qwinto Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 słyszałem też ze w SLX'ach z fazy pierwszej (do 93r.) montowali też czasem klime i podgrzewane fotele.... Widzialem takie kombi na szrocie. Niestety po podgrzewanych siedzeniach zostaly jedynie przelaczniki na konsoli srodkowej przed dzwignia zmiany biegow. Co do klimy to chyba jej nie mial, bo przycisk na panelu byl atrapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 No i właśnie trudno ustalić punkt odniesienia. Ale nie mów, że po wypadku doszłaby klima, ABS, bo w to raczej nie uwierzę, chyba że szczepiony był... ;-) A halogeny z tego co zauważyłem występowały praktycznie we wszystkich P10 w fazie II (> 06.93). Na klapie nie mam nic, oprócz znaczka Nissana. I takie "cichociemne" wersje zdaje się że też się trafiały ;-) Acha, zapomniałem że o moje bezpieczeństwo dbają jeszcze poduszka kierowcy i pasażera. Więc w którymś roku obrotomierz musiał wejść w standard, bo u mnie występuje, a wersję (LX) ustaliłem na podstawie dekodera VIN-u. Wedle mnie, w moim LX-ie do pełnego kompletu brakuje: - spojlera, - elektrycznych szyb z tyłu, - skóry, - kubełkowych siedzeń (choć musiałbym porównać), - podgrzewanych siedzeń. - SE20DET ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 A ja mam LX (wersja Invitation) z '96, która ma chromowane klamki, ABS, 2x elektryczne szyby, klima, centralny zamek z pilotem, regulację świateł, obrotomierz, przeciwmgielne. Mam tak samo. Do tego powinny byc jeszcze seryjne 14" alufelgi. Antena jest w tylnej czesci na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 No i właśnie trudno ustalić punkt odniesienia. Ale nie mów, że po wypadku doszłaby klima, ABS, bo w to raczej nie uwierzę, chyba że szczepiony był... ;-) Paradoksalnie zdarza się, że tanie wersje mają lepsze wyposażenie, bo ludzie często wychodzą z założenia, że lepiej kupić tanie auto i je doposażyć jeszcze w salonie, niż kupować wypasioną wersję, bo i tak będzie droższa. Na klapie nie mam nic, oprócz znaczka Nissana. I takie "cichociemne" wersje zdaje się że też się trafiały ;-) Owszem, zdarzały się. Najczęściej były to właśnie jakieś limitowane wersje takie jak Invitation czy SE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darood Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Tak czytam i czytam i każdy pisze co innego.Zauważyłem natomiast, że SLX z silnikiem 1,6 ma inne wyposażenie niż SLX z silnikiem 2.0 .To może tłumaczyć brak obrotomierza w silniku 1.6. U mnie silnik 2.0Di 1991 rok: -elektryczne szyby - 4szt. -elektryczna antena -abs -wspomaganie kierownicy -elektryczne lusterka -elektryczny szyberdach -regulacja świateł -centarlny zamek sterowany z klucza -koła 14`niestety nie alu -obrotomierz -fotele pseudo kubełki, ale fajnie trzymają -zderzaki w kolorze nadwozia -lusterka czarne -bez oryginalnego radia mam też automatyczną skrzynię biegów 8) (ale to chyba nie należy do wyposażenia SLX) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Jeszcze nigdy nie kupowałem auta w salonie, więc ten dylemat mnie ominął. :-) Mam tak samo. Do tego powinny byc jeszcze seryjne 14" alufelgi.Antena jest w tylnej czesci na dachu. Wszystko się zgadza, łącznie z kolorem i napisem Invitation, więc po ciemku tylko niepasujący kluczyk zdradziłby, że wsiadam do twojego auta, he, he ;-) Jak się kiedyś spotkamy, to musimy zrobić fotkę bliźniaczek, co? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Jeszcze nigdy nie kupowałem auta w salonie, więc ten dylemat mnie ominął. :-) Mam tak samo. Do tego powinny byc jeszcze seryjne 14" alufelgi.Antena jest w tylnej czesci na dachu. Wszystko się zgadza, łącznie z kolorem i napisem Invitation, więc po ciemku tylko niepasujący kluczyk zdradziłby, że wsiadam do twojego auta, he, he ;-) Jak się kiedyś spotkamy, to musimy zrobić fotkę bliźniaczek, co? ;-) Jest jedno ale. Twoj to sedan, a moj hatchback A fote i tak pstrykniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Zauważyłem natomiast, że SLX z silnikiem 1,6 ma inne wyposażenie niż SLX z silnikiem 2.0 .To może tłumaczyć brak obrotomierza w silniku 1.6. Chyba jednak nie. Mam znajomego, który wozi się Primerką W10 2.0 LX i obrotomierza nie ma. Nie ma również el. szyb, za to ma halogeny i zderzaki+lusterka w kolorze nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Jak się dokopie do gazet sprzed 10 lat, to sprawdze, jakie Primery były wtedy na polskim rynku. Pamiętam, że ostatnie rzuty P10, niby miały oznaczenie LX, ale miały niklowane klamki, klime i sporo innych pierdółek. To co pozostało we wczesnych P11, to to, że te gorsze wersje albo miały klime albo ABS, jak było to i to, to wtedy to była już SLX. (tak to było w tych późnych P10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damper Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Chyba jednak nie. Mam znajomego, który wozi się Primerką W10 2.0 LX i obrotomierza nie ma. Nie ma również el. szyb, za to ma halogeny i zderzaki+lusterka w kolorze nadwozia. Moja to 2.0 LX Nie ma halogenow, obrotomierza. Ma czarne zderzaki. Za to lusterka sa w kolorze nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 ja mam SLX: 4x el. szyby el.sterowanie lusterek + podgrzewanie wspomaganie kierownicy centralny zamek klimatyzacja obrotomierz antena el. ale zepsuta Nie mam za to abs, poduszki, halogenow przod, zderzaki sa pomalowane na kolor nadwozia (recznie a nie fabrycznie, sam nie wiem , lusterka czarne, szyberu tez nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 a co powiecie na wersje SGX - chyba totalna rzadkosc ale najbardziej wypasiona jezeli chodzi o dodatkowe pierdolki - np. podswietlane lusterko w klapce przeciwsłonecznej pasazera itd" tu np. specyfikacja: http://www.hakx.co.uk/purep10/specs.asp?primera=sgx a roznorodnosc wyposazenia jak ktos wspomnial wynika zapewne z roznych pakietow w jakich primery byly sprzedawane w roznych latach i wybranych przez porzednich wlascicieli opcji za doplatą itd. a ciekawe czy spotkał sie ktoś z primera p10 z komputerem pokazujacym spalanie itd. i tempomatem :-) w sumie to auto klasy wyzszej i opcja taka powinna byc oferowana.... chyba ze w tych latach produkcji taki luxus nissan zarezerwowal dla maximy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Ta SGX, to piekna Primerka z cudnym wyposazeniem,A jesli chodzi o te L, LX, SLX, taka roznorodnosc,ze juz zglupiec mozna. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 No dobra to ja tez dołoze od siebie, mam slx "anglika" 94r: elektryczne szybki, lusterka, szyber, reg. świateł, antena wysuwana na błotniku (widziałem takie wersje z anteną stałą na dachu), ABS, halogeny, ale na fotelach welur i bez klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 I ja mam SLX SR20DE 94r el szyby- 4 el lusterka podgrzewane spojler zderzaki w kol nadwozia abs el antena wspomaganie el szyberdach regulowane światła centralny zamek na kluczyk alu 15 seryjne obrotomierz czarne lusterka welurowe fotele imitujące kubełki 6 głośników regulowana kierownica brak poduszek, klimy i skóry ale bez tego mogę żyć Niedawno też widziałam SGX i zastanawiałam się co to może być, teraz już wiem Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 brak poduszek, klimy i skóry ale bez tego mogę żyć To chyba nie jest normalne, żeby SLX nie miał choć jaśka kierowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 brak poduszek, klimy i skóry ale bez tego mogę żyć To chyba nie jest normalne, żeby SLX nie miał choć jaśka kierowcy... Nie ma nawet malutkiej poduńci w kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świeży Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 powiem wam co mam w tej mojej SLX: centralny zamek, el. szyby i lusterka i szyberdach welurowa tapicerka jakieś tam głośniki są ale nie mam pojęcia jakiej firmy (czad jest OK) zderzaki pod kolor nadwozia ale co najpiękniejsze to szyby lekko niebieskawe ale nie mam : halogenów i poduszki i el. sterowanych reflektorów. alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 A ja mam SLX z 93 roku z silnikiem gaźnikowym i mam: el szyby- 4 zderzaki w kol nadwozia el antena wspomaganie el szyberdach halogeny regulowane światła centralny zamek na kluczyk obrotomierz welurowe fotele 4 głośniki regulowana kierownica góra-dół podłokietnik na tylnych fotelach brak poduszek, klimy i skóry najgorsze że mam seryjne stalki 13 calowe pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość debian30 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Mam Primerę W10 SLX z 92 roku a w nim: ABS el szyby zderzaki w kol nadwozia el antena el lusterka w kolorze nadwozia Boki i zderzaki w kolorze nadwozia wspomaganie el szyberdach Klimatyzacja el. regulowane światła centralny zamek obrotomierz kubełkowe welurowe fotele regulowany fotel kierowcy (góra - dół, siedzisko pod kątem oraz na kręgosłup ) 4 głośniki regulowana kierownica góra-dół podłokietnik na tylnych fotelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Moja P11, to chyba SLX (taką ma naklejkę na klapie kufra, ale ile w tym prawdy to nie wiem), była ściągana z Belgii. Wg VIN to jest wersja GX i to mnie zastanawia. Moja Primerka ma: ABS Halogeny 2 airbagi 15" alusy przednie szyby elektryczne obudowy lusterek i zderzaki w kolorze karoserii manualny szyberdach (dwupozycyjny) Wspomaganie obrotomierz centralny zamek na pilota (zamek w drzwiach z jednej strony) el. regulowane światła kierownica regulowana góra-dół imobilizer instalacja radiowa + 4 głośniki+stała antena na dachu fotele jakby welurowe, ale nie jestem pewnien co to za materiał szyby przyciemniane na zielono tylny spoiler (ale chyba nie fabryczny) i plastikowe listwy wokół samochodu (boki i zderzaki) w kolorze nadwozia. tapicerka w kolorze zielonoszarym, jasnoszarym. Plastiki w kolorze zielonoszarym. nie ma za to: elektrycznych, ani podgrzewanych (?) lusterek (tego na 100% nie wiem, nie wiem czy to się samo włącza czy nie), klimy, reszty elektrycznych szyb. A! i nie ma na błotniku oznaczenia "16V". A! Ma z przodu białe kierunki a z tyłu pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piofu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 A ja mam primere P10 SLX 1.6 16 z 94 roku i mam: -elektryczne lusterka -elektryczne szyby przód i tył -klimatyzację -wspom kierownicy -automatycznie chowaną antene -halogeny były (ale po małej stłuczce juz nie mam) -lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia- -centralny zamek(bez pilota) -elektryczna regulacja swiateł podobno nie we wsystkich była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 SLX z 10.96r -abs -2x airbag -elektryczne 4 szyby -centralny zamek -klima -elektryczne lusterka, bez podgrzewania -halogeny -14" na stali -zegarek/termometr zewn/data -zderzaki i lusterka lakierowane reszta tak jak wszędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja w swojej SLX z 91 roku Mam 4xelektryczne szybki,elektryczne i podgrzewane lusterka,obrota,wspomaganie:P,jakies odlaczone kostki pod fotelami centralny rzecz jasna i to chyba wszystko:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Witam własnie tydziń temu sprzedałem P10 2.0 SLX Anglika z 1993 miał el. szyby, el. lusterka, el. szyber, ABS i antenkę elektryczną na błotniku. Odbieram w piątek Almerkę N16 mam nadzieję że dobry wybór z silnikiem diesla 1,5 dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi