Gość patriot Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 to jest taśma dekarska, tytan bordowa 30cm x 10m kosztuje 107zł w Liroy dzieki, a nie ma krotszych, bo 10 metrow na dlugosc chyba nie zuzyje :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Cholera, gdzie mozna kupic te maty :?: Obszedlem wczoraj cala Castorame i nie maja takich, o ktorych pisze W castoramie są firmy SOUDABAND, to jest dokładnie to samo tylko inna marka, sam testowałem dzieki, a nie ma krotszych, bo 10 metrow na dlugosc chyba nie zuzyje mi na micre poszło 7 metrów a resztę co została dokleiłem na podwójną warstwę w miejscach otworów;) Raczej będziesz potrzebował 30x10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 10 metrow na dlugosc chyba nie zuzyje to nie jest za dużo, jak zaczniesz robić to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Polecam wszystkim wygluszenie drzwi, po prostu rewelacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 mi poszło w 3 drzwiowej N15 łącznie na dwoje drzwi 20 mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A możecie poradzić, czym i jak najlepiej wyczyścić wnętrze drzwi ? Nosze się z zamiarem wygłuszenia drzwi, ale po 20 latach troche brudu się zebrało. Próbowałem zwykłej wody i szmatki, ale ciężko to idzie :zly: I co lepiej przykleić potem ? Maty APP miękkie - (to tylko przykład) http://allegro.pl/item296441751_app_maty_w...szawa_fvat.html czy właśnie maty dekarskie tytan, czy jakieś inne z marketów budowlanych ? [ Dodano: Pią 18 Sty, 2008 17:37 ] I jak ma się to przy dłuższym użytkowaniu - ma to jakiś zły wpływ na blachy ? Przyśpieszy to korozje czy wręcz przeciwnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A możecie poradzić, czym i jak najlepiej wyczyścić wnętrze drzwi ? benzyna ekstrakcyjna I co lepiej przykleić potem ? maty sa drozsze a efekt praktycznie ten sam I jak ma się to przy dłuższym użytkowaniu te maty to sama smola moga sie jedynie odklejac jak zle przykleisz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A możecie poradzić, czym i jak najlepiej wyczyścić wnętrze drzwi ? Nosze się z zamiarem wygłuszenia drzwi, ale po 20 latach troche brudu się zebrało. Próbowałem zwykłej wody i szmatki, ale ciężko to idzie :zly: I co lepiej przykleić potem ? Maty APP miękkie - (to tylko przykład) http://allegro.pl/item296441751_app_maty_w...szawa_fvat.html czy właśnie maty dekarskie tytan, czy jakieś inne z marketów budowlanych ? [ Dodano: Pią 18 Sty, 2008 17:37 ] I jak ma się to przy dłuższym użytkowaniu - ma to jakiś zły wpływ na blachy ? Przyśpieszy to korozje czy wręcz przeciwnie ? Tak jak wczesniej pisalem, ja mam maty dekarskie Tytan i jestem naprawde zadowolony. Wydaje mi sie, ze jak dobrze wyczyscisz benzyna ekstrakcyjna, to smola to zabezpieczy przed rdza. Z drugiej strony maty jest folia aluminiowa, po ktorej woda splywa do kanalikow odplywowych w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 ja mam troszkę inne pytanie dotyczące mat ... czym je najlepiej usunąć? bo mam malutki problem ... w zeszłym roku wygłuszyłem drzwi a jakies 3 miesiące później padł mi mechanizm podnoszenia szyb i chciałbym go wymienic/naprawić?! ... i niestety muszę ściągnąć maty z jednych drzwi ... ma ktoś jakiś pomysł jak to zerwać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 ma ktoś jakiś pomysł jak to zerwać?! Jedyne co mi przychodzi na myśl to podgrzanie suszarką/ostrożniej opalarką i odrywanie na ciepło, a resztki benzyną ekstrakcyjną/jakiś rozpuszczalnik. Wydaje mi sie, ze jak dobrze wyczyscisz benzyna ekstrakcyjna Odtłuścić przed przyklejeniem - z tym problemu nie ma, ale jak łatwiej wyczyścić brud/błoto które przez 20lat naleciało do środka. Niechciałbym używać myjki wysokociśnieniowej jak mam elektryke w drzwiach :/ Chyba trzeba będzie poświęcić z 2-3godziny na samo czyszczenie 1 drzwi :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 U mnie nie było dużo brudu ale powinieneś poradzić sobie ze szpachelką i mokrą szmatą - troche roboty i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 coyot napisał/a: ma ktoś jakiś pomysł jak to zerwać?! Jedyne co mi przychodzi na myśl to podgrzanie suszarką/ostrożniej opalarką Ja swoją jedną matę oderwałem podgrzewając ją opalarką i ładnie się wykruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domin Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Wczoraj zakupiłem taką matę jak widać na zdjęciach DJSzmer'a - Mata dekarska z alu TYTAN (bordo). Kupiłem 4 rolki 10cm x10m (stwierdziłem że węższą latwiej będzie się wykładało) ale dopiero później pomślałem że chyba ciut za dużo . Czy lepiej wykleić kilkoma warstwami przednie drzwi (3-4) warstwy, czy może położyć 2 warstwy na przednie drzwi i tym co zostanie obkleić też tylne żeby lepiej wygłuszyć auto? Czy konieczne jest podgrzewanie tej maty po położeniu, bo wczoraj uciąłem kawałek na próbę, i przykleiłem do imadła (akurat było pod ręką). Mata bardzo ładnie się ułożyła bez podgrzewania i ciężko było ją odkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Domin, ja podgrzewalem przed polozeniem, zeby latwiej bylo ja "modelowac". Masz z tylu glosniki :?: Jesli tak, to tez obklej. Poza tym zewnetrzna strona drzwi ma byc dokladnie obklejona, zeby bylo szczelnie, bo chyba o to w tych matach chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Czy konieczne jest podgrzewanie tej maty nie, ta taśma jest dość miękka i dobrze się układa pamiętaj odtłuścić powierzchnie czy może położyć 2 warstwy wystarczy, na otworach możesz dać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Inni mi pomogli więc i ja się podzielę swoim wykonaniem. Może nie jest najlepsze, ale jak widziałem wykonanie niby profesjonalnych zakładów CA to moje jest naprawdę OK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marsdorf Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 sam się chyba zabiorę za wygłuszenie swojej primerki,bo jak narazie to gra jak gra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 A jaką rolę pełni fabryczna folia, posłużę się zdjęciem kolegi ABT Rozbierałem drzwi i przy składaniu nie przykleiłem ponownie tej folii, czemu ona służy :?: Dopiero po założeniu nowego radia i nowych głośników widzę, że bez wygłuszenia przynajmniej przednich drzwi nie obejdzie się. Jedynie cały czas rozważam czy mata APP czy folia dekarska lepsza :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Fer, pewnie po to, zeby Ci tapicerki od wewnatrz nie zalalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dann Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Czytając wasze wszystkie wypowiedzi w tym temacie troszkę się pogubiłem. Jedni z Was stosuje Maty Bitumiczne inni Maty dekarskie. W ten weekend mam zamiar zabrać sie za montaż głośników i wytłumienie. I nadal nie wiem co zastosować czy maty z allegro czy z castoramy :zly: Jeśli maty z allegro to ile powinienem kopić na parę przednich drzwi w N16 5D, a ile maty dekarskiej :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 dann, maty dekarskiej to min. 20 metrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dann Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 DJSzmer, Ogromne dzięki. zakupiłem już taśmę dekarską 10mx30cm, dziś będę montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 jedyne czego można by było sie czepiać to za małe kawałki "czepiać" się można, nawet wskazane Za małe kawałki tzn chodzi ci o powierzchnię samej maty ? Bo to co na zdjęciach i to co teraz trochę się różni, brakujące miejsca uzupełniłem taśmą dekarską widoczną gdzieniegdzie na moich zdjęciach. Generalnie z samego basu i jego głębi jestem zadowolony efekt który mnie mile zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ja przyznam ze fuszerke z wygluszeniem mala zrobilem..ale co czlowiek poradzi jak robil ez piwa, w mrozie i w ciemnosciach juz cieplo wiec bedzie czas na poprawki, jak cos tasmy zostanie to polke wygluszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 [ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 22:10 ]maniek, ta taśmę to chyba nie TYTAN użyłeś, wygląda mi na Soudal czy coś podobne Nie pamiętam, być może był to Soudal, ale jeśli chodzi o samo wytłumienie to nie powinno mieć to znaczenia czy Soudal Czy Tytan, mają zbliżone parametry jesli chodzi o skład i właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi