Gość buli107 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Też o tym pomyślałem kilka postów temu. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Sorki Sorki. NIE NIE!! No co ty?! Ocipiałeś? ,,ja również'' pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zajcew83 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 jesli ktos znajdzie nowe zdjecia z crash testu (bez feleru poduszek) to prosze o zamieszczenie adresu tutaj, chetnie bym je zobaczyl i nietylko ja. :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osiemzero Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 podsylam ciekawy link w nawiązaniu do niewypalania poduszek http://allegro.pl/item320124649_nissan_navara_2_5td.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubeeert Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 podsylam ciekawy link w nawiązaniu do niewypalania poduszek http://allegro.pl/item320124649_nissan_navara_2_5td.html Panie i Panowie oto masakra: A oto gwiazda przedstawienia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Z tego co kojarzę, to czujniki przednich poduszek są montowane na przednich podłużnicach, które tu wydają się być nietknięte. Problem z poduszkami w Navarze dotyczy opóźnionego zapłonu (o jakieś części sekundy) a nie tego że się nie odpalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 A tu dla porównania bliźniaczy wątek dot. L200 Miłej lektury http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/viewtopic.php?t=21614 Wyższość Swiąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy Zauważyć się da coraz więcej pickupów na drogach i coraz większe szybkości są przez kierowców tych pojazdów rozwijane. Wyższa pozycja za kierownicą oraz większe wymiary pojazdu dają iluzję większego bezpieczeństwa. Potem coraz więcej pickupów nadaje się tylko na żyletki :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Widzę że czy to L200 czy to Navara, problemy te same A mój pionierski pomysł z krawężnikami to już chyba obrósł brodą jako legenda nie tylko na tym forum ;-) (dobrze że już ich nie wożę) Na pocieszenie, Navarka naprawdę super zniosła crash-test w porównaniu z tym: Szok :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No właśnie - ja już jestem po akcji serwisowej - całość trwała 15 min. Dostałem oczywiście potwierdzenie wykonania usługi Pan mechanik powiedział że wgrany soft przyspiesza odpalenie poduszki powietrznej o 20 milisekund - 0,0020 ( chyba dobrze go zrozumiałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubeeert Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 domadm, Twój pomysł z krawężnikami na tyle spodobał się obecnym Właścicielom L200 przy wyborze samochodu, że kupowali własnie eLkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Ale mają z nas polewkę na mitsu-forum. Ciekaw jestem natomiast reakcji, gdyby tak Navka z Mitsu miała czołówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubeeert Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Myślę, że to naturalna reakcja właściciela na fakt, że to na co wydał pieniądze jest lepsze niż to co oferuje konkurencja. Jak jest naprawdę? Myślę, że potrzebne byłoby porównanie. Szczegółowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 A ja jestem przekonany, że w wielu przypadkach to kwestia gustu, w innych technikaliów a nawet w niektórych przypadku. I nie wiem jak szczegółowo byś porównywał, nie dojdziesz prawdy, które jest lepsze. Wg mnie najcenniejsze są uwagi użytkowników w konkretnych zastosowaniach i na tej podstawie każdy musi dobrać sobie to co mu pasuje. Na szczęście żyjemy w czasach, że można już pojazd kupić pod siebie, a nie taki na jaki dostaliśmy talon Najlepsze co można zrobić, to umówić się na spocik z kolegami posiadającymi L200 i po prostu pomacać swoje furki, wymienić się doświadczeniami, pojeździć razem i wszystkim by wyszło na dobre! Bo nic tak nie irytuje jak to, że najwięcej opinii wyraża ktoś kto zna temat wyłącznie teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 A tak wracając do tematu - bo OT nam się zrobiło i trzeba będzie ciąć- zapraszam na film : http://www.etransport.pl/film133.html ... nawet 100 gwiazdek nie pomoże :kosci: A tutaj mały pokaz , że duży może więcej. Trzeba tylko Navarkę trochę podnieść i dać koła z 35` http://www.etransport.pl/film187.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubeeert Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 domadm, zgadzam sie w 100%. Najlepsze co można zrobić, to umówić się na spocik z kolegami posiadającymi L200 i po prostu pomacać swoje furki, wymienić się doświadczeniami, pojeździć razem i wszystkim by wyszło na dobre! Zaraz tu kogoś zaproszę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zajcew83 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Panowie te nasze navary nie sa jeszcze tak jeszcze tragiczne. Co dziennie przed jakim kolwiek wyjazdem ogladam sobie ten filmik http://pl.youtube.com/watch?v=TPpU5azjCB8&...feature=related i do navary wsiadam juz jak do bardzo bezpiecznego czolgu :607: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Hehe. Nieźle to sie NISZCZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Ech, szkoda słów: "Nie zmienia to faktu, że właściciele Nissanów do czasu wymiany modułu dysponują jednym z najniebezpieczniejszych samochodów na rynku. " Usikałem się ze śmiechu, normalnie zaraz sobie kupię seicento żeby czuć się bezpieczniej na drodze Nie życzę tego drogi Kolego, ale jak walniesz Navarą w słup lub betonową ścianę mniej z Ciebie zostanie niż z gościa w Punto jadącego z tą samą prędkością. To, że jeździsz wielkim wozem wcale nie znaczy, ze jesteś w nim lepiej chroniony niż w compakcie... Dlatego są te testy... i bardzo dobrze. Po raz kolejny Nissan pokazał swoją klasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_Alien Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 wynika z tego że trzeba kupić coś co ma więcej "gwiazdek" i czuć się bezpieczniej. A to co zazwyczaj wożę załaduje na przyczepkę która mnie zmiażdży... A pomyśleć, że kiedyś człowiek pomykał z całą familią 126P i nie dbał ile miał "gwiazdek" w testach, tylko myślał żeby jechać, jechać...na wczasy, nad morze...z walizkami na dachu.... A teraz rozmyślania..kto poniesie większe i mniejsze szkody i w jakim w zderzeniu... Dobrze że są leki uspokajające bo bym z nerwów nie wsiadł do Navki [ Dodano: Sro 12 Mar, 2008 23:34 ] ps. jak poo lekach to jako pasażer, i to zawsze w pasach....dla ścisłości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Generalnie wniosek mam taki: Producenci aut, szczególnie pickupów i dostawczaków powinni wymyślić jeszcze jakiś sposób na to, aby towar wieziony na pace podczas ewentualnej kolizji nie szedł w kabinę, tylko jakoś rozjeżdżał się na boki, w górę, na dół albo jeszcze jakoś inaczej. Bo nie chciałbym oglądać crash-testu navary, l200 czy jakiegoś innego hiluxa w przypadku kiedy na pace jest np,. 500 kg towaru (o jakichś znormalizowanych parametrach). Tak się zastanawiam czy na filmiku z miażdżącym się VW nie ukryli na pace jakiegoś ciężaru!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 No właśnie, nie popadajmy w paranoję tak jak Kaczki z powodu mediów, bo ludziska będą też się na nasz widok pukać w mózgownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 witam. tak sobie czytalem te wasze wpisy i wiem ze bedac w aucie typu matiz czy innej male osobowce na bank nie czulbym sie tak bezpiecznie jak w navarze. uato przekonuje mnie gabarytowo i nie chcialbym sie z nim spotkac oko w oko bo wiem ze jakby przejechal moje malenstwo to wygladalbym jak plama oleju. widzac foty i znajac wyniki testow raczej wybralbym ten samochod. pzdr dla kierowcow pick upow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dziękujemy, trafne podsumowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 No i po akcji serwisowej z wymiana oprogramowania poduszek powietrznych wynik navary w testach ncap podskoczył do 3 gwiazdek. Poniżej link do artykułu: http://www.autokrata.pl/lod/3621/navara_poprawiona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zajcew83 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 NO!! wkoncu zrobili 2 test i mamy 3 gwiazdki :630: ,a jesli znowu jakis czort bedzie sapal jaka to nawara jest wadliwa, to zrobie mu tak :wpale: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi