LeXaN Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 tak to jest znak ale nie kończącego sie kata ale luźnej osłony wydechu jak sie kat kończy to tracisz moc i śmierdzi zgniłymi jajkami z wydechu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 jak sie kat kończy to tracisz moc i śmierdzi zgniłymi jajkami z wydechu Wink a jak tylko ten drugi objaw, tzn. że ten pierwszy nastąpi lada chwila :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 co do zywotnosci to wiekszosc tlumikarzy mowi tosamo: zywotnosc katalizatora to 100 tys. ale zdarzaja sie takie (od audi np) co wytrzymoja i 200tys a i takie co sa do kibla po 15 tys. ja osobiscie po 125tys zdecydowalem sie go zlikwidowac. (rura tej samej srednicy) tak jak hermol napisał.. autko zaczelo fantasytycznie sie zbierac. no nie wiem jak to jest z innymi autakami ale w przypadku 1.0 to sie odczulo róznice. dzwiek faktycznie.. glosniejszy i wyrazisty. ale przyjemnie wpadajacy w ucho. jednym słowem POLECAM taki zabieg ps. przestroga dla tych ktorzy nie chca miec klopotow na badaniach technicznych. : otwieramy dowod rejestracyjny i szukamy czy gdzies jest wpisane "KATALIZATOR" bądz "KAT", nie ma ? jeden klopot z glowy teraz pod maska na tabliczce znamionowej rowniesz szukamy skrotu "KAT". niema ?? WYCINAC SMIAŁO!! w innym przypadku beda problemy na badaniu tech. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 ps. przestroga dla tych ktorzy nie chca miec klopotow na badaniach technicznych. : otwieramy dowod rejestracyjny i szukamy czy gdzies jest wpisane "KATALIZATOR" bądz "KAT", nie ma ? jeden klopot z glowy teraz pod maska na tabliczce znamionowej rowniesz szukamy skrotu "KAT". niema ?? WYCINAC SMIAŁO!! w innym przypadku beda problemy na badaniu tech. Chyba że Adex może ktoś ma układy w stacji kontroli pojazdów to było by najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chyba że Adex może ktoś ma układy w stacji kontroli pojazdów to było by najlepiej Z tym to akurat chyba nie ma największych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 hehe nie no spox chłopaki .. wierze ze sie zawsze mozna dogadac z kolesiami na przegladzie. ale poprostu chialem zarzucic info ze jak ktos nie ma tych wpitek "kat" to moze spac spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 jak ktos nie ma tych wpitek "kat" to moze spac spokojnie Ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MisiuMyszka Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja przy swojej bede wyrzucał kata i ktoś mi mówił że dobry sposób to wyjąć kata dociąć rure o dł taka jak kat bez kołnieży i o srednicy przelotu jak układ wydechowy odciąć kołnieże od kata i dospawać do rury po czym taki wynalazek zamontować spowrotem :wink: Ja musiałem już nawt tłumnik wybebeszyć bo mi sie w nim siatka przepaliła i się zatykał :cry: Teraz jest sama puszka ale wierkiej rużnicy w buczeniu nie ma ale jakby ciut zrywniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 nie ma ruznicy w buczeniu ?? ja wywaliłem kata to teraz jak daje w palnik to mnie rodzice slysza jak wjezdzam na osiedle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MisiuMyszka Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ale ja mówiłem że rużnicy nie ma jik wybebeszyłem tłumnik a nie że jak kata wyciąłem bo tego jeszcze nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Kat wycięty; był w idealnym stanie i szkoda go było wydłubywać ale poszedł w kosmos... szczerze to nie zauważyłem żadnej różnicy jeśli chodzi o moc czy wogóle o prace silnika ale może coś zauważe jak pojeżdże troche, co do głośności to sie odrobine zmieniło ale prawie niezauważalnie. Zapłaciłem 30zł i już sie pytałem ile za wydłubanie kata na kolektorze- ok 50zł. sam nie wiem czy ma to sens czy nie... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 to jest banalna sprawa,naprawde nie dajcie sie naciągac,odkrecasz kilka srobek,wytłukujesz srodek,wysypujesz i jest!!chyba ze chcesz wspawac w niego rure,wiec jak ktos nie ma dostepu do maga to niestety,ale inaczej sie nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 wydłubanie kata pod autem to rzeczywiście nie problem ale ten na kolektorze to jest w nieciekawym miejscu, śruby trudno dostępne, zapieczone strasznie wiec tego bym sie sam nie podjął :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 bym sie sam nie podjął Więc trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Hmm takie pytanie laika: Micra ma dwa katalizatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 tak ma 2 katy pierwszy zaraz za kolektorem,a drugi posrodku samochodu!u mnie juz ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Moze nie sprecyzowalem - chodzilo o K10. Qrde myslalem ze tylko jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 w k10 tak samo jak w k11, jeden za kolektorem i drugi pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 uu 2 są ?? ee to ja chyab ten za kolektorem zostawie jednak. bno po zdemontowaniu tego podspodem i wstawieniu (doslownie 1h temu) przelotowki odnosze wrazenie ze bede conieco ludzi budzil wracajac o 1 w nocy do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mały Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 ...sam nie wiem czy ma to sens czy nie... :? Jasne że ma. Ja z tego za kolektorem stłukłem porcelane i mówie Ci że różnica jest i to zauważalna (u mnie kat był wypalony i dodatkowo ta metalowa siateczka się zwinęła w rulonik). Ale u kumpla też wytłukliśmy i też jast różnica (nie wspominając o głośności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi