maniek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Które wybrać jeśli chodzi o żywotność Philips czy Osram ?? I drugie pytanie : czy warto ładowac więcej kasy w Cool Blue / BlueVision ?? CZy to faktycznie jest bielsze światło niż w Silverstar / VisionPlus ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Które wybrać jeśli chodzi o żywotność Philips czy Osram ??I drugie pytanie : czy warto ładowac więcej kasy w Cool Blue / BlueVision ?? CZy to faktycznie jest bielsze światło niż w Silverstar / VisionPlus ?? Tak, bielsze - ale czy warto ładować kasę, to już każdy ocenia sam. Swoją drogą dziwne, ale u mnie NightGuide świeci dłużej niż BlueVision; dziwne, ale tak jest (mimo częstszego świecenia). Ale jak cenowo jest dużo taniej od Philipsa, to brałbym zamiast SilverStar - brałbym np. Narva CoolBlue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Narva znalazłem tylko Range Power Blue - domyślam się, że o te Ci chodziło. Jak długo wytrzymują w porównaniu do Philipsa / Osram ?? Czy dają takie zimne białe światło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Narva znalazłem tylko Range Power Blue - domyślam się, że o te Ci chodziło.Jak długo wytrzymują w porównaniu do Philipsa / Osram ?? Czy dają takie zimne białe światło ?? Z tych 3 firm Philips żyje najkrócej. Choć świeci najlepiej - ale różnica w świecenie jest dużo mniejsza niż wskazywałaby na to trwałość (ta dużo mniejsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ladapis Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przestrzegam przed stosowaniem żarowek typu +40...60%. Mnie zaczęły wypalać się i kruszeć czarne zlączki, które przychodzą bezpośrednio na żarówki. Więcej światła = Więcej energii = więcej ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Przestrzegam przed stosowaniem żarowek typu +40...60%.Mnie zaczęły wypalać się i kruszeć czarne zlączki, które przychodzą bezpośrednio na żarówki. Więcej światła = Więcej energii = więcej ciepła... Nie sądzę, aby to było przez żarówki - chyba że ktoś stosował mocniejsze niż standardowe (np. 100 W). Od blisko 10 lat stosuję te "lepiej świecące" żarówki i żadnych tego typu efektów ubocznych W ŻADNYM aucie nie doświadczyłem. Poza tym, że żyją zdecydowanie krócej niż "normalne". :mikolaj: Swoją drogą - od listopada 2006 jeżdżę na Philips Night Guide 3w1 i od czerwca czekam na to aż się spalą a tutaj... nic: dalej świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drm. Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Co palenia kostek to ja ostatnio doswiadczylem tego w swojej n15. Zarowki byly standardowe - NARVA, chyba nigdy do tej pory nie wymieniane. Kostka sie zweglila, a swiatlo przestalo dzialac. Domyslam sie, ze powodem byla izolacja na jednym z kabli, a wlasciwie... jej brak! W nissanie nowa kostka+robota = ok. 120pln :/ Wiec to chyba nie jest kwestia zarowek, bo widac, ze przy standardowych tez takie rzeczy sie zdarzaja niestety... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 W nissanie nowa kostka+robota = ok. 120pln :/ A coś nie za dużo podałeś ?? Przecież ta kostka jest standardowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drm. Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 no cos kolo tego zaplacilem... nie mialem czasu szukac kostki i wnikac w to, wiec nissan zarobil;) ale skoro mowisz, ze jest standardowa to hm... warto chyba samemu pogrzebac pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Wymiana kostki to 5,5 + robocizna. Wymieniłem u siebie i działa a instalacja wygląda jak oryginał, wszyskie gumy całe. Odnośnie żarówek - Tungsram+60 wytrzymały u mnie dokładnie rok. Tydzień temu padła jedna a dziasiaj druga. Kupuję znowu bo róznica z zapasem był porażająca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdrianBC Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 To ja może dorzuce swoje trzy grosze :-) Długość życia żarówki halogenowej zależy głównie od 3 czynników 1. Umiejętnego montażu(wiadomo nie można dotykać bańki palcami) 2. Intensywności i częstotliwości używania 3. No i to o czym nikt jeszcze do tej pory nie wspomaniał WSTRZĄSY - żarówki halogenowe są bardzo wrażliwe na wszelkiego rodzaju wstrząsy i wibracje a co za tym idze jesli jeździsz dużo po bardzo dziurawych drogach, krawężnikach, "kocich łbach" to długość życia żarówki halogenowej w Twoim aucie jest relatywnie krótka w porównianiu z żarówką zamontowaną w samochodzie jeżdzącym po drogach o zachodnim standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 hej ja w swoim lwie wymieniłem zarówki po ok 40.000km (jazda non stop na światłach) - fakt że większosć przebiegu to niemieckie autostrady ale.... a "padnięte" zarówki to BlueVisiony obecnie mam Philips Premium +30% na mijania i Tungsram MegaLight +60% na długich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość august200 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja terz mam Philips Premium +30% na krutkich,a na długich nawet nie wiem ale juz nie długo zmienie terz na Philips Premium +30% mojm zdaniem sa to bardzo dobre żarówki mamy 3 auta w rodzinie i w kazdym są philipsy.Słyszałem duzo dobrych opini o osram silverstar podobno są dobre wiedz następne wsadze osramy tak dla testu jesli nie benda lepsze od philipsa to nastepne bendą znów philipsy i nie bende juz experymentował tylko bende wierny jednej marce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 no tak temu 60% więcej, temu 30% i jeszcze to widzi, buuu ha ha myślałem że nissanowcy to mądrzejsze chłopy ŚCIEMA, A WIĘKSZOŚC I TAK TWIERDZI ŻE LEPIEJ ŚWIĘCĄ ZWŁASZCZA TE H.I.D nadminie że parę lat temu jak jeszcze miałem mleko pod nosem to też kupiłem Blue vision, i widziałem jak lepiej świeci , na szczęście szybko padły (po około 1,5 roku) i włożyłem stare żarówki które świecą do dzisiaj już z 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 łooooooooo :galy: :galy: :galy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekS Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 To był Auto Świat, natomiast, dla ułatwienia :diabel2: : AutoBild Szukam po necie całej tabelki, ale wygrał drogi NightGuide 3in1 trochę więcej info, niż w artykule A tu żarówki +50% and the winner is Halfords ( :zdziw: ) i Phillips I jeszcze trochę A tu H7 Tak więc, kolego / koleżanko / Państwo @mdzalewscy nie należy bezkrytycznie ufać artykułom prasowym, bo to jak z "obiektywnymi" testami samochodów. Nie sugeruję, że to jakiś wałek, podrzucam tylko jako materiał porównawczy :mikolaj: (szczeg. ostatni link, gdzie Hella znalazła się poza klasyfik. I jeszcze H1 dla posiadaczy P11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 A ma ktoś z was PHILIPS H7 GT150 Power2Night ? Jestem ciekaw ile wytrzymują bo ja mam od niedawna i na razie jestem zadowolony. Koło roku powinny wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam, czy ktos z szanownych kolegow uzywa moze zarowek: Osram Night Breaker? Czy mozecie wypowiedziec sie na ich temat? Mam bardzo pozytywna opinie na temat zarowek Osram i bardzo ciekawie sie jak ten Night Breakery sie sprawuja. Osram twierdzi ze daja do 90% wiecej swiatla, podobno sa takie same jak najnowsze philipsy x-tream power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinimoD Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam, czy ktos z szanownych kolegow uzywa moze zarowek: Osram Night Breaker? Czy mozecie wypowiedziec sie na ich temat? Mam bardzo pozytywna opinie na temat zarowek Osram i bardzo ciekawie sie jak ten Night Breakery sie sprawuja. Osram twierdzi ze daja do 90% wiecej swiatla, podobno sa takie same jak najnowsze philipsy x-tream power Obrazek Tydzień temu je założyłem i różnica miedzy zwykłymi jest naprawdę duża i zadowalająca. Teraz widzę gdzie lampy świecą i jak przebiega granica światło cień. Zasięg jest większy i światło bielsze. Jeżeli staniemy przed samochodem i popatrzymy na zwykła i night breaker to takie porównanie jest miażdżące dla zwykłej żarówki pod względem ilości światła. Na osrama praktycznie nie da sie patrzeć. Osram Night Breaker po 5 miesiącach pi..nęło i zgasło obie naraz :fuckyou2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yupii Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 pumba napisał/a: A ma ktoś z was PHILIPS H7 GT150 Power2Night ? Jestem ciekaw ile wytrzymują bo ja mam od niedawna i na razie jestem zadowolony. Koło roku powinny wytrzymać. Witam. U mnie wytrzymały około 10 miesięcy (a dokładnie to jedna z nich, padła w zeszłym tygodniu). Zapewne druga przepali się niebawem. Witam, czy ktos z szanownych kolegow uzywa moze zarowek: Osram Night Breaker?Czy mozecie wypowiedziec sie na ich temat? Mam bardzo pozytywna opinie na temat zarowek Osram i bardzo ciekawie sie jak ten Night Breakery sie sprawuja. Ja skusiłem się na ten model, ( H7 w moim przypadku) zamówiłem i czekam na dostawę. Podzielę się spostrzeżeniami po założeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 po raz 4 z rzędu..zakupiłem Osram Cool Blue..testowalem roznież Bluevision oraz wczesniej narva bluerange czy jakos tak..osram rządzi...najlepsze swiatlo idealnie biale i naprwde ladna barwa. na angielskiej stronie ebay napisano,że jesli ktos che miec dobre swiatlo noca, dajace jednoczesnie efekt H.I.D..to osram jest najlepszy, ma w srodku chyba najwiecej xenonu z zarowek typu blue no i daje 20 % swiatla wiecej. z dlugich i krotkich jestem bardzo zadowolony. oczywiscie nigdy H4 nawet najlepsze nie drowonaja xenonom..ale Cool Blue ma chyba najbardziej zblizona do nich barwe...a wporownaniu do zwyklych zarowekk roznica jest przeogromna... jak dla mnie tylko Cb.. minus to trwalosc jakies 4-6 miesiecy, no ale za dobre swiatlo trzeba płacić, ja po nocy jezdze akurat duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yupii Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam. Tak jak obiecałem podzielę się teraz swoimi spostrzeżeniami co do żarówek H7 Osram Nightbreaker bo miałem okazję przetestować je w warunkach nocnych i w trasie. Philipsy GT150 świecą jednak lepiej, równomierniej oświetlają drogę, mają szerszy strumień, żywotność mają za to dość krótką bo u mnie wytrzymały ok. 10 miechów Teraz kilka słów o Osramach Mają wyraźniej silniejszy strumień ale dość wąski i mam takie odczucie że nie jest on tak długi jak przy Philipsach, ale za to kosztują prawie połowę, Osram teraz kosztowały mnie 64 zeta z przesyłką, a za Philips'y dałem 105 w lipcu 2007. Zobaczę jak długo poświecą te Osramy, ale chyba drugi raz ich nie kupię raczej wrócę do Philipsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Witam ja mam w mojej P10 żaróweczki H4 Philipsa X-treme i nie mozna o nich zlego slowa powiedzieć naprawde świecą świetnie tylko niestety żywotność i cena ale naprawde warto Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zalożyłem teraz komplecik H4 + W5W z zestawu PHILIPS BlueVision, ładne światło białe. Z tym, że miałem poprzednio OSRAMY SilverStar i poświeciły raptem 5 miechów Co innego warto zakupić o też takiej białej barwie jak owe BlueVision ? Zaznaczam, że cena 60 zł jak za komplet to już dużo jak dla mnie za komplet. Co o NightBreaker lub GT150 Power2Night która daje bielsze światło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sek@l Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 maniek, podobnie jak ty ma BlueVision H4 i w W5W (postojówki) i narazie jestem bardzo zadowolony podoba mi się kolor światła oraz zasięg oświetlania troszkę większy przy zwykłych pospolitych żarówkach. Koledzy mówili, że szybko sie przepalają te BlueVision co wasze opinie trochę to potwierdzają. Mam pytanko, kto używa i może coś napisać o OSRAM COOL BLUE?? wiem, że koszt tej żarówki to ok 48 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi