Gość coyot Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 A co sądzisz o simocie tez mam simote i jest ok ... jak narazie zadnych problemow :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RRadek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Znów mam pytanie znacie może kogoś kto zamontował taki wynalazek w swoim aucie http://www.jedrasik.com/pokaz_produkt.php?idprod=662 też mam lpg ale nie wiem czy taki metalowy filterek wogóle zdaje egzamin w kwestii filtrowania :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 pewno jeszcze gorzej filtruje niż zwykłą bawełniana simota która sama z siebie ma bardzo mizerne właściwości filtrujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RRadek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 No dobra dzięki chyba jednak najlepiej będzie wydać troche więcej i kupić K&N i będzie najlepiej bo na te inne wynalazki to już nie jestem przekonany. miałem ostatnio jakiś z allegro za 65 zł allegro i chciałEM zobaczyć jak to chodzi na gazie ale był taki gówniany ze po 2000 sie w nim dziury porobiły. więc poszedł na śmietnik. teraz myślę nad czymś normalnym. narazie znów seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Może słabo czytałem ale robił ktoś jakiś profi dolocik do GA16DS? Chodzi mi o to, że nie wiem co zrobić z tymi podciśnieniami. Na stronce 100NX SQUADu wycztałem, że wystarczy je zatkać śrubką i będzie OK. Coobcio wiem, że Ty coś kombinowałeś w Twoim Dupowozie ale masz też gaz a ja go nie mam i nie chcę mieć. Więc jak ktoś robił takie coś w DS'ce to niech opisze co i jak zrobić. Ja myślałem o jakiejś rurce zakończonej stożkiem K&N i dolotem z nadkola ale męczy mnie kwestia tych podciśnień i wszystkich pierdół w puszce filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wreszcie odwiedziłem maćka i wydobyłem moje wypociny z jego komputera (P10 2.0 SR20De), tak więc przedstawiam wam porównanie CAI VS. krótki dolot tzn. stożek w za akumulatorem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 ja mam blosa i i wypierdo... caly dolot seryjny od gaznika w gore, poszly wkosmos ukl recer spalin, ukl pochla par paliwa, ze 3 wezyki dolaczone do filtra, zawor od egr i zawor od czystego powietrza, odma poszla wezami pod auto , i pare metrow wezykow podcisnienia jak zostaly jakies diwajsy z kolektora czy gaznika typu ze tam wchodzil wezyk zasplepione zostaly i nie ma problemu z gazem ani z benzyna - wszystko smiga OK, jesli nie chcesz miec gazu i masz zamiar tym dlugo jezdzic to bym kuipl komplet wtryski wiazki kolektor pompa paliwa komp i co tam potrzebne i zalozyl wtrysk zamiast zasil gaznikowego- gdzies na szrocie moze by niedrogo kupil pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 takie szybkie pytanie... jaka srednice ma przeplywka w almerze n15 ga14de ?? bo musze kupic kolanko i nie wiem jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 po zewnątrz od góry 70mm (dobrze pasuje JACKY 67,5mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whispers Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Przepraszam ze tu pisze, ale moze ktos kto ma stozek nie potrzebuje juz puszki pod filtr ktora by pasowala do P10? Chetnie odkupie (oczywiscie po rozsadnej cenie ) Ewentualnie doradzcie jaki stozek kupic bo sie kompletnie na tym nie znam a nie chce wydac duzo kasy. Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Zapraszam na pierwszą stronę wątku, dodalem wykres porownujący krótki dolot i CAI u lukasa oraz fotki ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saint Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Co myslicie o takiej rurce od stozka? http://www.allegro.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 na pewno jest lepsza o rury pcv i można ją wygiąć pod różnym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 zwykly wyciag kominowy. idziesz do byle marketu budowlanego i kupujesz. ciekawy jestem jak sie stozek na tym trzyma. pewnie jakas wewnatrz jest obrecz bo by stozek sie tego nie trzymal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 na pewno jest lepsza o rury pcv i można ją wygiąć pod różnymkątem. mało trwała taka rura patrz i nieruszaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 mało trwała taka rura patrz i nieruszaj a co bys chcial z nia robic?? kladziesz raz mocojesz i nie ruszasz.... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 no niby tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 ale to ciagle pracuje poza tym jest ciagle nadmuch wiec po co bawic sie w polsrodki i placic za cos dwa razy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 chciałbym tylko zobaczyć jak to pieruństwo sie samo zaciska od podciśnienia przy dodawaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Przecież to zwykła rura wentylacyjna. Cena też jest ciekawa. W sklepie z materiałami do wykończenia wnętrz kupisz taką za ok.10-12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 hehhee ale power rura jaca2006 dlaczego pcv gorsza ta byla by dobra ale do doprowadzenia powietrza do stozka bo nie jest plaska tylko harmonijka i wszelkie zanieczyszczenia i woda moga sie zatrzymywac, pozatym mysle ze od podcisnienia wlasnie ja pisze Snafu moze sie zagniatac, heh pozatym jak bonzo zauwazyl polozyc i nie ruszac, przeciez tam caly czas drgania nastepuja w koncu moze sie gdzies aluminium uksyc oraz przedziurawic to latwo i juz bedzie ssal lewe powietrze nie przefiltorowane na dodatek no i bedzie powietrze dostawac cholernych zawirowan wg mnie rozwiazanie beznadziejne jedynie jako doprowadzenie powietrza do stozka np spod zderzaka pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 jak sam napisałeś ta rura jest z aluminium a nie z papieru i takie drgania na pewno wytrzyma no chyba że będzie trzęsienie ziemi ,a ma tą zaletę ze jest plastyczna i jak chcesz to ma 70cm długości a jak potrzebujesz to rozciągasz i masz 1metr i nie trzeba żadnych kolanek bo wygina się pod różnym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 mimo wszystko nie trafia do mnie jakos takie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Moim zdaniem troche lipnie pod względem wizualnym, ja nie chciałbym otworzyć przed kims maski i pokazać mu rure od junkersa... jest wiele innych fajnych rur które są dostępne na allegro,ladne polerowane z ładnymi kolankami w róznym kolorze ( widzialem czerwone i niebieskie ). Ja wypowiadam się tylko pod względem estetycznym i wizualnym bo nie wiem jak to by sie spisywało pod względem technicznym. Sam przymierzam sie do założenia na okres wakacyjny stożka i tez szukałem rur do montarzu. Szkoda że np www.Mtuning.pl nie ma gotowego zestawu dolotu tak jak ma no do Maximy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ja kupilem kolanko i elastyczny lacznik w norauto i kawalek rury aluminiowej w sklepie z zelastwem. do tego stozek w ja-auto tuning div. w sumie 80 za dolot i stozek k&n 135zl. dziala, jest pancerny a jak ktos chce to moze ladnie spolerowac rurke alu i bedzie jak laleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi