bReko Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ale efekty tej mozolnej i drogiej zabawy sa bardzo satysfakcjonujace [ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 08:32 ] ja mam suba Audio System Radion 10 plus podpietego pod Helix Dark bLue 2 i mysle ze to calkiem ladnie gra, gleboko i precyzyjnie [ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 08:32 ] a co najwazniejsze.... leb nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 bReko, apetyt rosnie w miare jedzenia tylko czekac na modyfikacje systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 mam male pytanko, robie nowa skrzynke pod zabudowke i zastanawiam sie czy scianka tylna moze byc blisko tylu glosnika glosnika np 7-8cm. Nic to nie przeszkadza czy sa jakies watpliwosci? osobiscie uwazam ze nie ale wole sie zapytac niz pozniej na nowo skrzynke robic. Pozdro [ Dodano: Wto 08 Sty, 2008 07:22 ] p.s. obudowa bass-reflex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 odstep powinien byc, jezeli masz 7-8cm od magnesu glosnika do scianki, to jest OK, ale koniecznie, chociaz na tę wlasnie scianke, przyklej (cos a'la dynaxorb) pianke/gabke czopikowa (piramidowa lub sinus). Podczas mocniejszego przetwarzania mozna "zadusic" przetwornik. Cisnienie, fala odbita itd.itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 apetyt rosnie w miare jedzenia No właśnie. Wymieniłem radyjko, głośniczki i jest pewien niedosyt. Po wymianie na radio Sony CDX-A250 i głośniczki - przód Helix DB6.1 (16cm) i tył Helix DB5.1 (10cm) poprawił się dźwięk w pewnym stopniu, ale brakuje niskich tonów - jak dam głośniej to głośniki z nadmiaru basów potrafią za trzeszczeć i powoli przymierzam się do zakupu suba ze wzmacniaczem pod niego. Coś w cenie do ok 400zł za sub + wzmacniacz. Na allegro zobaczyłem taki zestawik Blaupunkta, macie jakieś opinie o nim ? http://www.allegro.pl/item376103320_blaupu...taw_gw24m_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 ja bym polecił zmienić radioodtwarzacz. Fer, wzmacniacz tylko pod suba czy również pod system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 ja bym polecił zmienić radioodtwarzacz. Dlaczego ? Co złego jest w tym radiu. Jeżeli tak, to co polecasz w cenie do 250zł (tyle dałem za tego SONY, nowego z 2-letnią gwarancją) Fer, wzmacniacz tylko pod suba czy również pod system? Tylko pod suba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Fer, za 250 poleciłbym Ci Kenwooda, Pioneera bądź Blaupunkta, za 255zł masz już kilka modeli do wyboru. Wzmak i sub ma być nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 No cóż, praktycznie miesiąc temu zamontowałem to radio i na razie nie przeszkadza mi jego specyfikacja, jeszcze jest wiele ustawień dźwięku których nie ruszałem Jedynie brakuje dodatkowego basu przy większej głośności od 27 w skali do 32, więc jest bardzo głośno. Może to też jest spowodowane iż przednie głośniki są podłączone na seryjnej instalacji i trochę za cienkie są kable. Wzmak i sub ma być nowy? W sumie było by mi to obojętne, ważne by używany był w dobrym stanie i posłużył do posłuchania muzyki przez dłuższy okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Wzmaki - poszukaj Kenwood Signat BOA Axton Crunch Alipnie Rockford Carpower Dragster Lanzar za 200zł masz przyzwoity wzmak, a nawet niektóre modele możesz wyrwać nówki możesz zajrzeć do działu giełda/CA i tam zerknąć za 250 masz już 4 kanałowe i mocne sprzęty Sub, rozumiem w miarę uniwersalny i już w skrzynce? Soling CP132 - jest przyzwoity ja za takie pieniądze (okolo 150zł) używki w dobrych cenach można dorwać: u-Dimension PB Lanzar max Orion Hertz Helix Velocity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 subwoofer mozesz jeszcze kupic precision power pcx 104. w kazdym aucie gra ladnie i przyzwoicie. cena tez nie jest kosmiczna. albo ew cos z oriona chociaz precision w tej cenie ma owiele lepsze wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi