Gość Kondziu_L Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Znalazłem w necie takie coś: http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?products_id=5479 co o tym sądzicie?? Kółka do SR20DET, czy orientujecie się czy podeszły by one do SR20DE?? Sprzedają 2 w komplecie tylko się zastanawiam czy kółko na wałek ssący różni się czymś od tego na wydechowym?? Jeżeli są takie same można wziąć z kimś na "spółkę" tylko czy cena adekwatna do jakości i uzyskanego efektu. Czy może lepiej zmodzić seryjne kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 identyczne są oba i do wszystkich SR20 takie same czy to turbo czy wolnossak czy 1,6 czy 1,8 z rynku JDM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p'xxl Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) A jak z jakością tych, które przedstawił kolega Kondziu_L w linku? Poza tym Kolego Kondziu_L jeżeli jesteś zainteresowany wzięciem kółek "na spółkę" to info na priw. Tylko które kółko się wstawiało regulowane od ssącego czy wydechowego? Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.driftshop.pl/shop/index.php?384,regulowane-kolko-rozrzadu-sr20det Źródło pewniejsze ponieważ części używane do sportu. Poza tym działa tam kolega. Jak przyjdzie kolektor wydechowy trzeba będzie policzyc pozostałą $. Edytowane 15 Lutego 2010 przez p'xxl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondziu_L Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Kółko zakłada się na wałek ssący. Pogrzebałem wczoraj trochę wieczorem i tych kółek nie da się chyba bez przeróbek zamocować na wałkach do SR20DE. Inny jest sposób mocowania. Wałek w SR20DET ma bolec i to pasuje do tych kółek http://moto.allegro.pl/item901913909_hks_walki_rozrzadu_nissan_200sx_s14_sr20det.html natomiast kółka w SR20DE mają mocowanie na fasolkę http://moto.allegro.pl/item917898167_rozrzad_kpl_nissan_primera_2_0_p10_p11.html jeżeli trzeba by to przerabiać to wydaje mi się że lepiej przerobić seryjne kółko. No chyba że wszystko pokręciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p'xxl Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Tu musi się wypowiedzieć ktoś, kto dużo częściej zagląda w roznegliżowany silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondziu_L Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Kółko zakłada się na wałek ssący. Pogrzebałem wczoraj trochę wieczorem i tych kółek nie da się chyba bez przeróbek zamocować na wałkach do SR20DE. Inny jest sposób mocowania. Wałek w SR20DET ma bolec i to pasuje do tych kółek http://moto.allegro.pl/item901913909_hks_walki_rozrzadu_nissan_200sx_s14_sr20det.html natomiast kółka w SR20DE mają mocowanie na fasolkę http://moto.allegro.pl/item917898167_rozrzad_kpl_nissan_primera_2_0_p10_p11.html jeżeli trzeba by to przerabiać to wydaje mi się że lepiej przerobić seryjne kółko. No chyba że wszystko pokręciłem Czy ktoś orientuje się w temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Porshe Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Mam pytanie mam nissan primere z silnikiem SR20DI i chcialbym go przerobic na SR20DE czy sa jakies szanse a jak sa to co bym musial zrobic. Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Porshe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilek Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 a ja mam pytanie co do komputera almera N15 gti ma 143 a ponoć primera gt P11 miala 150 koni spowodowane tylko komputerem streującym czy samam podmianka spowoduje wzrost mocy w mojej almie ? i co z systemem NATS czy on jest w tym komputrze tez schowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Po zmianie ECU bedziesz musiał zakondować IMMO u magików którzy dorabiają klucze samochodowe... Ps. wymiana ECU już jest udowodnione że absolutnie nic nie daje, w Primerach ekstra moc bierze się z długości wydechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Hej. Proszę Was o radę- niedawno kupiłem przewody Magnecor'a do mojej Almery GTi. Jednak przed ich montażem chciałbym również wymienić świece. I tu mam zagwozdkę. Jakie świece będą najlepiej pasowały do SR20DEH i pod te przewody? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 do katowania najlepsze BKR7EY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Do katowania:shifty:. Spoko, a jakaś konkretna firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 NGK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 nie zakładaj NGK ta firma sie zepsuła proponuję Championa jeszcze mi się nie zdarzyło aby miały jakiś defekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapol Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 koledzy a w jakiej cenie sa takie wałki z primery gt ? zmieniac tylko ssacy czy oba? zmienial ktoś w warsztacie i ile to mniej wiecej kosztuje >?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Tylko ssący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 jak coś to mam do sprzedania wałki Cat Cams typowo sportowe nie zadne gt info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 pod slizg czy rolke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 rolkę bo przecież widzę że kolega ma w opisie p11 dlatego proponowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 może klienta ci na nie znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oja_ojaaa Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam, cały temat praktycznie o primerkach i sunny, a jak to się ma do almery czyli sr20deh o ile pamiętam, co tam najlepiej przerabiać poprawiać itd?? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) no własnie mam wałki rozrządu razem ze spręzynkami do takiego silnika jak bys chciał to pisz PW. generalnie w głowicy silnika jest najwiekszy potencjał i tu należy szukać osiagów. Edytowane 26 Października 2013 przez CZAJNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oja_ojaaa Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 no własnie mam wałki rozrządu razem ze spręzynkami do takiego silnika jak bys chciał to pisz PW. generalnie w głowicy silnika jest najwiekszy potencjał i tu należy szukać osiagów. a co np. z wydechem, ten kolektor ori jest ok? czy zastąpić go jakimś innym od innej odmiany sr20? dalej za kolektorem może iść prosta rura tylko z końcową puszką przelotową czy jeszcze jakieś tłumiki po drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 generalnie wszyscy proponują ssac-a. możesz tez zastąpic takim rurowym z p10gt lub n14 gti. ja robiłem sobie sam kolektor z nierdzewki ale 4-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi