qwasar Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zrobiłem autodiagnostykę i wyszedł kod 55. Jutro wymienię regulator ciśnienia paliwa i zobaczę efekt. Jak to nie pomoże, to zostanie wymiana pompy. Nawet nie chcę myśleć, jeśli i to nie przyniesie efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Prościej to wepnij się trujnikiem miedzy filt paliwa a listwe wtryskową i podłącz do tego manometr wyskalwoany do 6barów i zobacz jakie masz ciśnienie wachy. na wolnych powinno być ok 2 bary a po dodawaniu gazu wskakiwać na 2,5 - to są wartości wynikające z mojej autiopsji, katalogowo powinno być 2,5 oraz 3 no ale takiego zdrowego przypadku jeszcze nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 u mnie bylo ponad 3 bary przy ostrej przegazowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 ZGROWO !! Ps. nie ma co przygazowywać, wystarczy zdjąc przewodzik podciśnienowy od regulatora paliwa i powinno być 3 bary na sprawnej pompie i regulatorze oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Dzięki za podsunięcie pomysłu. Teraz spróbuję znaleźć warsztat, który bedzie miał pojęcie o czym mowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Rozmawiałem wczoraj z zaprzyjaźnionym gazownikiem. Podsunął mi pomysł, że wtryskiwacz może być zanieczyszczony z racji dużego przebiegu na gazie. Wyczyszczę go i zobaczę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Wtryskiwacze czyści się ultra dzwiękami... ciekawe ile taka przyjemność kosztuje, na allegro był gość co się ogłąszał - 240zł za 4 szt. Ale nie mam na niego namairów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 U mnie jest jednopunkt, wystarczy go dobrze wypłukać w nafcie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 dobra dobra każdy wtryskiwacz jest tak samo zbudowany sama nafta na nic tu zdatna. nafta i ultradzwięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mam pytanie,czy stosowanie wkładek typu KN z bawełny nasączonej olejem coś daje?W gazetach twierdzą że tak,ale wolałbym się upewnić czy to działa w praktyce,zanim wydam 220zeta Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mam pytanie,czy stosowanie wkładek typu KN z bawełny nasączonej olejem coś daje?W gazetach twierdzą że tak,ale wolałbym się upewnić czy to działa w praktyce,zanim wydam 220zetaDzięki Ja mam taka wkladke, kupilem wkladke bo z filtrem stozkowym byly problemy z montazem, Co do wkladki da ci duzo ale gdy zrobisz CAI, bez niego bedzie raczej nie wyczuwalna roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 jak coś ja mam myjkę ultradźwiękową.......... ale do udrażniania głowic w drukarkach.............. ale może by się nadało.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mam nadzieję, że w najbliższą sobotę załatwię sobie garaż i rozbiorę cały układ zasilania. Pomysł z myjką do drukarek może być przydatny. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Mam pytanie,czy stosowanie wkładek typu KN z bawełny nasączonej olejem coś daje?W gazetach twierdzą że tak,ale wolałbym się upewnić czy to działa w praktyce,zanim wydam 220zetaDzięki Ja mam taka wkladke, kupilem wkladke bo z filtrem stozkowym byly problemy z montazem, Co do wkladki da ci duzo ale gdy zrobisz CAI, bez niego bedzie raczej nie wyczuwalna roznica Tez sie zastanawialem nad zakupem takiej wkladki - no i wlasnie jak to jest z nimi?, na forum znalazlem ze taka wladka na seryjnym dolocie jeszcze zmniejsza moc : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6127 wynika z tego ze bez przerobek dolotu nie ma co sie pchac w te rzeczy a i przerobic trzeba wiedziec jak zeby bylo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja nowa wkladke H&N montowalem razem z instalacja CAI, wiec jak jest na samej wkladce nie wiem. Ale wiem jedno ze komplet wkladka+ zimny dolot CAI daje odczuwalne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 ja nowa wkladke H&N montowalem razem z instalacja CAI, wiec jak jest na samej wkladce nie wiem. Ale wiem jedno ze komplet wkladka+ zimny dolot CAI daje odczuwalne efekty Jaka dales srednice rury dolotowej? Myslalem o wstawieniu u mnie ze srednica 75mm, tylko czy to nie za duzo na sunny 1.4 ? Oryginalny dolot ma zdaje sie kolo 55mm. Moglby ktos cos podpowiedziec? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nada się... Z tego Co pamietam Bort Stosował aluminową 80mm i miał całkiem przyjemne przyrosty mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 zastanawia mnie czy jest mozliwosc przerobki mojego N14 gaznik z lpg na ukl ze stozkiem hm filtr seryjnie znajduje sie nad silnikiem mam kolesia ktory by zrobil wiekszosc z kwasowki a filtr stozkowy planowalem umiescic obok akumulatora pytanko mam wiec jak to bedzie dzialalo bo jest troche przerobek jednak nie tylko podczepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jest taka mozliwośc a jak to będzie działało to nei wiadomo nikt nie mial takiej konfiguracji i nie sprawdzał tego na hamowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 bez filtra seria troche inaczej niz Coobcio,bez ciecia,ale dorobione polaczenie+podtrzymanie ktorego nie widac chodzi lepiej,kop jest niezly,moze tez dlatego ze filtr seria wygladal jak z d*py i byl brudny.a jaki dzwiek nfs po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 No jak jeszcze dołożysz wałki, to objedziesz turbo Coobcia :wink: (Kuba, to żart oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 no to sie podpytam przy okazji, jak to zamocoawales ze filtr sie trzyma w powietrzu, bo u mnie lezy oparty o reduktor z gazu. a jak bedzie z walkami to sie okaze za pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 filtr sie trzyma i sie nie rusza.no jak Coobcio ma teraz kupe to zobaczymy jak to pojedzie na swiatkowych walkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Nie wygląda to moze za estetycznie ale napewno dziala poprawnie, jeszcze jakby to nieco wydluzyć tak żeby wchodzilo w nadkole i z tamtą zasysalo zimne poweitrze to juz wogle bajka by była. NO Dzień wymiany walków w tą sobote co chłopaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 bedzie cieplej to zrobie dolot z nadkola.no dziala dziala.mam nadzieje ze dojda do jutra walki.pochwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi