Gość tyniek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 :zdziw: Aż tyle??? Toż to grzech!!! Dlaczego tak męczy biedną ciężarówkę? Dbajcie o nią! Potem pretensje,że krzyżak szwankuje, coś stuka. Jak ma dobrze chodzi, jak zero szacunku. Autko ma swoją wytrzymałość i cierpliwość, a wy je tak zarzynacie!!! Do osiągów służą inne, a te, to wózki-ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 :zdziw: Aż tyle??? Toż to grzech!!! Dlaczego tak męczy biedną ciężarówkę? Dbajcie o nią! Potem pretensje,że krzyżak szwankuje, coś stuka. Jak ma dobrze chodzi, jak zero szacunku. Autko ma swoją wytrzymałość i cierpliwość, a wy je tak zarzynacie!!! Do osiągów służą inne, a te, to wózki-ciężarówki. Kolega w ASO pracuje, bo ton ten sam? Najlepiej wstawić do garażu i nie wyjeżdżać, bo potem będą pretensje że w ogóle coś się zepsuło. A już na pewno nie w deszczu, bo przecież szkoda. Lepiej na rower i pelerynka Więcej nie napiszę, broni cię twój komentarz w profilu "nie bić, jestem nowy". Daj se na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaILosZ Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Navara ma jeździć, wozić,ale w taki sposób jak kto lubi. Jeżdżę różnie, szybko, wolno, załadowany, pusty, po asfalcie i w terenie. Po to właśnie ją wybrałem. Jak bym miał ją traktować tak jak nasz drogi Kolega Tyniek, to bym ją zapakował do pudełka i postawił na półkę w pokju dla ozdoby:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie czepiajcie się kolegi, ja także uważam że navarą 200 to za szybko, a powód jest prosty... Zero szacunku dla innych? mniejszych? troche to niesprawiedliwe, ciężarówki powinny mieć ograniczenie do 150 i koniec. Toż to zakrawa na rozbój, jadąc 200 km/h takim czołgiem. Wyobraźcie sobie (tira) lecącego 200, przecież nie o to chodzi żeby siać postrach na ulicy. Jeżdżę różnie, szybko, wolno, załadowany, pusty, po asfalcie i w terenie. Po to właśnie ją wybrałem. Twój wybór, tak samo wyborem innego może być wstawienie go do szklanego garażu, więc czepianie się kolegi tyńka, jest bezpodstawne. Dodatkowo mogę powiedzieć że temat prędkości maksymalnej, a nawet przechwalanie się prędkościami z dwójką z przodu woła o pomstę do nieba. SOrry jak kogoś urażam tym co napisałem, ale często walczę z wariatami, którzy przesadzają z prędkością koło bloku, kilku dorwałem i przepraszali, a nawet któryś w odwecie mi jajkami okno obrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaILosZ Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 1.Tyniek pierwszy zaczął się czepiać. 2. jaki temat takie posty. 3. autostrda niemiecka nie ma ograniczeń, więc nawet rakietą można. 4. JA się nie chwalę,tylko dzielę się moimi doświadczeniami dotyczącymi prędkości maksymalnej naszych kochanych Navarek. Każdy powinien znać możliwości swojego auta. 5. Pozdrawiam Ciebie biernik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taransan Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 czesc, jestem zaskoczony tak zywa dyskusja na temat predkosci maksymalnych naszych navar. widac temat wzbudza wielkie emocje pickup to pickup i jezeli ktos chce nim bic rekordy predkosci to niestety nic sie nie poradzi. jednak poruszanie sie po drogach publicznych ponad dwutonowym autem z predkosciami w okolicach 200 km/h, to juz nie jest tylko problem pedzacego szalenca ale nas wszystkich. modle sie aby moja trasa nie skrzyzowala sie nigdy z taka navara lub innym pickupem. i nikogo nie tlumaczy tutaj chec poznania mozliwosci "naszych navarek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie czepiajcie się Tyńka. Czytajcie między wierszami - dziwne, że nikt nie zauważył iż jego wypowiedź jest w lekko ironicznym tonie. Gdzieś kiedyś widziałem przybliżony wzór (ważny jest przecież współczynnik oporu powietrza) na prędkość maksymalną samochodu w zależności od masy pojazdu i mocy silnika, i wynikało z niego że Navka nie za bardzo da radę pociągnąć 200km/h. Navarka pociągnie 200 tylko wtedy jak będzie spadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 . autostrda niemiecka nie ma ograniczeń, więc nawet rakietą można. To nie jest zupełnie tak jak piszesz, jest tylko kilka odcinków bez ograniczeń, na więskszości jest ograniczenie 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Prawda leży jak zwykle po środku. Fajnie że ktoś sprawdził ile wyciąga na prawdę nasza Navka. V max około 200 km/h. Uważam że nie ma sensu dalej rozmawiać na ten temat i się kłucić. Jazda każdym samochodem z taką prędkością jest niebezpieczna. Navka trochę cięższa, większą i co za tym idzie podatna na boczny wiatr. Na autostradzie niemieckiej w większości miejscach nie ma ograniczenia prędkości, zeleca jedynie się jazdę z v=130 km/h. Ja bym bardziej skłaniał do poruszenia tematu, kto ciągnął większą przyczepę (np. kempingową), bo w naszym przypadku to nie PS a Nm są ważniejsze:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 [ Dodano: Sob 04 Lip, 2009 11:17 ] kto ciągnął większą przyczepę a 4 tonowy wózek widłowy wyciagany z trwnika moze byc ?? zakopał sie musiałem pociagnac ... do dzis załuje ze to zrobiłem to auto ani do predkosci ani przyczepy ani w teren .. to auto dla zony jedynie sie nadaje i to takiej co jezdzi 80 bo szybciej podzespoły niedaja rady .... dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Bus (laweta) + laweta + 2 sedany na tym. Hol okolo 1 km. Nic się nie stało, auto żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 [ Dodano: Sob 04 Lip, 2009 11:17 ]kto ciągnął większą przyczepę a 4 tonowy wózek widłowy wyciagany z trwnika moze byc ?? zakopał sie musiałem pociagnac ... do dzis załuje ze to zrobiłem to auto ani do predkosci ani przyczepy ani w teren .. to auto dla zony jedynie sie nadaje i to takiej co jezdzi 80 bo szybciej podzespoły niedaja rady .... Co się stało z navarką ? Ja swój wózek wyciągałem z podobnych opresji już kilka razy. Zawsze bezproblemowo i bez skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Co się stało z navarką ? Ja swój wózek wyciągałem z podobnych opresji już kilka razy. Zawsze bezproblemowo i bez skutków ubocznych. Pewnie coś ze sprzęgłem Ale to trzeba wiedzieć jak ciągnąć, żeby wyciągnąć i nie zrobić kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Co się stało z navarką ? docelowo zmielił sie tylni most :(nie konkretnie po tej akcji ale ide o zakład ze tego typu akcje wpływaja koszta okrutne niestety jak pisałem wczesniej ani do predkosci ani jako wół roboczy ... Ale to trzeba wiedzieć jak ciągnąć, żeby wyciągnąć i nie zrobić kuku wierze ze ty bys wiedział w przeciwienstwie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Co Wy wiecie o prędkości .... W niedzielę zarejestrowana prędkość w Protracku to 311 km/h ... i to bez samochodu Ps. Niektórym proponuję dorosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 W niedzielę zarejestrowana prędkość w Protracku to 311 km/h ... i to bez samochodu Ja wielokrotnie przekraczałem 200 bez samochodu, więc wiem co nie co o prędkości :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja wielokrotnie przekraczałem 200 bez samochodu Miałem na myśli ... bez pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Miałem na myśli ... bez pojazdu Ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja również :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 A najlepsze w tym jest to, że nie ma się tam co zepsuć. No eeeeee... chyba, że hamulec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość archi Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Moja navarka leciala 205 km/h - kiedys - teraz mam problem z moca, jezdze po serwisach i sie wkurzam, na dzien dzisiejszy 180 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Moja navarka leciala 205 km/h - kiedys - teraz mam problem z moca, jezdze po serwisach i sie wkurzam, na dzien dzisiejszy 180 max. A może masz problem z mocą, bo poleciałeś 205km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unknown? Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 A jakimi navarami jezdzicie? Automatami czy manualami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaILosZ Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Automatem,ale sam fakt posiadania automatu powoduje większe spalanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 automat jest to to co powinno być w każdym autku... a na spalanie nie ma co patrzeć, stać na autko stać i na spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi