Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Porównanie Pathfindera z innymi samochodami

dzemik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No jak by dobrze w takie cygarko przywalił i z odpowiedniej strony to można by sie gwałtownie przemieścić w bok.

Dobrze , że do Patha takie butle nie wchodzą :P, po kolizji na pewno byłby SUVvvvvvv

GregMar napisał:
Będę musiał się rozejrzeć za jakąś arabską księżniczką która w posagu ma ze dwa czy cztery takie pola i dwie lekko używane rafinerie... :mikolaj:

Greg daj spokój księżniczkom, wygraj wybory! Obiecaj, że każdy dostanie Navarkę i będę na ciebie głosował! :D:D:D:D:D:D:D:D

Ramównie ma w polskiej sieci dealerskiej tylko plasitkowe caliberki :029:

Bombel napisał:
to jak Wam się widzi Murano

calkiem fajnie tylko czemu w polsce kosztuje dokladnie x2 to co w usa?

Murano jest super tylko moja opinia jak Crenscha - dlaczego taka cena.

Zdolności terenowe ma takie jak x-trail.

Gość kamela26
  dzemik napisał:
Murano jest super tylko moja opinia jak Crenscha - dlaczego taka cena.

mój kolega ma .....

Jak dla mnie to to jest typowo damskie autko..........

minus- wyposazenie występuje tylko w jednej wersji i ( np 3,5 V6) i ta wersja w porównaniu z pathem jest baaaaaaaaardzo uboga. - to nie jest złosliwa wypowiedz.

Bombel napisał:
Jakbyś mogła rozwinąć wypowiedź to byłbym wdzięczny.

chodzi pewnie o to ze facet w takim murano wyglada rownie mesko jak w mikrze :)) albo co gorsza w jarisie :)

Gość kamela26
  Bombel napisał:
Niewatpliwym minusem jest brak manuala ale tiptronic podobno skutecznie go zastepuje

nie interesowałam sie nigdy tak bardzo doładnie, ale np brak komputera: np info o spalaniu, nie zamykają sie lusterka, brak wbudowanego zestawu głośnomówiącego, z nawigacja też jest jakoś inaczej - takie pierdołki :) ale masz racje jezdzieć sie da :)

ps/ dowiem sie dokładnie czego tam jeszcze nie ma..........

mówie, typowo damskie: bo duży facet jakoś tak śmiesznie wygląda...............On w kazdym razie kiedy tylko moze to chce sie zamieniać :), poza tym Murano nie wygląda tak drapieznie jak Path...........Przy moim 167 np uwazam, ze widocznośc jest kiepska siedzi sie dosyc nisko i najpierw długo widze przednią maske a dopiero potem droge :) zeby poprawić sobie widoczność musze siedziec wyprostowana i blisko kierownicy .......mnie to męczy akurat... -

plus - komfort jazdy z tyłu :) nieporównywalnie lepszy jest w Murano niz w pathie... super wygodne siedzenia :) więcej miejsca na nogi, dobrze wyprofilowane oparcia- mozna je ustawiać pod dowolnym kątem to akurat minus Patha...

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 12:41 ]

crensch napisał:
chodzi pewnie o to ze facet w takim murano wyglada rownie mesko jak w mikrze

dokładnie to miałam na myśli.........:)

mam 190 i 100kg i na zasepczaka dostalem mikre...na szczescie opisana ze to wozek zastepczy..no ten kto narzeka ze w navarze jest za malo miejsca musial by widziec ile niejsca zostalo za mna w mikrze

Gość kamela26
  Bombel napisał:
EE to ja mam tylko 185 cm i 120 kg wagi

heheh znam ten problem, nie zostawiasz przypadkiem włosów na suficie w niektórych autach ? :)

ps/ w MURANO np przy włączaniu wstecznego nie przestawiają sie lusterka automatycznie pod innym kątem, w pathie sie ustawiają :)

Bombel napisał:
Kolejny nie potrzebny bajer, bo ja cofam przez ramie

bo ni masz ciezarowki - twardziele parkuja tylko na boczne :)

Bombel napisał:
P.S. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1694271

NIe chciałbym siedziec z tyłu

i tak lepsze fotele niz w nawarze kingcab

Gość kamela26
  Bombel napisał:
Kolejny nie potrzebny bajer, bo ja cofam przez ramie

hehe, jak wjeżdzam tyłem do garażu ( a garaż jest troche za mały) to sąsiad sie odwraca :)

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 13:15 ]

crensch napisał:
bo ni masz ciezarowki - twardziele parkuja tylko na boczne

no to jestem twardzielka:)

Bombel napisał:
Navara jechałem i wiem, że można przez ramie

no z 3 szybami??? (jak masz hardtopa) to raczej nic nie widac

w pacie tez se mozesz cofac jak cos jest wyzsze nic 1,5 metra...plaskacze nie do konca sa widoczne

Bombel napisał:
Jednak mowie o Murano ,które ma dodatkowo kamere cofania.

i dlatego wlasnie m.in. nie jest meski :)

btw. widze czesto ludzi ktory: a) przy cofaniu ogladaja sie przez lewe ramie B) przy zmianie pasa zamiast lampic sie w lusterka to rozgladaja sie do tylu ( w tym przez lewe ramie)

a kamerke mozna zapodac w pacie tylko na wstecznym czy w dowolnym momencie?

Na lusterka można cofać jak są dobrej wielkości.

Wielu producentów osobówek w któryms momencie zaczęło je zmniejszac do absurdalnych rozmiarów, żeby zminimalizować szum powietrza.

Jeździłem takim Mondeo z mini lusterkami, przy cofaniu na lustra niewiele było widać - psa bym przejechał :<

Bombel napisał:
Kamera sie załącza razem z wbiciem wstecznego, tak jak swiatlo wsteczne

no wiem ze tak jest w almerze ale ciekawe czy mozna wrzucic w czasie jazdy view z kamery

Bombel napisał:
B) przy zmianie pasa zamiast lampic sie w lusterka to rozgladaja sie do tylu ( w tym przez lewe ramie)

hmm...wg mnie to kwestia ustawienia lusterka - ustawiaja tak ze widac w lusterku pol samochodu / oraz tego ze producenci skapia na lusterka ze skosem

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 13:52 ]

w pacie,navarze czy hiluxie sa takie telewizory ze widac bardzo dobrze

hmm...zawsze jakos mialem takie panoramiczne..a w mikrze sie nie ogladalo moze dlatego ze nie mialem miejsca :)

Gość andy gordon
  crensch napisał:
no wiem ze tak jest w almerze ale ciekawe czy mozna wrzucic w (w pathu)czasie jazdy view z kamery
to pytanie do Kmeli,raczej.Ciekawy jestem.

crensch napisał:
bo ni masz ciezarowki - twardziele parkuja tylko na boczne :)

I oto chodzi. sztuka przez duże S. Podepnij przyczepę wtedy look przez ramię Ci nie pomoże.

Lusterka tez przestawiaja się w 300C, to jest wygoda jak centralny zamek. Lepsze lusterka przestawiane niz radio które Cię wita jak je włączasz.

Gość kamela26
  andy gordon napisał:
to pytanie do Kmeli,raczej.Ciekawy jestem.

przy wstecznym automatycznie załącza sie kamera i ustawiają sie lusterka.

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 20:32 ]

MBL napisał:
radio które Cię wita jak je włączasz.

:| tego nie mam ..... ale otwieram samochód bez klucza :)

Gość Ryży Koń

Murano to samochód dla alfonsów albo dla handlarzy narkotyków na dorobku :D To się nazywa kreowanie potrzeb. Samochód niby duży a bagażnika nie ma. Porażka. trochę jak Kaszkaj :D i Note albo Renault Scenic. Siedzi znudzony stylista i pazernym księgowym i niewyżytym specem od marketingu i kombinują jaki tu ludziom kit wcisnąć i co im sprzedać badziewnego.

Kamery? Szmery bajery? Loknijcie w necie na Toyotę LC 70 to jest samochód dla faceta. A nie Murano...no chyba że dla takiego co goli nogi :D:D:D