Coobcio Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Co tu dużo pisać, od dawna ta maszyna mi się podobała a do Primery skończył mi się zapał tak więc trzeba było dorwać nową zabawkę do grzebania i padło na ładniuśkiego zglebionego, z klimą, skórą i podgrzewanymi fotelami 200SX S14 rocznik 96... Kupiłem go spod poznania dzięki allegro, wóz ogólnie w bardzo dobrym stanie i zadbany ale: 1) silnik kaput - obrana panew 2) automatyczna skrzynia biegów... Tak wiec pomału będę go przywracał do zdrowia i przy okazji wywalę to co nie potrzebne pod maską. No to zaczynamy, moja lala w drodze do nowego domu: Maszyna odpalona, umyta i sobie grzecznie stoi przed garażem a za kółkiem mama i jej pierwsza jazda autometem, po chodniku i z obraną panwio - w końcu musi być ten pierwszy raz Do wozu dostałem w gratisie komplet klocków i tarcze na przód, tak wiec dorzuciłem na tył i całość ogarnięta: No a jak się zrobił wieczorek zacząłem przygotowywać miejsce pod maską na wytarganie motorowni: Na dniach wóz wędruje do legionowa (Rally Project) gdzie niezwykle pomocny wujek Kivi i Hades master Jasio będą mi wiernie pomagać w spełnianiu moich "zboczeństw" motoryzacyjnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 No fajny nabytek myśle ze nawet na tym automacie bedzie sie niezle zwijac powodzenia w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Widze ze udalo sie :diabel: Powodzenia w dalszych pracach :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 no widzę, że jednak S14 zakupiłeś gratki myśle ze nawet na tym automacie bedzie sie niezle zwijac jak znam Coobcia to długo ten automat tam nie posiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 jak znam Coobcia to długo ten automat tam nie posiedzi A tu się mylisz mój kolego... zanim wywalę ten automat to zmienię wydech, dojdzie duży IC, pompa walbro, zapodam Ecu mastera i pobawię się nieco z doładowaniem A co do remontu silnika to główne graty mam czyli idealny nominalny wał, do tego korbowody, liczę na to że tłoki ten silnik ma nietknięte - po weekendzie ekspertyza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Gratuluje zakupu nowej bryczki pole do dłubania masz na max skoro już silnik wylatuje to i automat wyleci pewnie też a propo jeśli do primy skończył się zapał to co z nią dalej :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Primę na części będę sprzdawać, do serii ją doprowadzam a potem całą useryjnioną będę chciał ją sprzedać, oczywiście w stanie technicznym idealnym + mały bonusik co do mocy - nie innaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARCYNKA1983 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Znając Ciebie Coobcio i pamiętając wiele Twoich słów na temat manuala, to trzymam się tego samego zdania co wielu klubowiczów -automat niedługo wyleci z tego auta A że Twoja motomania górą to i ja trzymam kciuki za dalsze Twoje poczynania z nowym nissankiem i czekam z niecierpliwością na newsy na jego temat :diabel: :diabel: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 A co z cząstek będzie pasować do ambitnych GT, no i koszta?na PW- może druga klimka też ? może turbo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Pogratulować nowego "wyzwania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 zanim wywalę ten automat to zmienię wydech, dojdzie duży IC, pompa walbro, zapodam Ecu mastera i pobawię się nieco z doładowaniem tak sobie mów.... chyba, że to wszystko na dniach wsadzisz ja wiem, że w głębi duszy chcesz tym autkiem bokiem polatać, a Borsk się zbliża więc do maja będzie manual na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 też tak cos w :kosci: czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 fajna fajna bryka , .......... ja juz widze klipy na youtube .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Coobcio, a mówiłeś, że masz dosyć patrzenia na SX'y, a jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Powodzenia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 ;) i filmiki typu Coobcio orido style - szybki napad na wiatraka :kosci: albo ;P siekierkowska drift powodzenia w projekcie... ja będę się za rok szykował na US spec 99' 240sx z KA24DE pod turbo (w serii jest męsko odprężony motor z półciężarówki ; 9,3:1 us ; 9,5:1 can i wklęsłe tłoki) można takie auto w us kupic za 2000 $ !!! jak tylko wózka dla dzieci się pozbędę bo kufer w s14a za mały na dwuosobowy wózek typu tramwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Coobcio, kurcze, a jak sie ostatnio widzieliśmy to twierdziłeś że Primery nigdy sie nie pozbędziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asmo666 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 oo Coobcio masz takie jak moje tylko Kolor inny bo ja mam bordowy to bede sledzic projekt z zapartym tchem bo chce mojego zrobic podobnie tylko kasa kasa :> pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Korzystając ze starych zapasów po primie, jestem w trakcie realizacji pierwszego moda tzn. przejście z przepustnicy fi50mm na fi60mm (z atmosferycznych SR20...) Tak się one mają do siebie: A co do primy to jakoś tak wypadło w sumie to nie stać mnie na trzy wozy na raz i w trzech naraz dłubać, wolne w dwóch ale konkretniej SAAB już ma 227KM i 404Nm i tak stopniowo kucy mu dodaję, teraz wszytko blokuje się na małej turbinie i korci... Na primę się wiele nauczyłem i teraz nauka idzie w SX - niewątpliwie bardziej niedzielne auto jak Primera P10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Co tu dużo pisać, od dawna ta maszyna mi się podobała a do Primery skończył mi się zapał tak więc trzeba było dorwać nową zabawkę do grzebania i padło na ładniuśkiego zglebionego, z klimą, skórą i podgrzewanymi fotelami 200SX S14 rocznik 96... Kurcze, właśnie wczoraj bylem w pobliżu, więc podjechałem na Fundamentową. A tu skucha, bo garage murowany zamknięty, Srebrna Prima na chodniku, a z boku stoi otwarty blaszany garaż, z którego wygląda d*pa zielonego SX... I tu mnie Coobcio zmylił tym garażem. A dzisiaj Prima na chodniku, garaż zamknięty na 4 spusty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Silnik wyjety? Z checia poslucham jak brzmi obrocona panew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 motofil ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 a ile bedziesz chciał za primere? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Za primę useryjnioną do powiedzmy 160KM ok 6 tyś zł. jest to rocznik 96... za jakiś czas wyjdzie stosowne ogłoszenie Ps. Przepustnica zmododowana już siedzi na swoim miejscu [ Dodano: Pon 17 Mar, 2008 16:47 ] No to już powoli przygotowuje się do przejścia na manual, brakuje mi jeszcze tylko pedałów hamulca i sprzęgła. No i także przyszły fruty do zwiększania mocy: W czwartek może w środę silnik będzie wytargiwany z budy a puki co lece do garage zciągać łep - którego czeka długa droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No i także przyszły fruty do zwiększania mocy:Obrazek W czwartek może w środę silnik będzie wytargiwany z budy a puki co lece do garage zciągać łep - którego czeka długa droga No ladne cacka Az szkoda je montowac, bo sie zaraz pobrudza Czekamy z niecierpliwoscia na manualnego SXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi