Gość Pawliko1 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 hiunday'a kolego, Hyundai'a Według mnie I30 jest brzydkie. Ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Miałem podobny dylemat. Na początku miała być Kia Cee'd. Z tego auta dość szybko się wyleczyłem po lekturze wpisów na forum użytkowników tego auta. Generalnie: dość awaryjne a o serwisie też dobrych opinii nie było. Potem miał być Hyundai i30, ale też nic z tego nie wyszło (brak modeli z rocznika 2008) i koniec końców kupiłem Tiidę. To, że jest mało znana na polskim rynku to mnie akurat mało rusza (Tiid jeździ po świecie 1 000 000 sztuk), najbardziej popularna jest Skoda Fabia, która mi się totalnie nie podoba. Fakt, Tiida też nie jest może najpiękniejsza (zwłaszcza w wersji sedan), ale poza tym wydaje się być całkiem porządnym autem. W każdym razie, dysponuje tym wszystkim co przyzwoite auto mieć powinno - klima, radio itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ja też kupilem tiidę......9 lat jeżdzilem almerką n15 i było super,w tamtym roku kupilem najnowszy model civica 1.8(140KM) w wersji U.S.A. i wielki zawód.silnik i własności jezdne rewelacja ale jakość plastikow i wykonania porażka.farba z plastików zaczela schodzić,niedorobki uszczelek,usterki oświetlenia i centralnego zamka.połasilem się na super wypas i sylwetkę (uwazam że jest super)ale już po 2 miesiącach ją pchnołem.mialem do wydania max 45000zł i jeżdziłem po salonach,forda,kia,hiunday,toyota,honda,inic co by mialo ręce i nogi za tą kase nie moglem kupić.same najtansze i najslabsze koreańczyki lub city,jazz,yaris i.t.d. ale one dla mnie za male.tiida mi sie nie podobala do pierwszej jazdy testowej.kto nią jechał wie o co chodzi.cicha,dobrze wykończona,z świetnym wyposazeniem,i z ooooogroomem miejsca.tył to kanapa a mam 184cm wzrostu.zaczelem szperać i znalazlem nowego salonowego z pelną gwarancją ale z 2007 roku za 43900 "dizelka "w wyposażeniu acenta(klima automatyczna ,pełna elektryka,podlokietniki,leprza tapicerka,stereo z 6 glośnikami i wiele innych dodatków +metalic,alusy i światla przeciwmgielne .rabat wyniusł 30250.pozdrawiam i polecam.nie szata zdobi auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ja w pewnym sensie żałuję, że nie kupiłem "dizelka". Niestety, jak przyjechałem do dilera to się dowiedziałem, że do wzięcia są tylko słownie cztery Tiidy benzynowe i tylko w wersji Visia. Ale dobre i to biorąc pod uwagę, że poprzednio jeździłem autem z jedną poduszką powietrzną, bez klimy i innych bajerów takich jak np. bluetooth i zestaw głośnomówiący wbudowany w radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ja też kupilem tiidę......9 lat jeżdzilem almerką n15 i było super,w tamtym roku kupilem najnowszy model civica 1.8(140KM) w wersji U.S.A. i wielki zawód.silnik i własności jezdne rewelacja ale jakość plastikow i wykonania porażka.farba z plastików zaczela schodzić,niedorobki uszczelek,usterki oświetlenia i centralnego zamka.połasilem się na super wypas i sylwetkę (uwazam że jest super)ale już po 2 miesiącach ją pchnołem.mialem do wydania max 45000zł i jeżdziłem po salonach,forda,kia,hiunday,toyota,honda,inic co by mialo ręce i nogi za tą kase nie moglem kupić.same najtansze i najslabsze koreańczyki lub city,jazz,yaris i.t.d. ale one dla mnie za male.tiida mi sie nie podobala do pierwszej jazdy testowej.kto nią jechał wie o co chodzi.cicha,dobrze wykończona,z świetnym wyposazeniem,i z ooooogroomem miejsca.tył to kanapa a mam 184cm wzrostu.zaczelem szperać i znalazlem nowego salonowego z pelną gwarancją ale z 2007 roku za 43900 "dizelka "w wyposażeniu acenta(klima automatyczna ,pełna elektryka,podlokietniki,leprza tapicerka,stereo z 6 glośnikami i wiele innych dodatków +metalic,alusy i światla przeciwmgielne .rabat wyniusł 30250.pozdrawiam i polecam.nie szata zdobi auto. No wlasnie ja znalazlem auto za identyczna cene tylko ,że sedana w takiej samej konfiguracji wyposażenia. Gdzie kupiles swoje auto i jak sie tym smiga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja własnie też szukałem auta (w pewnym sensie nadal szukam) Kia Cee`d też była brana pod uwagę - głównie ze względu na 7 lat gwarancji, ale jak przeczytałem oceny tego auta na forach to stwierdziłem, że raczej nie bo nie mam ochoty kupować auta z 7 letnią gwarancją żeby przez 7 lat stała w serwisie ... zdecydowałem się na Note, ale trochę za późno - bo jak się okazało to ich już nie było, sprzedawca zaproponował mi Tiide ... i złożyłem zamówienie na ten samochód, zaliczke muszę wpłacić jutro albo pojutrze więc będzie Tiida a z japońskimi mam w miarę dobre doświadczenia, wczesniej miałem subaru i Nissanem Sereną, sporo też jeździłem Mazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja własnie też szukałem auta (w pewnym sensie nadal szukam) Kia Cee`d też była brana pod uwagę - głównie ze względu na 7 lat gwarancji, ale jak przeczytałem oceny tego auta na forach to stwierdziłem, że raczej nie bo nie mam ochoty kupować auta z 7 letnią gwarancją żeby przez 7 lat stała w serwisie ... zdecydowałem się na Note, ale trochę za późno - bo jak się okazało to ich już nie było, sprzedawca zaproponował mi Tiide ... i złożyłem zamówienie na ten samochód, zaliczke muszę wpłacić jutro albo pojutrze więc będzie Tiida a z japońskimi mam w miarę dobre doświadczenia, wczesniej miałem subaru i Nissanem Sereną, sporo też jeździłem Mazdą Gratuluję wyboru t82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ziootek - w którym salonie kupiłeś i od kiedy jeździsz Tiidą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nissan Odyssey w W-wie. Podobnie jak Ty jeszcze czekam. Umowę podpisałem, zaliczkę wpłaciłem. Teraz czekam tylko na fakturę, rejestruję, ubezpieczam, dopłacam resztę kasy i... jeżdżę. Prawdę powiedziawszy już przebieram nogami z niecierpliwości. Dzisiaj po raz pierwszy widziałem na ulicy Tiidę w takim kolorze w jakim będzie moja (tj. zielony groszkowy metalic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja też chciałem groszkowy metalik, ale ktoś mi sprzed nosa sprzątnął i został tylko niebieski ... może to TY? żartuję, ja zamawiałem na toruńskiej czy krasnobrodzkiej czy jakoś tak w nissan japan motors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 biloowa, TAM GDZIE I TY RZESZOTARY KOLO LEGNICY,I TEŻ CZEKAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 biloowa, TAM GDZIE I TY RZESZOTARY KOLO LEGNICY,I TEŻ CZEKAM Czy Tobie też zaproponowali alarm za 1600 zl lub blokade skrzynii za 1200 zl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 biloowa, TAM GDZIE I TY RZESZOTARY KOLO LEGNICY,I TEŻ CZEKAM Czy Tobie też zaproponowali alarm za 1600 zl lub blokade skrzynii za 1200 zl?? Na południu coś ceny wyższe. Ja za blokadę płacę 650 zł a za alarm 950 ("normalna" cena 1200 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 biloowa, TAM GDZIE I TY RZESZOTARY KOLO LEGNICY,I TEŻ CZEKAM Czy Tobie też zaproponowali alarm za 1600 zl lub blokade skrzynii za 1200 zl?? nie ,ale alarm u mnie w szczecinie też tyle kosztuje ale mi po negocjacjach zaloza za tysiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 biloowa, TAM GDZIE I TY RZESZOTARY KOLO LEGNICY,I TEŻ CZEKAM Czy Tobie też zaproponowali alarm za 1600 zl lub blokade skrzynii za 1200 zl?? nie ,ale alarm u mnie w szczecinie też tyle kosztuje ale mi po negocjacjach zaloza za tysiąc. Ja po przykrych doświadczeniach związanych z dokładanymi w salonach alarmami zdecydowalem sie na blokade skrzyni , zjechali z cena na 750 zl ( W Luboniu w serwisie u producenta blokad chca za blokade 610 zl z montazem). Manix kiedy zamawiales i na kiedy masz obior ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Manix kiedy zamawiales i na kiedy masz obior ?? zamawialem w grudniu,a odbiór "do 30 stycznia".więc niedługo:)już nie mogę sie doczekac.już dawno nie bylem tak długo bez auta.jak wczoraj dzwoniłem to twierdzą ze że czekają już tylko na dokumenty celne.a kupujesz w ciemno tak jak ja, czy byleś tam na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Manix kiedy zamawiales i na kiedy masz obior ?? zamawialem w grudniu' date='a odbiór "do 30 stycznia".więc niedługo:)już nie mogę sie doczekac.już dawno nie bylem tak długo bez auta.jak wczoraj dzwoniłem to twierdzą ze że czekają już tylko na dokumenty celne.a kupujesz w ciemno tak jak ja, czy byleś tam na miejscu?[/quote'] Ja tez zamowilem w grudniu i tez mam do konca stycznie w umowie . Nie bylem tam , zamawialismy tak samo jak ty. Heh moze sie spotkamy na miejscu przy odbiorze hehe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Też czekam na odbiór ;-) Dałem się namówić sprzedawcy na aluminiowe felgi - i trochę żałuję bo tylko z nimi kłopot: bardziej się niszczą, mogą kogoś kusić i szkoda tych 2,5kPLN ;-) Jakie opony powinni mi założyć? Standardowe 195/65/R15? Czy jakieś inne? Jakiej firmy opony daje Nissan? W Almerze miałem oryginalnie chyba Bridgestone, ale już nie pamiętam. pozdrawiam nelson38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Z tego co mi mówili to standardem są (opony letnie) są Continentale. Jako zimówki zaproponowali mi Daytony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Z tego co mi mówili to standardem są (opony letnie) są Continentale. Jako zimówki zaproponowali mi Daytony. zgadza się. conti premiumcontact 2 lub 3. za daytony ,dzięki ale wolę GOOD YEAR U.G.7+.są rewelacyjne a przez neta tanie:kupowalem i o.k na 100% whttp://www.cargum.pl/szczegoly/7550/goodyear_ultra_grip_7_195_65_r15_t_91 http://www.opony.com/opony/55147_goodyear_ultra_grip_7_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Z tego co mi mówili to standardem są (opony letnie) są Continentale. Jako zimówki zaproponowali mi Daytony. zgadza się. conti premiumcontact 2 lub 3. za daytony ,dzięki ale wolę GOOD YEAR U.G.7+.są rewelacyjne a przez neta tanie:kupowalem i o.k na 100% whttp://www.cargum.pl/szczegoly/7550/goodyear_ultra_grip_7_195_65_r15_t_91 http://www.opony.com/opony/55147_goodyear_ultra_grip_7_.html ja kupilem opony Nokian W 195/65/15 za 640 zl nówki i felgi stalowe udało mi sie kupić oryginalne od Tiidy 5,5x15 na allegro używki za 200 zl z przesyłka. A felgi alu zostaną na sezon letni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 wracając do tematu to wybrałbym oczywiście kijanke a idąc dalej postarałbym sie za proceed-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 wracając do tematu to wybrałbym oczywiście kijanke a idąc dalej postarałbym sie za proceed-em tylko ,że proceeda nie dostaniesz za 43900 w porzadnym wyposazeniu i dieslem pod maska ponad 100 konnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja sugeruje nowego Fiata Bravo z silnikiem JTD. W promocji z 2008 mozna kupic to autko za 55000. Przejechałem tym autkiem 2500 km w ciągu tygodnia i naprawdę rewelacja. I spalanie przy 170 km/h to chyba 6,5 litra. Poza tym pakiet stylistyczny z alufelgami 17" - REWELACJA. [ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 13:09 ] Sorry, silnik Multijet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja sugeruje nowego Fiata Bravo z silnikiem JTD. W promocji z 2008 mozna kupic to autko za 55000. Przejechałem tym autkiem 2500 km w ciągu tygodnia i naprawdę rewelacja. I spalanie przy 170 km/h to chyba 6' date='5 litra. Poza tym pakiet stylistyczny z alufelgami 17" - REWELACJA. [ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 13:09 ] Sorry, silnik Multijet. auto ładne ale ja nigdy więcej fiata nie kupię.mam przykre doświadczenia.a jak bym mial kupić to za tą kasę wybral bym aurisa lub mazdę.łatwo sprzedać i jakość 1 klasa. a tak za ponad 10000 tysięcy mniej mam też oszczędne dci z świetnym wyposażeniem,alu,metalic klimatronic,itd.3 letnia gwarancją, i o 5,5 centymetrów dłuższym wnętrzem od pasata(miejsca ogrom jak na klasę kompakt.)poniżej ciekawy tekst,a i ceny w nissanie poszly ostro w dół http://www.wysokieobroty.pl/auto/1,71358,4194737.html [ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 19:09 ] ja kupilem opony Nokian W 195/65/15 za 640 zl nówki i felgi stalowe udało mi sie kupić oryginalne od Tiidy 5,5x15 na allegro używki za 200 zl z przesyłka. A felgi alu zostaną na sezon letni. to już wiem kto mi te felgi sprzątnoł z przed nosa:).takie srebrne z versy.alu są ciut szersze 6.5x15 postanowile dać na nie zimówki a na lato kupię 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi