Sygma Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 jak by ktoś był zainteresowany... to znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item432667312_navara_pat...l_kompletn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Sygma, ale to jest tylko na jedna strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 No to środek jezdni można sobie już doświetlić :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 kurcze.... nie wiem jak doczytałem, że to "komplet" a nie "kompletny" :one: [ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 11:42 ] Może ktoś się i zechce napisać, co trzeba mieć po za samymi kloszami lamp bi-xenonowych od Pathfindera by zrobić "przeszczep" do Navary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Nie jestem pewien, czy przy tych lampach są wbudowane przetwornice. Jeśli nie ma, to trzeba jeszcze dokupić przetwornice. Te lampy na allegro są już bardzo długo. Gość chce za jedną 1600 zł i szuka jelenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 czyli lampy i przetwornice... a jak wygląda sytuacja z zaczepami ? Czy są p&p w stosunku do zwykłych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzeH Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 jeździłem swoją Navarką przez prawie 2,5 roku na tzw. biksenonach, 6000K, elektromagnes itd. itd. moje wnioski: 1. bardzo słabe długie. 2. zniszczone reflektory od wysokiej temperatury żarników - są do wymiany Nigdy więcej takich cudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 2. zniszczone reflektory od wysokiej temperatury żarników - są do wymiany no nie przesadzaj moc H4 to 55/60W a moc żarników xenonowych to 35W...... nie ma mowy o wypalaniu czy innych aspektach związanych z temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Sygma, A któa żarówka jest gorętsza, H4 55/60W czy 35 Xenon ? Wiesz to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 A któa żarówka jest gorętsza chodzi ci o temperaturę barwy czy inna temperaturę ? sprecyzuj. Jeżeli chodzi ci o wydzielanie ciepła to standardowa żarówka ksenonowa wydziela go mniej. Jeżeli weźmiemy nawet żarnik ksenonowy o mocy 42W a nie 35W to i on będzie wydzielał mniej ciepła niż żarówka H4 55/60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Właśnie o ciepło mi chodzi, nigdzie na necie nie mogę znaleść takiej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzeH Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Mam zniszczoną tą powłokę srebrną (dokładnie nad żarnikiem)- po prostu się stopiła. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ofkors miałeś zamontowane HIDy z allegro..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzeH Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 nie mam zielonego pojęcia, kompletnie się na tym nie znam facet który mi sprowadzał to auto (bo polski Nissan jeszcze ich nie miał w październiku 2005) sam mi zaproponował że je założy za free i założył a tak to wygląda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96560bf11510e88e.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Qpiepsko to wygląda, mi założyli w serwisie, niestety też chińszczyzna. Barwa całkiem ładna ale widmo takie sobie, na długich prawe oko świeci za nisko Myślę, że za jakiś czas będzie więcej części od Patha i wtedy się wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 mam tu coś dla was koledzy:) http://moto.allegro.pl/item460858327_przer...ny_ksenony.html nawet jest zdj jak to wyglada w navarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 no i pierwszy patrol drogówki zabiera za nie dowodzik rejestracyjny i laweta do domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 nie wydaje mi sie kolego:) auto nówka to mogą nawet sie nie kapnąć że jakieś zmiany w lampach są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 nieee... no oczywiście, że nie zauważą. w policji drogowej są przecież sami ślepi idioci i nie odróżnią chińskich xenonów bez dopuszczenia w stosunku do seryjnych lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 nieee... no oczywiście, że nie zauważą. w policji drogowej są przecież sami ślepi idioci i nie odróżnią chińskich xenonów bez dopuszczenia w stosunku do seryjnych lamp. ano zeby tak wszyscy slepi i głupi byli to loos niezwrocili by uwagi ze łamie sie przepisy ruchy drogowego .... zapłacic 2 tys za podróby jak za 2800 mozna miec w nissanie ... cos koło 2300 netto u polodego wołali w poznaniu i w odziale w kaloszu .. za orginały zaznacze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin_sk Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 A ja po zalozeniu lampek 3 razy bylem sciagany przez policjantow na pobocze (2 razy rutynowo, 1 za predkosc ) i nawet nie wspomnieli o swiatlach Co wiecej 2 razy bylem w service Nissana, popatrzeli i nic... Po za tym barwa 6000K wyglada bardzo naturalnie i nawet do glowy (policjantom) nie przyszlo, zeby kontrolowac lampki w nowym aucie. Sa przekonani, ze takie auto z powodzeniem moglo by miec montowane ksenony seryjnie. Swiatelka wygladaja swietnie i bede sie tego trzymal, pala jasno i wyraznie, widoczna jest linia odciecia swiatla, nie wypalaja kloszy (jak to pisza niektorzy), i wygladaja bardzo naturalnie. 10000 km na nich przejechalem i nikt nie zwrocil mi uwagi, ze oslepiaja. Wiec naprawde nie wiem do czego sie doczepic. Ja nie mam zadnych zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 no i pierwszy patrol drogówki zabiera za nie dowodzik rejestracyjny i laweta do domu.. :D Troszeczkę przesadziłeś Prędzej zabiorą za te zwyczajne HIDY. Za te zwyczajne HIDY to powiem szczerze, że sam osobiście bym wszystkim zęby wybijał, bez wyjątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Po za tym barwa 6000K wyglada bardzo naturalnie i nawet do glowy (policjantom) nie przyszlo, zeby kontrolowac lampki w nowym aucie. Sa przekonani, ze takie auto z powodzeniem moglo by miec montowane ksenony seryjnie. no i własnie o to mi chodzilo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 To, że 3-4 czy 7 razy ci się udało... przy zwykłej kontroli to o niczym nie świadczy. Teraz policja jak się czyta bardziej ostro to sprawdza.... i słusznie. Wszystko jest cacy ale do czasu... wypadku, który może każdemu z nas się przytrafić. - wymiana źródła światła (zamiana żarnikowej żarówki na palnik lub soczewke z palnikiem lub soczewkę) powoduje utratę homologacji na lampę - utrata homologacji może być powodem zabrania dowodu, możne być powodem wycofania się ubezpieczyciela z wypłaty odszkodowania bo: pojazd miał elementy niedopuszczone do ruchu >> wiec nie miał ważnego dopuszczenia do ruchu >> nie powinno go być na drodze bo stanowi zagrożenie. Ale był i jako ten którego nie powinno być spowodował wypadek. Warunkiem wypłaty odszkodowania jest to ze pojazd był sprawny. W pojęciu prawa: ten nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 @Sygma, cytujesz jakieś teksty, ale nie podajesz źródła. Co do kontroli na drodze, to wszystko zależy, kto się trafi, czy normalny człowiek, czy szuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi