnie ten temat ... a odpowiedz sama sie nasunie ... jakie felgi wybrac... i jakie rozmiary pasuja ... ja wam zaproponuje 15 bo fajnie na nich micra wyglada i co ...znowu bedzie bezsensowna dyskusja na temat komfortu, spalania, ceny zakupu ... i znowu nic sie nie dowiecie ... decyzji jaka felgę kupić nikt za was nie podejmie ... Nikon, co do Twojego ostatniego pytania to to sa zwykle felgi z... rantem ... aha jezeli teraz masz duzy przeswit i zalozysz 14 to ten przeswit...bedzie nadal na wieksza felge zakladasz nizszy profil opony zeby ogolna wysokosc koła była taka sama - po to aby licznik nie przekłamywał - dla przykładu kolo z opona 155/70/13 ma mniej wiecej ta sama srednice co 195/45/15 http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 co do rozmiaru to jestem zdecydowany na 14'' Jest jakiś sposób żeby pozbyć się tego prześwitu niskobudżetowo? Zmiana amorów i sprężyn nie wchodzi w grę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zmiana amorów i sprężyn nie wchodzi w grę! skrocenie amorkow i sprezyn luknij http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=495086#495086 i kilka postow wyzej masz zdjecia jak to wyglada na calym aucie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czy znajdzie sie jakiś dobry kolega i mi podpowie jakie mam szukać felgi alu 14" na lato wraz z rozmiarem opony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Buddha, ja mam 14" z oponami 165/65 dobry kompromis miedzy drogami/osiagami/kreceniem na parkingach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czy znajdzie sie jakiś dobry kolega i mi podpowie jakie mam szukać felgi alu 14" na lato wraz z rozmiarem opony?? a jak mozna Ci cos podpowiedziec skoro nawet nie okresliles jakie felgi ci sie podobaja? ... Przejrzyj ten temat i dowiesz sie jakie felgi pasuja do micry... potem wejdz na alleggro albo jakis sklep internetowy i wybiez cos co Ci sie podoba ... nikt za Ciebie decyzji nie podejmie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Kurcze, czuje że sie nie dogadamy. Jak otwieram na allegro odnośnik do felg alu 14" jest ich multum jeżeli chodzi o 4x100. Nie wiem o co chodzi z tym 6J, 5,5J itd. Po prostu proszę o podanie dokładnych danych felg jakie mam szukać. Nie che później kombinować z jakimiś pierścieniami centrującymi albo wyrzucić je bo nie będą pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 pierscien centrujacy nie pamietam jaki jest. 6j to szerokosc felgi. najlepiej odpalasz alledrogo, szukasz oryginalow i czytasz u sprzedawcow. ET felgi (osadzenie), pierscien centrujacy, szerokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 z tego co slyszalem to w micrach k11 sa felgi seryjne 13" 4x100, otwor centrujacy 59mm, a ET 45 no to juz masz podstawowe dane felg stalowych ... szukasz teraz alu ktore beda sie roznic jedynie ET i rozmiarem oraz szerokością ... reszta jest taka sama im mniejsze ET tym felga idzie na zewnatrz co do szerokosci felgi to np 6J albo 6,5J jest w sam raz [zalezy jeszcz ejakie szerokie opony chcesz] a rozmiar to podales 14" .... i wsio ... wybierz na allegro pare felg ktore Ci sie podobają i wrzuc tu adresy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No i jestem w punkcie wyjścia. Raczej jak kiedyś pytałem na giełdzie o alu 14" do micry to nikt mi nie tłumaczył że jakie pan chce tylko mi zaproponowali i tyle. Tylko o to Was prosiłem a widzę że z mojej prośby robi się sam sobie wybierz. Jakby tak rzeczywiście było jak mówicie to w ogóle bym nie zadawał na forum tego pytania. Nic to. Zostaje mi po prostu pojechać na giełdę i tam uzyskać konkretne informacje. Dodam jeszcze, że od Was jako specy od tego tematu oczekiwałem że powiecie takie i takie są najbardziej odpowiednie ale z małego zapytania zrobiły się 2 strony dyskusji. Pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 nigdzie sie nie zrobily 2 strony. masz podstawowe info ktore coyot wkleil ci z poprzedniej strony czego oczekujesz? jak sa felgi na miejscu to latwiej jest przylozyc i sprawdzic. ja mam fele 14" 4x100 pierscien jak w oryginale, ET nie znam, szerokosc 6J, opona 165/65/14 a podal bys felgi to bysmy ci powiedzieli czy oznaczenia dobre sa. ale skoro wolisz jechac na gielde niz wkleic 2/3 linki to twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 uwielbiam takie dyskusje ... to przepraszam ja mam za Ciebie wybrac felgi?? prosze bardzo www.chromowane.pl - maja super szprychowki 14" - link nawet nie drogo... do tego oponki ladnie by wygladaly jakies 195/40/14 ... powinno być super btw. przy tym odsadzeniu moze felga troche wystawac ale to wystarczy lekko wyklepac nadkola [aha i nie pisze tego zlosliwie ale jak pytasz sie mnie co ja bym polecal to to jest moja propozycja] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 coyot, Ale pocisnołeś ,nie no super wybór zaje...... i nawet "cena do przełknięcia" Jak doradzić to profesjonalnie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 cena powiem Tobie jest naprawde OK! gdyby nie to ze micrus stoi pod blokiem zamiast IMOLI kupilbym wlasnie szprychowki ... tylko jest jeden problem ... nie widzialem do tych felg zabezpieczen antykradzieżowych .... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 No widzisz coyot, to jest to co hamuje inwestycje w tym kraju pełnym kombinatorów. Trochę by było żal :/ jakby ktoś je upolował. Nawet ja o swoje się czasem boję,że będę do roboty rano śmigał na bębnach a z takimi to bym nie spał po nocach. :zdziw: Znaczy nie chodzi o te co na fotce,ale o alusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No widzisz coyot, to jest to co hamuje inwestycje w tym kraju pełnym kombinatorów no niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martinez Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 KOLEDZY, szybkie pytanko: Mam micre K11 z 93' , zawieszenie seryjne, kupuje kola alu 6Jx14 H2 ET 35 z oponkami 175/60 czy bedzie pasilo wszysko czy nie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi