pawelsalata Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 A sprawdzałeś w ogóle przepływkę najpierw, zaglądałeś pod tą blaszkę na przepustnicy, poprawiałeś luty? Oczywiście że może to być przepływomierz. Może też to być dużo innych rzeczy. Ale najpierw robi się to co tanie, to co może każdy kto zna się choć ciut na lutowaniu, sąsiad, teść, ktokolwiek. A później szukać dalej. Usterka na tyle popularna, że grzechem jest choć dla zasady nie zacząć od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jamber Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Przepływomierz zrobiony nic nie pomogło Doradzają mi czujnik położenia wału ? nie wiem co dalej robić Jak podłączę do kompa coś wykaże ? Pozdrawiam EDIT Małe pytanie wie ktoś jaki mam rodzaj czujnika położenia wału byłem w hurtowni i stwierdzili że do mojej micry są 2 rodzaje Moja MICRA to K11 po lifcie 99 rok 1.0 silnik 40 kw Dzięki pozdrawiam sory za pytania ale jestem zielony z mechaniki pojazdowej Edytowane 11 Listopada 2013 przez Jamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Sam sobie odpowiedziałeś - do Twojej mogą być dwa rodzaje. Więc najpewniej będzie jak go wykręcisz i podjedziesz do sklepu z tym czujnikiem. Ty nie wiesz co masz w swoim silniku, to skąd my mamy wiedzieć? W K11 są różne "klocki" - różne wahacze, różne tuleje wahaczy, różne czujniki wstecznego itd. - a niby do tego samochodu i nawet po VIN-ie, a różnice są. Edytowane 11 Listopada 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Odkopię temat. Otóż moja micra normalnie pali na benzyncena zimnym a potem jak ruszam powyżej 2 tys obrotów jak by ja coś za zderzak trzymalo. Jak sie rozgzreje wypadaja zapłon, auto na benzynie wogole nei chce ciagnać. mam instalke II gen w niej i na gazie silnik pracuje idealnie. To winha przeplywomierza czy pompy paliwa ? Dolalem paliwa do baku dzis nic to nie pomogło. Przeplywomierz kiedyś juz wymienialem ale to było ok 250 kkm temu... Edytowane 4 Października 2014 przez Pawcior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi